Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Yaratıcılar ve sonsuz yaradılış

By | Leave a Comment

Kitaplar dolusu özet!


ydi yaratıcılar sonsuz yaradılış
universe by VitalikAlkarev @deviantart.com 
Eğer bir insan olarak yaratıcılığın kendi hayal gücünle sınırlıysa; eğer hayallerinin önünde engel olmayan varlıklar varsa; ve eğer bu varlıkların bir kısmı hayallerini özgürce ortaya koyabilecek koşullara, bilgi, bilgelik ve teknolojiye de sahipse, evrende aklınıza gelebilecek ve gelemeyecek her türden yaratım hayat bulmakta ve çeşitlilikleri de katlanarak artmaya devam etmektedir. Bunu yapabilen tüm varlıklar da gerçek anlamda birer yaratıcı olmuşlardır. İstedikleri biçimi yaratabilir ve ona istedikleri nitelikleri verebilirler. En büyük yaratıcıdan gelen bu alt yaratıcılar da bir gün insana benzer bir varlık yapmış olabilir, daha büyük senaryoda başka evrimlere de materyal kazandırabilecek birşey yaratmış olabilirler. Burada hem bu yaratıcılar, hem yarattıkları bedenin canlı dünyevi unsurları, hem bu bedenlerle tecrübe toplayan ruhlar, hem de en büyük yaratıcı ve tüm kainat fayda görmektedir. 

Bu noktada aşağıda neler olup bittiğinden ve bunların kime nasıl göründüğünden daha önemli olan şey, olabildiğince çok sayıda olasılık ve bunların sonuçlarının deneyimlenmesidir. Bu sayede tüm varoluş her fiziki ölçeğe ve ruhsal seviyeye deneyim, yani bilgi kazandırmaktadır. Elbet bazı az gelişmiş varlıkların bilgi seviyesi de zaman içinde herşeyi yapmaya yetecek seviyeye gelecektir. Bazı realitelerde buna ömür yetmeyeceği için asıl varlık (ruh), yaratıcı seviyesine gelene kadar o realitede birden fazla beden ve senaryo içinde defalarca bulunarak yaradılışa hizmet edecektir. Bu hizmeti ederken de, ömrü boyunca tutup dokunacağı tüm madde, sevip okşayacağı tüm sevdikleri, güzel yüreğiyle baktığı her bir çift yabancı göz fayda görecektir. 


Emre Güney
25/01/2014
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: