Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Ruhsal aydınlanmayla kaybedeceğiniz 6 şey

By | Leave a Comment
Ruhsallık iyi bir sağlığın da temelidir. Ruhsal olarak sizin için önemli olan şeye bağlandığınızda ilginç ve büyülü şeyler olmaya başlar. 

bu makale Luke Miller tarafından sunulmuştur

Çoğu insan ruhsallığa kazanç ve kişisel gelişim için girse de, bunun sonucu olarak kaybettiğiniz şeyler en çok uğraştığınız konular oluyor. Şunu belirtmeliyim ki bu makalede bahsedeceğim şeyleri asla tamamen kaybedemezsiniz. Bunlar biraz negatif görünse de zaman zaman gelip giden doğal duygular olduklarını hatırlatmalıyım. 



Hepimiz diğer insanların hislerini anlamada aynı kapasiteye sahibiz ve diğer insanların davranışına göre davranış geliştirebiliyoruz. Ama farkı asıl yaratan şey bu alanlara verdiğiniz dikkattir. Ruhsal uyanış yolun sonu değildir. Hatta bu uyanış, cevaplardan çok yeni sorular getirir. Ama bu daha aydınlanmış seviyeye ulaştığınızda şu 6 şeyi büyük ölçüde kaybedeceksiniz.

Nefret


Genellikle insanlardan nefret etmenizin nedeni Onlarda size ait bir şeyi farketmenizdir ya da kendinizde daha çok görmeyi istediğiniz şeyin Onlarda bulunmasıdır. Ruhsal uyanış sizin elinizdeki aynayı kaldırıp kendinizi kemiklerinize kadar çırılçıplak görmenizdir. Dünyada sevmediğiniz özelliklere sahip insanlar hep olacaktır. Ama tüm bu insanlar bu davranışları kendi bilinç seviyelerinden sergiliyorlar. Onların davranışlarının bilinciniz üzerinde etkili olmasına izin vermek de sizin seçiminiz. Ruhsal bağlantı, size yanlış davrananlara merhamet göstermenize yardımcı olarak anlayış göstermede ve affetmede size yol açar. 

Kıskançlık


Uyanmış bir zihin kendi yolunda mücadele eden insanlar ve işini iyi yapanlara hayranlık duymanızı sağlar. Bu aynı zamanda başkalarının başarıları konusunda kıskançlık vb. kötü duyguları yok etmenizi sağlar. Bir başkası arzuladığınız bir yere eriştiğinde kötü bir niyet olmadan da olsa gıpta etmeniz son derece olasıdır. Ruhsal olarak uyanmış olmanız hepimizin tek ve bütün bir organizmanın parçaları olduğumuzu anlamanıza yardımcı olur ve bir başkasının başarısının sizin de başarınız olduğunu farkedersiniz. Başkalarının başarıları sizin de oraya ulaşmanız için birer motivasyon olup yükselmenize yardımcı olacaktır. 

Endişe


Endişe bağlantı kuramadığınız bir yaşam sürmenizle ortaya çıkan bir duygudur. Uğraşlarınız, arkadaşlarınız, işiniz ve zamanınızı nasıl geçirdiğiniz olgusu bu duyguya ciddi oranda etki eder. Ruhsallık gerçek amacınızla ve sizin için değerli olan şeyle bağlantı kurmanıza yardımcı olur. Yaşamınızı kendi istediğiniz gibi yürütebildiğinizde ve sizin için önemi olan şeylere tam bağlandığınızda, endişe yok olmanın eşiğine gelecektir. Ruhsallık aynı zamanda endişenin tam zıttı olan rahatlama duygusunu da size getirecek. 

Öfke


Öfke genellikle çok bilinçsiz bir davranış biçimidir. Ancak mesela, sinirinizin yatışması ise pek üstünde düşünülen bir süreç değildir. Kendiliğinden olur. Ruhsallık ise aksine, çok bilinçli bir süreçtir ve size, şimdi ve burada olmanızı öğretir. Aynı zamanda size sorunlarla yüzleşmede ve onları çözmede de yardımcı olarak geride endişe duymanızı gerektirecek daha az olgu bırakır.

Güvensizlik


Değerlerinize sıkıca bağlıysanız ve mücadelenize sadıksanız güvensiz hissetmek zordur. Ruhsallık gerçek kimliğinize bağlanmanızı sağlar ve temas içinde olduğunuz yanlış esin kaynaklarından, boş yere takip ediyor olabileceğiniz hayallerden, topluluklardan kurtulmanıza yardımcı olur. Kim olduğunuzu bilmenizi sağlar ve eğer siz kim olduğunuzu bilirseniz, insanları memnun etmek için kendi doğanızla ters gitmeniz artık çok zordur.

Hata yapma korkusu


Bu duygu güvensizlikle çok iyi arkadaştır. Çünkü bir kere güvensizlik yaratan katmanları söküp atarsanız ve hayattan ne beklediğinizi bilirseniz hedeflerinize doğru yürümeye başlarsınız. Hedefleriniz ürkütücü olabilir. Eğer öyle değillerse de daha büüyk hedefleri düşünmelisiniz! Hayattan bekledikleriniz uğrunda yapacağınız hatalar da bilin ki yol almaktır ve bu gayet normaldir. Hayatta dışardan cevaplar beklemek kolaydır, ancak bu cevaplar orada bulunmayı beklemektedir.

Gerçek şu ki, bir şeyleri kaybetmek ya da zaten hep içinizde var olan o şeyleri bulmak hayatı sağlıklı, mutlu ve dengeli şekilde yaşamanın ta kendisidir.

Peki ya siz ruhsal gelişimle neler kaybettiniz?

Kaynak: http://truththeory.com/

Yazar hakkında


Luke Miller
My name is Luke Miller I am a spiritual life hacker and the creator of Potential For Change. I like to blend psychology & spirituality to help you create more happiness in life. I believe that spirituality is the foundations for good health & once you get a good spiritual connection it is easier to live life on your terms and perform at your peak. You can get your hands on my free eBook which teaches you how to create happiness, spiritually connect, perform at your peak and live life on your terms by going to this here link. Luke Miller'dan daha çok yazı okumak için tıklayın
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: