Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Yıl sonu balosu

By | 2 comments
© http://butteryplanet.tumblr.com/
Yıl sonlarında bir melankoli basar beni. Sizlerde durum nasıl? Son yıl gözlerinizin önünde dönüyor mu? Neler oldu, neler bitti kimbilir ha? Kimbilir ne hikayeler var hepinizde. Ah bende de neler var bir bilseniz. Sizlere hitap etmeyeli çok oldu. Özledim.
Bu sene tempo her zamankinden yükseldi biliyorsunuz. Bilim teknoloji olsun, ekonomi ve siyaset olsun. Komplolar, art niyetli projeler ve stratejiler eskisi kadar kolay gizlenemiyor, ne dersiniz? Dünya'da çığ gibi büyüyen bir doğaya hasret, işlenmemiş gıdaya ilgi, sükunet ve huzur dolu bir yaşama özlem var. Küçük küçük gruplar bir araya geliyor ve köyler kuruyorlar. Ünlülerde bile pek çoğu var ki arazi alıyor ve orada kendi yetiştirdikleriyle, doğaya ve halka yakın yaşamı tercih ediyor. 

Sağlık ve beslenme sektöründe her zamankinden hızlı ve güçlü bir sistemden çıkış var. Kanserin asıl yüzü meydana çıktı. Aşılar konusunda ebeveynler olsun, doktorlar olsun ikiye ayrılmış durumdalar. Bunlar olurken de bu bilgiler için hayatını vermiş sistem dışı davranan uzmanlar yok ediliyor. En iyimser durumda ise alay konusu yapılıp meslekten men edilmeleri için mücadeleler veriliyor.


Dostlar, burada hassas bilgiler verdik. Moral bozucu ifşaatler yaptık. Zaman zaman da kalplere dokunan yazılar yazdık; insaniyet ve duygu dünyalarında gezindik. Size bir yandan gerçekleri verirken, bir yandan da bunlarla başa çıkacak ruhsallığı vermeye çalıştık. Kurcaladığımız bu gerçekler bizleri kurban bilincine sokmamalı. Büyük resmi görüp, ilâhi senaryoya bakıp; dahası içimizdeki Tanrı parçacığına bakıp gücümüzü kuşanacağız. Varlığımızı ve Onun bütün varoluştaki yerini araştıracağız ve hissedeceğiz. 

Zaman zaman kendimize uyanmışlar dedik. Uyandığımızı iddia edip diğerlerine "onlar" dedik. Lafügüzaf! Haşaa. Her geçen sene bir geriye baktığımda bunu ne gülünç bulurum. Uyanış bitmeyen bir yolculuk. "Uyandım" dediğin anda biter herşey. "Ben tamamım" dediğin anda bitersin! Boş ol! Bebek gibi temiz bir sayfa ol ki almaya, okumaya devam edebilesin. Hiçbir şeyi önyargıyla itme, kovma. Hepsine şans ver ve şöyle bir bak. 

Bu bir yolculuk dostlar. Bunu kimseyi incitmeden, elimizden geldiğince zararsız ve eğlenceli bir şekilde yapmaktan başka kuralımız yok. 2015 senesi benim için de yoğunluk ve derinlik anlamında rekor oldu. Hem kalben, hem de zihnen hiç dokunulmamış yerlerime dokunuldu. Pek çok yeni insan tanıdım ve hissettim. Gözleri gülüp içleri ağlayan, kahkahaları sağır eden ama içinde fırtınalı bir okyanus taşıyan insanlar var. Ne pahasına olursa olsun daha çok para için yaşayan yürekleri zifiri boşlukla gezenler var. İnsanlık için bir araya gelmek isteyen, hizmet aşkıyla yanıp tutuşanlar var. Büyük çoğunluğun yüz çevirip aşağıladığı "dijital yeni nesil gençliğin" içinde okulu aksatıp insanî ve sosyal yardım projelerinde koşanları da var. Düşünce kalıplarını aştıkça algınız da gelişiyor ve sadece kaotik dünyanın negatifleri değil, iyileşen dünyanın pozitifleri de size ulaşıyor. Bunu bilin.

2016'da hepimiz için her şeyden çok umut, neşe, coşku, ilham ve mutluluk diliyorum. Ve tüm bunlar, bakış açısı videomda anlattığım gibi, eser miktarda zeka ve ruhsal gelişmişlik ister dostlarım. İçeriye, dışarıya ayırdığınızdan daha çok vakit ayırın. Acil çıkış kapınız da, yeniden doğuş kapınız da orada. Tüm hakikat ezelden beri sizinle birlikte. Sadece onu duyabilmek için kendimizi çok ama daha çok geliştirmemiz gerekiyor. Eğer ki bir gün yükseliş sürecinden, yeni bir dünyanın oluşmakta olduğundan şüphe duyarsanız bebeklere bakın. Yeni çocuklara bakın. Onlar farklı geliyorlar. Değişimin doğa ve yaratıcı tarafından içerden ve zorla başlatıldığını göreceksiniz.

Varsın 2016 paylaşmak ve sevmek isteyenlerin yılı olsun. Çünkü Dünya'yı değiştirecek olanlar ancak bu aşkı bilenler ve bu aşkla yola çıkanlar olacaktır. 
Sürç-i lisan ettiysek affola.


Emre Güney
30/12/2015
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. çok güzel yazıyorsun be abi senin gibi insanları bulmak çok zor şu devirde ve ülkede senin gibi insanlara ihtiyacımız var.senle tanışmak oturup sohbet etmek istiyorum vallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolun Antalya'ya düşerse haberleşelim. Neden olmasın?!

      Sil