Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Suudi kadınların araba yasağı üzerinden dünya-dışı varlıkları anlamak.

By | 2 comments
Bugün bu ülkede sizin en doğal haklarınızdan olan birşey dünyanın başka bir yerinde insanların geleceklerini tehlike altına alarak eylemle kazanabildiği bir imtiyaz olabilir. Kadının araba kullanmasının yasak olduğu Suudi Arabistan'da dün pek çok kadın bunu protesto etmek için direksiyon başına geçti ve hatta bazı erkekler de kadın kılığına girerek O'nları desteklediler.

Daha önce bunu protesto etmek için direksiyon başına geçip videolarını internette yayınlayan 32 yaşındaki Suudi kadın Manal el Şerif küresel anlamda büyük yankı uyandırmıştı. Ardından 10 gün gözaltına alınmasıyla batılı kadınlar küresel kamuoyu yaratarak olaya destek vermişlerdi.

Böyle bir hak için bir savaş verilmesi bizim için ne kadar komik, saçma ve üzücü ise bizden çok hak ve özgürlüğe sahip başka toplum ya da galaktik medeniyet için de bu böyle. Dünya'nın en gelişmiş ve medeni toplumunu da hesaba katsak hak ve özgürlükler konusunda iyi durumda değiliz. Dünya'daki hiçbir yer bu konuda iyinin yanından dahi geçemez. 

Şimdi lütfen başta kadınlarımız, ve kadınlarımıza değer veren erkekler, Suudi Arabistandaki bu kısıta olan bakış açınızı galaktik dünya dışı toplumların biz Dünya'ya olan bakışına yansıtınız. Neler görüyorsunuz? Neler hissediyorsunuz? Dünya-dışı yükselmiş medeniyetlerin yaptıkları ve yapacakları batılı kadınların Suudiler için yaptığından farksız. Burada olma nedenleri ve yakında hayatımıza resmen ve somut olarak girecek olmalarının nedenini şimdi daha iyi anlayabilir, hissedebilir misiniz?

Suudi kadınların batılı kadınlara somut anlamda verdiği ve verebileceği hiçbir şey yok. Hatta onlar Yahudi ve Hıristiyan dünyasının barbar araplarıdırlar. Batılılar ise zaten şu an yaşamak istedikleri hayatı yaşamaktalar. O halde neden bunu dert edip buna kıtalar ötesinden yardımcı olmaya çalışıyorlar? İşte bu, dostlar, koşulsuz ve beklentisiz sevgidir. Ülke, bürokrasi, siyaset ve kültürler üstü yaklaşımdır. Bu İNSANLIKTIR. Daha yeni İNSAN OLUYORUZ.





"Medeni toplumlardan kısıtlı hak ve özgürlüklere bakarken galaktik medeniyetlerden dünyamıza bakmış gibi olursunuz. Bu bakış O'nların burada bulunma ve hayatımıza girme nedenlerini açıklayabilir, bazı sorularınıza cevap verebilir."



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. Bu blogun bu kadar az izleyicisi olmasına inanasım gelmiyor...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. İşte "sürü" isimli yazımı da bu yüzden yazdım sevgili Ayşegül. Toplum uyuşmuş vaziyette. Janjanlı ürünler, rengarenk TV'ler, mis kokular ve bol ses her yerimizdeyken blog okunmaz. 8) http://emreskopi.blogspot.com/2010/06/suru.html

    YanıtlaSil