Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Başkalarının negatif enerjilerinden kurtulmanın 5 yolu

By | Leave a Comment
Kaleme alan DailyHealthPost 

Hiçbir şey sizi negatif insanların çevresinde olmak kadar aşağı çekemez.

Canayakın insanlar başkalarına yönelik merhamet hissederlerken, empatlar onların yüklerini bile kendilerininmiş gibi omuzlarında hissedebilirler.

Bazı durumlarda bu sizi çevrenizdeki insanların enerjisini yutmaya itebilir. Bu da sizi hem zihnen, hem fiziken ve hem de ruhsal olarak etkiler. 

Sevdiğiniz insanlara duygusal destek önermek ve sunmak önemli olmasına rağmen öncelikle siz de içtenliğinizi suistimal edebilecek insanlara karşı kendinizi korumalısınız.

Negatif enerjiyi bünyenizden koruyacak 5 yönteme bakalım:

  1. İnsanları hoşnut etme kaygısından kurtulun
    İnsanlar size şikayet ettiklerinde veya sizi aşağı çekmek istediklerinde bunu kişisel almayın. Bu tür davranışlar sizin ne olduğunuza dair değil onların ne olduğuna dair size fikir verir. Dedikodununu tesiri altına ne kadar girerseniz başkalarının övgü ve takdirine o kadar bağımlı kalırsınız. Önce kendinizi sevip kabul edin ve daha sonra da sizi aşağı çeken insanları.

  2. Vampirleri uzak tutun
    Hiç tüm yaşam enerjinizi sizden çeken bir arkadaşınız oldu mu? Birlikte gücünüzü toplayıp ayağa kalkmanız gerekirken sizi duygusal ve fiziksel olarak bitirdikten sonra giden türden bir arkadaş? Bu tür insanlara duygusal vampirler deniyor. (Ya da enerji vampirleri)

    Bu tür insanlar desteğe ihtiyaç duydukları her seferinde sizinle görüşmek için zaman bulurlar, ancak siz yardıma ihtiyaç duyduğunuzda asla ortalarda yokturlar. Ve bunlar şikayet ettikçe de şikayet edecek nice şeyler daha bulurlar.

    Kendinize şunu hatırlatın: Bir aile bireyi de olsa başkalarının sorunlarını çözmede siz asla tam sorumlu olan değilsiniz. Eğer Onlar kendilerine yardım edemiyorlarsa Onların yüklerini siz kendiniz taşımayın. Başkalarının dramına dalmak ne size yardım eder, ne de onlara.

  3. Hayır demesini öğrenin
    Sınırlarınızı bilip bu sınırları korumanız, bu sınırlar geçildiğinde de konuşmanız önemlidir.

    Birinin öylece evinize girip ortalığı kırıp dökmesine izin vermezsiniz. Öyleyse neden öz-saygınızın darmadağın edilmesine izin veresiniz? Şöyle bir söz vardır: "Kirli ayaklarla kimsenin kafana girmesine izin verme."
    Alışıldık inanışın aksine, bir kimseye gerektiğinde hayır demek kabalık değildir ve bunu haklı ya da yumuşak göstermek zorunda bile değilsiniz. Eğer şahsınıza saygı duyulmadığını hissediyorsanız ayağa kalkıp bu saygıyı kendiniz sağlayın.

    Zamanınız ve kalbiniz değerlidir. Bu yüzden çevrenizde güzel insanlar barındırın ve kirli düşüncelileri uzaklaştırın. Eğer bir arkadaşınıza evetten çok hayır dediğinizi farkına varırsanız Onun sizi daha çok geliştirdiğini mi yoksa geri mi çektiğini tartmaya çalışın.

  4. "Benim" zamanlarını arttırın ve bunun keyfine varmaya bakın
    Kendinize başkalarından uzak zamanlar tanımaya çalışın ve böylece kendi düşünce ve arzularınıza odaklanmaya bakın. Bu bir banyo yapmak olabilir, yatakta tembellik yapmak olabilir. Mutlaka kendi iç sesinizle başbaşa kalabileceğiniz boşluklar planlayın.
    Eğer yoğun bir bölgede, ya da topluluklar içinde göz önünde bir noktadaysanız dışarı çıkın. Taze hava ve doğanın masumiyeti işe yarayacak, evrenin ölçeğine kıyasla problemlerinizin faniliğini ve önemsizliğini hatırlatmada faydalı olacak, ne olursa olsun bu hayatın baki kalacağını size gösterecektir.

    Çevrenizdeki dünyanın saf enerjisini içinize çekin ve özbenliğinizle bu enginliğe bağlanın.

  5. Sorumluluk alın
    Sonuç olarak nasıl hissettiğinize karar verecek olan tek kişi kendinizsiniz. Hangi ortamda olursanız olun güçlü durma ya da başkalarına size hükmedecek gücü verme tercihine sahipsiniz. Kendi duygularınızın sorumluluğunu üstlendiğinizde kendinizi başkalarının tesirinden özgür kılarsınız. Kendinize güvenir, kendinizi severseniz duygusal gücü ve istikrarı sağlarsınız.

    Günlük yaşantınızda güçlü durmayı unutmayın. Arada bir olumsuz düşüncelerin gidip gelmesi mümkündür ve normaldir. Böyle olduğunda korkmadan kabul edin. Hepsi öylece geçip gidecek. Bazen güzel bir ağlama en iyi ilaçtır.

Çeviri: Emre Güney

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: