Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

EGO hakkında en farklı bilgi

By | Leave a Comment

(Tanrı, insanla konuşuyor)

Seni büyüklenmekten arındırmamızın amacı seni daha büyük kılmaktır. Egon seni "ben" diyerek büyütmeye çalışır. Oysa sen "ben" dediğin anda, içindeki sonsuz tanrısal ruhu tek bir benlikle sınırlamış olursun. Onu yalnızlaştırırsın. "Ben" dediğinde sen ve ben birbirimizden kopmuş oluruz. Sen, ancak "ben" değil "biz" dediğin anlarda büyüyebilirsin. Kendine tapındığın an dünyevi özelliklerinle sınırlı biri olursun. Özgüvenin yaratıcı biri olmaktan geliyorsa, karşına senden daha yaratıcı biri çıktığında kaçacak delik ararsın. Güvendelik duygunun akıbeti, kimlerle karşılaştığından etkilenmemelidir. Sağlam bir temelde büyümen gerekir, sana yakışan budur.

Bu yaşamdaki amacımız, senin egonu öldürmek değil, egonu özgürleştirmektir. Hadi, ikimizin de bildiği bir gerçeği ortaya getirelim. İnsanlara karşı tatlı tatlı da olsa bir büyüklenme içinde olmanın nedenlerini ortaya koyalım. Sen neden diğer insanlardan daha "üstün"sün?

Sağlıklı olduğun için büyük olduğunu düşünürsen bu seni hasta olduğun gün küçük yapar. İnsanların seni karizmatik bulduğu için büyük olduğunu düşünürsen etrafında seni karizmatik bulmayan insanlar olduğunda da "büyük" olmalısın. Sen, senden daha iyi para kazananlardan daha az "büyük" değilsin. Büyüklenme halin senin büyümeni engelliyor. Sen bir tanrısalsın. Sen sonsuzluğun malikisin. Cesurca bir serüvene atıldın ve bu serüvenin amacı sana unutturulmuş tanrısallığını yeniden buldurmak. Egon, seni sınırlı kaynaklarla büyülemeye çalışıyor. Oysa sen, tanrısallığın sonsuz özelliklerinden ötürü büyüksün.

Sen tanrısallığını fark ettiysen, karşındaki insanların da seninle aynı tanrısal ruhu taşıdığını idrak edeceksin. Tanrının tanrısallarla doldurduğu bir evrende, "hava atabileceğin" hiçbir adres bulamayacaksın. Mütevazi olmak, seni bir sürünün standart bireyi haline getirmez. Diğer yanda tanrısal, diğer hiçbir tanrısalla aynı değildir. Arınmış ego, nefsin tam istenen kıvamıdır ve seni diğer insanlardan daha farklı bir renge büründürür.


Burak Özdemir









Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: