Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Din yolculuğu ve bademleme

By | 5 comments
Badem ağacı
Badem ağacı
Olan biten bazı olaylar var ki dîni-bütün insanları dininden soğutuyor. Daha çok soğuyacaklar. Bir dönem ben de kendimi ve bu gibi insanları "din anlaşılamamıştır, saptırılmış/manipule edilmiştir" diyerek teselli ederdim. Efendim dinden soğumak istemiyorsanız doğru yol, kendinizi din ile ilişkilendirilmiş tüm bu safsatadan izole edip dini sadece kendiniz, birinci kaynaktan şahsen ve Türkçe öğrenmenizdir. İçinde bulunduğunuz bilinç durumuna ve tekamül programınıza göre rahatlayabilir ve bir "oh çekebilirsiniz", belki kafanız daha da karışabilir, ya da hayretler içinde sinirlenebilir ve yeni bir yolculuğa da başlayabilirsiniz. Yeter ki sorumluluğu alın ve okuyun artık! Nereye kadar kaçacaksınız? Bu ortalıkta dönen iğrenç şeyler de size bunu okutmuyorsa ne zaman sizin okuma sıranız gelecek? İslâmı 1000 yıl önceki kafada kalmış mahalle imamlarından öğrenmeye nasıl dayanabiliyorsunuz? "Yahu bunlar var mı yok mu ben çatlayacağım" diye ortadan ikiye ayrılmaz mı arkadaş bir insan? Sana sormaz mı yaradan "aklın nerdeydi evladım, neden okumadın" diye? Ama Allah’ım, "hoca böyle anlattı" mı diyeceksin?


O yüzden oku evladım. Oku ki vazifeni yapmış ol, gerçeği gör ve sorumluluğu al. Oku artık ki sonraki aşamaya geçelim. Bak daha çok konuşacaklarımız var. Sonra Dünya tarihi okuyacağız. Ama öyle böyle bir Dünya tarihi değil. Okulda anlatılmadı bunlar sana. Asıl macera ondan sonra başlıyor. Bak sonra neleri tartışacağız. Daha farklı bir gerçeklikte yeni arkadaşların ve yeni bir yolculuk seni bekliyor olacak. Umarım okursun. 

Not: Eğer sorun abdest almaksa, abdest almadan okuyabilirsin. Abdestsiz okuyan biri hiç okumamıştan daha üst mertebededir. Bunu kullanıp kaçmamıştır. İradesini eline almıştır. Merak edip okumuştur ve artık bilmektedir. Umarım okursun. 

Resimdeki ağaç badem ağacıdır. Bir badem çimlenirse yüz binlerce yeni badem verir. O bademler bir gün nice anaların, babaların ve güzel yürekli kadınların hayatına neşe, canına can verir. Ama siz? Türünüzün bu dünyadaki son örneklerisiniz. Sesiniz o yüzden çok çıkıyor. Başka sebepler ve küresel planlar da var tabii. İşte bunları sen de okursan eğer, sonra tartışırız. Umarım bu defa okursun.

Gözüm de yaşardı şimdi... Benim küçük bademim, hayatımın en güzel, en saf varlığı, canım oğlum Çağan’ın da bugün doğum günü. İki yaşını bitirdi bugün... Sana daha güzel bir dünya bırakmak için gerçeklerin, yalnızca gerçeklerin ve aydınlanmanın peşinde koşan nice güzel insanlar da var oğlum. Biz hep birlikte yılmadan çalışacağız.







#ensarvakfı #çocuktecavüzü #bademleme
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

5 yorum:

  1. Çok güzel tespit ve bir o kadar da güzel temenniler.
    Allah doğru yolda gidenlerden eylesin cümlemizi.

    YanıtlaSil
  2. Kuranı abdestli okumak diye bir mecburiyetmi var?? kurandamı yazıyor bu?? Aslolan okumaktır tamam doğru..ama abdestli okumanın mecbur edilmeside yobaz işidir..Ne kadar az okunursa o kadar yobaz kazanır çünkü..

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca din, belirli bir bilinç seviyesine kadar ihtiyaçtır, o seviyenin üzerine çıkılınca dine gerek kalmaz..Alim olana din yoktur..

    YanıtlaSil
  4. okumaz!!! bakmaz bile!!! tam bir yıldır insanlara anlatmaya çalışmaktan yoruldum... bir kişi bile "acaba"demedi... artık "acaba" diyen bi enayi benmiymişim diyorum..

    YanıtlaSil