Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Parayı mı seçerdiniz, ailenizi mi?

By | 2 comments
İnsanlar tüm becerilerini sadece mutluluk için kullanma fırsatı bulduklarında, eserlerini, yazılım ve ürünlerini mutluluk ve paylaşım için ürettiklerinde para sistemi çökecektir. Tüm sivil toplum kuruluşlarındaki gönüllülük işleri ya da eski imece yöntemlerimizdeki gibi. Bir köyün tüm hanelerinin toplanıp bozulan yollarını birlikte yapmaları gibi. Bu noktada komşunun koyu ya da açık olması, İngilizce ya da Türkçe konuşması önemli değildir. Tek bir payda vardır o da çevrelerini güzelleştirmek ve iyileştirmek. Ortak paydada buluşur hepimiz için fayda ve kolaylık üretiriz. Bilgisayarınızdaki ücretsiz yazılımı üreten kişinin duyduğu haz gibi, telefonlarınıza ücretsiz eklediğiniz yazılım için sizin duyduğunuz şükran duygusu gibi. Ağacınızdan kopardığınız meyveden dostlarınıza ikram etmeniz gibi. Kalan meyveleri satamadığınız için onları çürütmeli misiniz?

Dostlarım, Dünyada hepimize yetecek kadar kaynak ve teknoloji var ancak sistem bunu kötüye kullanıyor ve doğanın size verdiği herşeyi hem de değiştirerek, art niyetli bilimle birleştirerek size parayla satıyor, farkında değil misiniz? Hava dışında herşeye para vermek sizin için normal mi? Doğamızı, gerçekliğimizi, yaşayan Dünya'nın canlı bir parçası olduğumuzu farkında değil misiniz?

Yeni Dünya'da hedef para değil, manevi haz ve tatmin olacaktır. Mevcut sistem ve düzen size yaptığınız herşey karşılığında PARA ödülü verme mantığı üzerine çalışmaktadır. İnsanoğlu duygusal ve manevi yönden uyandığı ve farkında olduğu takdirde tüm hizmet, ürün ve mal üretimini bu tatmin, haz ve insanlığa fayda şerefiyle yapacaktır. Alınan karşılık insan ailenize yaptığınız fayda ve kattığınız gelişmişlik ve konfordur. İster domates üretin, ister resim yapın, ister köprü yapın ya da bilgisayar programı yazın. Bu yüzden, çevrenizde şu anda görebildiğinizi ücretsiz sağlanmış herşey için şükranlarınızı karşı tarafa iletin. Mutlaka geri bildirimde bulunun ve o insan ya da kuruma devam etme gücünü, mutluluğunu ve duymak istedikleri en büyük ödülü verin.

Birlikte, tüm kaynakların tüm insanlara ulaşabildiği barış, bolluk ve mutluluk dolu bir Dünya için tek şart herkesin manevi uyanışı ve farkındalığıdır.


Yapılabilecek çok şey var!

  • Bilgisayarlarınızda ücretsiz programları kullanın. Ücretli programları kırıp kullanmak onları desteklemeye devam eder. Çünkü işinizi halâ o programla yapmaktasınızdır ve o programın birlikte çalıştığı ücretli ve tekelci diğer üreticilere bağımlı kalırsınız. Böylece yaygınlaşarak evrensellik kazanan ürünler giderek daha çok makyajla size daha da azını vermeye ancak daha çok talep etmeye başlarlar. Tekelci Microsoft ve Windows ailesini DEĞİL Linux, Pardus gibi ücretsiz işletim sistemlerini yükleyebilirsiniz.
  • İkinci el ürünleri değerlendirin, takas yapın. Dünya, kimilerinin işine yaramayan diğer birçoklarının erişemediği bir yığın atıl teknoloji ve ürünle dolu. Ömrü tamamlanmamış ürünlere şans vererek dünyanın daha az kirlenmesini sağlarsınız.
  • Gönüllülük işlerini destekleyin. Birlikte para sisteminin olmadığı; hiyerarşi, reklam-pazarlama, art niyetli geliştirilen ve ne olduğu hakkında size yanlış bilgi verilen ürün ve hizmetlerin hüküm sürdüğü dünyayı geride bırakalım.
  • Mutluluk için üretin! Eserinizi, ürününüzü bir başkasının hayatını güzelleştirmesinden ya da kolaylaştırmasından duyacağınız haz ve gurur için üretin.
  • İnsanı da malı da değerli kılan, daha pahalıya yapılması/elde edilmesi değil, daha çok sevgiyle yapılması/verilmesi ve buna şükran duyulmasıdır.
  • Amatör müzisyen, amatör fotoğrafçı ve sinemacıyı, yeni mezunları, halciyi değil köylüyü, fabrikasyon ve seri üretim ürünleri değil amatör ve el emeği besin ve ürünü tercih edin.
  • Üretirken de tüketirken de en az kaynak ile en çoğu yapmayı hedefleyin. Çok süslü, çok işlenmiş ürünler gerek maliyet, gerek zarar bakımından artmış, dahası doğallık ve gerçeklik olan en büyük güzellikten uzaklaşmıştır. Para vererek daha kötüsünü/zararlısını alırsınız. Bu özellikle gıda ve tarım ürünlerinde maksimum oranda geçerlidir.

    Bu dünyadan daha gerçek olan iç dünyalarımıza indiğimizde, her bir birey daha saydam olduğunda, incitmeden ve incinmeden yaşamayı "dinimiz" gibi kabul ettiğimizde dünyada cenneti yaratacağız.


    Devam edecek...

    Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

    2 yorum:

    1. Çok değerli, çok özel ve güzel bir yazı söylenecek söz bırakmamış..Eline emeğine sağlık, bakış açıma yenilikler kattığın için teşekkürler. Özlem

      YanıtlaSil