Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Para, zenginlik ve "çekim yasası"

By | Leave a Comment

"Sevdiğim işi yaparsam aç kalırım" diye mi düşünüyorsunuz?


Evren her şeye evet der. Evet! Böyle düşündüğünüz sürece aç kalırsınız!
Ne çok insan ruhlarını bile katmadan biraz afirmasyon yapmanın, inanmadan, hissetmeden bir iki hayal kurmaya çabalamanın evrensel çekim yasasını harekete geçirmeye yetmesi gerektiğini düşünüyor. Veya evrensel yasaların işleyişiyle geleceğini sandığı çabasız rahat yaşamı, evinde televizyonun karşısında otururken havadan para gelmesi olarak algılıyor.
Evrende hiçbir şey "bedava" değildir.
  • Çaba emek değildir.
  • Çaba akıntıya karşı kürek çekmektir.
  • Emek verilir. Çaba gösterilir.

Zenginliğe giden yol yoktur. Zenginlik yolun kendisidir.
Siz değerli bir insansınız. Birisi sizi değerli bulduğu için değil, birisi sizi başarılı bulduğu için değil, çok para kazandığınız için değil, siz değerli olduğunuza inandığınız için.

Bakış açınızı değiştirerek işinize "kendinizi ifade" olarak baktığınızda ise çok şey değişecektir.

"Çabasız zenginlik" mümkün. Zaten başka türlüsü olamaz. "Çabayla" gelen maddi zenginlik, beraberinde ülseri, kalp krizini, türlü çeşitli sağlık bozukluklarını, özel hayatta mutsuzluğu, yalnızlığı ve kaybetme korkusunu da getirir. Gerçek zenginlik çabasızdır. Zenginlik insanın kendi özgün doğasının ifadelerinin açığa çıkışıdır.

En çok sevdiğiniz şeye kendinizi yüzde yüz verin. Tutkunuzu paranın önüne koyun. Çekim yasası gerisini halledecektir. Sevdiğiniz işi yaparak para kazanmanızın tek engeli kendi düşünceleriniz ve inançlarınızdır. 

Para peşinde koşarsanız asla yeteri kadar paranız olmaz.


Yaşamınızın bir amacı olduğunda ve kendinizi "almaya" değil "vermeye" odakladığınızda, hayatınız her açıdan zenginleşir. 

Hayatınızın kalitesi ne kadar çok şeye "sahip olduğunuzla" değil, ne kadar "verdiğinizle" ve ne kadar az şeye ihtiyaç duyduğunuzla ilgilidir.

Zenginliğin para şeklindeki formu tıpkı diğer herşey gibi aynı yolla hayatımıza girer: Ona bağımlı olmadığınızda.

Başarılı insanlar para kazanır. Para kazanmak insanı başarılı yapmaz ama başarılı insanlar parayı kendilerine çeker. Onlar ne yaparsa yapsın başarılı olurlar. Bu tür insanlar farkında olarak ya da olmayarak çekim yasasını kullanan insanlardır.


Nil Gün
Çekim Yasası adlı kitabından





Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: