Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

İlâhî Nizam ve Kâinat

By | 4 comments

SİZ DE ALDINIZ MI ?



Ruh ve Madde Yayınları'nın sitesinden almak için tıklayın. Remzi Kitabevi ve DR'larda da satıştadır.


Hayatını ruhçuluğa adamış olan Bedri Ruhselman, banka kasasında 54 yıldır bekleyen bu kitabı yazmaya 1958 yılı Eylül ayında başlamıştır. 1959 Ağustos ayında tamamlanan kitap 4-5 aylık sürede alınan tebliğlerle yazılmıştır. Çok yüksek bir boyuttan alınan tebliğler nedeniyle Ruhselman’ın o süreçte günde sadece 4-5 saatlik uykuyla yetindiği söylenir. Bu eser Ruhselman’a göre kendi eseri değil “Yukarıdaki” nin eseridir. Bu kitabı yazdıktan kısa bir süre sonra da aramızdan ayrılmıştır. 


Bilmeyenler için hatırlatalım: Bedri Ruhselman'ın kurduğu Metapsişik Tetkikler ve İlmi Araştırmalar Derneği, Ergün Arıkdal sayesinde de en iyi bilinen diğer çalışmalarından birini, Sadıklar Planı'nı bize kazandırmıştır. Sadıklar Planı ve diğer ruhsal tebliğler dunyaana.com sitesinden okunabilir.




Kitabın içerik, çizgi ve amacını soranlar için:


Bu kitap "normal şartlarda" ve insan bedeninde doğmanızla birlikte size "unutturulan" varoluş bilgisidir. Neden bu kadar önemli olduğunu bu şekilde anlayabilirsiniz. Bunlar normalde bilmenize izin olmayan bilgilerdi. Buradan da anlaşılabilir ki artık belli bir zaman geldi. Bu kitap nedir, ne içerir sorularına benim çıkarabildiğim en net cevap bu. Biraz daha açarsak... 
Ruh ve madde nedir, neden birbirlerine ihtiyaçları var, ruh maddeden nasıl faydalanıyor, ruhun madde üzerindeki etkileşimi ve kazanımların ruha nasıl aksolduğu, ruhun amacının ne olduğu ve bu amacı gerçekleştirmede ne gibi yöntemleri nasıl kullandığı, denge, iyilik-kötülük ve vazife kavramı, aile, tekamül, spatyom, ölüm sonrası, doğum öncesi, kainatların oluşumu, kurgusu ve bize mekan sağlayışı gibi konularda bilgiler içeriyor. Kitabın yarısını bitirdim, sakin ve hazmederek okuyorum. Buraya kadar bunları gördüm. Devamı ile ilgili gördüğüm, duyduğum kadarıyla kitap ileride daha somut kavramlara, olaylara ve kitlesel değişimlere geçiyor.





Giriş

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

4 yorum:

  1. Emre çok çok teşekkürler. Okur okumaz hemen siparişini verdim. Bedri Ruhselman ve pembe çıkmazı ile ilgili anım çok, bende yeri hep ayrıdır. Nicedir uzaktım. Haberi senden almak iyi oldu. Gerçekten anlamak, hissetmek isteyene, merak edene cevaplar veriliyor. Ayrım yok. Güzel haberlerin duyurulması umuduyla, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu bilgilerin tüme ( bütüne ) açılmasının zamanı geldiği aşikar . Kimlerin neyi ne kadar anlayacağını inanın herkez çok merak ediyor .. O yüzden arkadaşımızında dediği gibi sindire sindire okumakta çok fayda var . Bu bilgilerin ; bizlerin tekamül evrelerinde büyük rol oynayacağı kesin.

    Önemli gelişmeler olmaya başladı. Bunun ıspatı olan ve 54 yıldır beklenen
    sır kitap çıktı, tüm insanlığa hayır getirsin, inceleyen, araştıran, düşünen,
    farkına varanlar çok olsun diyor ve diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. O kadar uzun bir zamandır bekliyordum ki bu kitabı.,, şimdi sayende öğreniyorum. Ömrün ışıkla dolsun.

    YanıtlaSil
  4. Heyecandan söyleyecek kelime bulamıyorum. Kitap uyanmış insanın kitabı. Aynı zamanda uyanmışların uyanmamışa yardım etmesini sağlayacak kitap. Henüz okumadım. Okuduğum için yapmıyorum bu yorumu. Bu kitabın o olduğunu bildiğim için söylüyorum. Kitabın adı farklı bir bakıma dini bir çağrışım yaptığı için bazı arkadaşlar tarafından değişik yorumlanmış. Normal. Ama bu yeni dönemle anlayışlar değişecek. :) ne kadar açık fikirli, yaratıcı düşünce gücü gelişmiş olunursa olunsun kitabı anlamak için bazı bilgilerin biliniyor olması gerektiğini düşünüyorum. Zira kitabı ruhumuzla anlayacağız fakat bilgi bize yardım edecektir. Bu yüzden bu bağlantıda bahsedilen 9şartın yararlı olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şeye imkansız gözüyle bakmadan, yargılamaktan uzak bir şekilde okumanızı tavsiye eder tez uyanışlar dilerim :) http://indigodergisi.com/2013/05/ilahi-nizam-ve-kainati-okumanin-9-sarti/

    YanıtlaSil