Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Kadın Erkek İlişkileri

By | Leave a Comment

Karın erkek ilişkilerindeki acı

Kristal Bedene-Girenler, D42101, San Diego, CA.



Soru: 
Kadın-erkek ilişkilerinin neden bu kadar acı verici olmaları gerektiği konusunda konuşabilir misiniz?

Grup:
Belli bir nedenden ötürü sorulmamış olan, ama burada bulunan birçoğunuzu ilgilendiren başka bir soru var ve önce onu yanıtlamak istiyoruz. Bu soru kadın-erkek ilişkileri ile ilgilidir. Bazen bu çok zor bir alandır, çünkü siz bu dünyaya ikinci boyuttan geçerek gelirsiniz ve burada yaşarken sadece bir erek ya da kadın olmadığınızı, bir bütünün parçası olduğunuzu anlamazsınız. Kendinizi yarım hisseder, bir şeyin parçasıymış gibi hisseder ve bu yüzden sizi tamamlayacak başka bir şeye ihtiyaç duyarsınız. Bu doğru değildir. İyi bir ilişki bir yaşam sigortasına çok benzer; onu, ancak ona ihtiyacınız yoksa elde edebilirsiniz (kahkahalar).

Enerjinizi kendi içinizde tutmanız ve kendi gerçeğinizde durmanız önemlidir, çünkü gerçekte tek bir ilişki vardır: Siz ile sizin ilişkisi. Bu enerjiyi barındıran kişi, aslında diğer kişinin gerçek haline değil, olabileceğini düşündüğü haline aşık olur. Bu da enerjinin çok yaygın olan bir yanlış kullanımıdır. Siz potansiyeli görür ve eğer o kişi sizinle birlikte gelişirse, o zaman onunla romantik bir ilişkiniz olabileceğini düşünürsünüz; ama bu yanlış bir yaklaşımdır. 

Siz, yaşamınızın büyük bölümünü acıdan kaçınarak geçirirsiniz, sevgili varlıklar. Ancak perdenin öbür tarafına geçip Yuvaya geri döndüğünüzde ve tüm enerji doğru olduğunda, o acıları bile, Dünya üzerindeki güzel yaşam deneyiminin bir parçası olarak hatırlayacaksınız. Siz ruhlarınızı öyle bir noktaya dek tekâmül ettirdiniz ki, artık onların bir parçasını bu güzel bedenlerde barındırabilirsiniz. Bu ruhu elinize alıp, uzanıp bir başka meleğe dokunabilirsiniz. Artık bunu yapın. Varlığınızın özünün uzanıpbir başka İnsan Meleğe, fiziksel bedende saklanan bir başka ruha dokunduğunu görün. Bu gerçekten harika bir şeydir. Bu sizin tekâmülünüzdür.

Bir ilişkinizin olması gerektiğini düşünmeyin, eğer böyle düşünürseniz, o zaman alanınıza sadece size sırtını dayayacak insanları çekersiniz. Ve iki kişi birbirine sırtını dayadığında, iki yarım kişiden bütün bir kişi oluşturmaya çalıştığında, bu işe yaramaz. Çünkü iki kişi asla aynı hızda ilerlemez; biri ilerlediğinde diğeri yere yuvarlanır. Yan yana yürüyebileceğiniz birisini bulup yaşamınızı onunla paylaşın. Yarın için kaygılanmayın, yaşamınızı bugün paylaşın. Ayakta duracak ve onun özgür olmasına izin verecek cesareti gösterin. Karşılık beklemeden, onu, olabileceği en büyük varlık olması için güçlendirin. Beklentisiz ve özgür bir biçimde yaşayın, o zaman ilişkilerinizde muktedir insanlara yer açmış olacaksınız. Sadece uzun süreli ilişkilerin başarılı olduğunu düşünmeyin. Sırf, kendinizi bir başka kişi aracılığıyla sevmek istemenizin güzelliği bile perdenin öbür tarafından sizi alkışlamamızı hak eder. Ve bunun çok güçlü bir alkış olduğunu bilin. 


Farklı Bir Düzeyde Birlikte

Angela'nın Kırık Kanadı, D060301, San Diego, CA.



Soru:
Ben evliliğimle ilgili bir karışıklık yaşıyorum. Eşimle aramızda ruhsal olarak çok güzel bir bağ var; özellikle böyle seminerlere birlikte katıldığımızda bu bağı hissediyoruz. Ben bir seminere tek başıma katıldığımda bile onu yanımda hissediyor, onunla ruhen iletişim kurabiliyorum ve böyle zamanlarda birbirimize ayak uyduruyormuşuz gibi görünüyor. Ama eşim normal yaşamına geri döndüğünde, sanki orada değilmiş gibi davranıyor ve o zaman biz birbiriyle bağdaşmaz iki kişilikmiş gibi görünüyoruz.

Grup:
Siz birinci boyuttan üçüncü boyuta gelebilmek için ikinci boyuttan geçtiniz. İkinci boyuttan geçerken de, kendinizin cinsiyetler denen parçalarına bölündünüz. Siz her bir enkarnasyonda dişi ya da erkek cinsiyetini seçersiniz ve bu yüzden, yaşarken kendinizi bütün değilmiş gibi hissedersiniz. Bu yüzden, sizi tamamlayacak bir kişiyle bütünleşmeniz gerekiyormuş gibi hisseder ve böylece, bir ilişkiye girerek bütün olma potansiyelini ararsınız.

Bu, enerjinin yanlış bir kullanımıdır, bir illüzyondur; çünkü bir insan ancak kendi içinde bütün olduğunda gerçekten bir ilişkiye sahip olabilir. Siz bunu öğreniyorsunuz. Sadece tek bir ilişki vardır ve o siz ile sizin ilişkisidir. Bunu anladığınızda istediğiniz diğer ilişkilere de sahip olabilirsiniz. Bu konudaki en büyük hata, sizin çoğu kez, istediğiniz şeye sahip olabileceğini düşündüğünüz birisine aşık olmanızdır. Oysa bunun yerine, orada olana odaklanmalı ve o kişinin bugünkü, şu andaki haline aşık olmalısınız. Eğer o ilişkiyi bugün yürütebiliyorsanız, o zaman sihri yaratırsınız. Eğer o kişiye baktığınızda, sizi birbirinize çeken şeyleri -desteği, sevgiyi ve en önemlisi de iletişimi- bulabiliyorsanız, o zaman o sihrin sizin için şimdi, bugün işlemesini sağlayabilirsiniz. Eğer bunu bulamıyorsanız, o zaman onu bırakıp yolunuza devam etmelisiniz. 

O kişiyi sevgiyle bırakma cesaretini gösterin ve enerjinizi kendi üzerinizde merkezlendirin, çünkü ancak bunu yaptığınızda yeni bir ilişkiye açık olabilirsiniz. Sevgili varlık, senin eşinin nereye gitmekte olduğuna gelince, onun kendi titreşimsel tekâmülü doğrultusunda ilerlediğini söyleyebiliriz; ancak, bu seninkine uymayabilir. Ve ikiniz bu konuda hala bir karar vermiş değilsiniz.

Burada, ilişkilerin yanlış kavramlarından da söz etmek isteriz. Tüm ilişkiler iletişim üzerine kurulurlar. Siz perdeyi bir yana sıyırıp, bir başka ruhu gerçekten gördüğünüzde, onunla tam bir iletişim kurabilirsiniz ve bu olduğunda, o ruha aşık olursunuz. Bu kardeşçe bir sevgi ya da bir aşk veya her ikisi de olabilir.

İlişkilerin yer aldığı klavyede herkesin bireysel bir titreşimi vardır. İnsanlar ilk başta kendileriyle aynı notayı çalan birini ararlar. Onları bulduklarında, bu çok onaylayıcı... ve çok sıkıcı bir ilişki olur. Siz kendinize sizinkine yakın bir notayı çalan birini seçersiniz ve sonunda birlikte mekanik, ifadesiz biz müzik çalar hale gelirsiniz, ki bu tahammül olunabilir ama sıkıntı verici bir müzik olur. Siz ancak birbirinizden rahatlık verecek kadar uzaklaştığınızda bir akor çalabilirsiniz. İşte orada iki titreşim düzenli aralıklarla örtüşerek birbirini destekler. Ve bu armoni, ilişki denen üçüncü bir titreşimi yaratır. 

Sevgili varlık, şimdi içinde bulunduğun akoru bul, o zaman ilişkini de bulacaksın. Eşinin bir sonraki notaya geçmesini ve bunun harika bir ses vermesini bekleme, çünkü sen de ilerliyorsun. Akoru şimdi bul ve eşinle birlikte iletişim üzerinde çalış, çünkü akoru yaratan odur. İki insan, bir kez akoru bulduklarında, aynı notada kalmazlar. Onlar sürekli olarak tekâmül etmektedirler ve sizin çok uygunsuz akorlar çalacağınız zamanlar da olacaktır. Burada mesele, aynı klavyeyi çaldığınızdan emin olmanızdır.

Sen iyi bir yoldasın. Halen sürdürdüğün ilişki henüz tamamlanmamıştır. Bunu kalben hissediyorsun. Eşine tüm gerçeğini ifade et ve onun da sana tüm gerçeğini ifade etmesine izin ver; o zaman, aynı notaları mı, yoksa çok rahatsız edici bir şeyi mi çaldığınızı çabuk öğrenirsiniz. Ancak, şu kadarını söyleyebiliriz ki, sen ve eşin birbirinize düşündüğünüzden çok daha yakınsınız.




Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: