Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

İnsana öğretilen en büyük yalan!

By | 132 comments
LÜTFEN DİKKAT! BU KONUYLA İLGİLENEN KİŞİLERİN ÖNEMLİ BİR KISMI BU FENOMENİN AKIL SAĞLIKLARINI YA DA YAŞAM MOTİVASYONLARINI TEHDİT ETTİĞİNİ RAPOR ETMEKTEDİR. OKUYACAĞINIZ BU YAZI SİZİ NET BİR CEVABA GÖTÜRMEKTEN ZİYADE YOL GÖSTERİCİ VE SORGULATICI NİTELİKTEDİR.

GİRİŞ

truman ydi düz dünya flat earth
Truman Show filmi finali
Merhaba. Sevgili dostlar. Bu sitede bugüne kadar yazılmış en önemli ve en çarpıcı yazıya hepiniz hoşgeldiniz. Yazının başlığıyla yalanın konusundan bahsedip sizi korkutmak istemedim. Yalanı okudukça göreceksiniz. Sizlere çok çarpıcı bir iddiadan bahsedeceğim. Bu teori ile 2015 yılının Kasım ayında tanıştım ve bir yıla yakın süredir araştırmaya, konuyu düşünmeye, doğaya bakıp hissetmeye devam ediyorum. Yani bu bilgi ve kanıt derlemesini yazmadan önce aylardır yazıp yazmama konusunda düşündüm. Bu iddia son birkaç yıldır Dünya'da aşırı bir talep görmekte ve çığ gibi taraftar toplamakta. Türkiye olarak düşük okuma yazma ve dil bilme oranından, duygusal ve siyasi açıdan çalkantılı bir coğrafyada olmamızdan ve gereksiz mevzulara olan merakımızdan dolayı çok geriden geliyoruz. Ama son birkaç haftadır Türkçe'ye çevrilmiş videolar sağlanmasıyla konu burada da yeni yeni alevlenmeye başlandı. Bazı arkadaşlar neden bahsedeceğimi anlamıştır bile.

Beni uzun süredir takip edenler ya da şahsen tanıyanlar bilirler. Ruhsal ve toplumsal kısmını saymazsak arayışım uzay ve UFO merakıyla başlamıştır. Bu sitenin birkaç yıl boyunca içeriği ağırlıkla Galaktik kanal mesajları, UFO'lar, dünyadışı zeki yaşam üzerine haber ve gelişmeler olmuştur. Bunları terk ettiğimi de birkaç ay önce burada duyurdum ve hala okuyucu çekmelerine rağmen siteden bu gibi mesajların %90'ını kaldırdım. Bu noktada daha fazla detaya girmeme gerek yok. 

Bunları neden anlatıyorum? Uzay ve UFO merakına 20 yılımı verdim. Bu konuda önemli bilgi kaynaklarından ve Türkçeleştirme yapanlardan oldum. Tüm bunlara rağmen kafamı ciddi şekilde karıştıran ve açıklayamadığım bazı sorunlar var. Şüpheci ve agnostik yapıma rağmen tutkuyla bağlandığım gerçekliğin altüst oluşu benim için hiç kolay olmadı.

Masa başında mısın?
Bu yazıya cepten devam
etmek için kodu tara
Kuru, materyalist UFO'cu kitleyi çok önemsemiyorum ama spiritüel UFO'cuları önemli bir zorluk bekliyor. Eski alışa geldikleri kurtuluş senaryoları çökebilir. Spiritüellerin meditasyon yapıları bile eskisi gibi kalamayabilir, çünkü ortaya çıkan son tabloya göre imajine ettikleri şeyler sanal ve tuzak olabilir. Olmayan bir gerçekliği kullanarak dünyayı şifalandırmaya, bir yerlerden yardım istemeye, bir yerlere çeşitli imgeler gönderip almaya gayret ettik. Dünya'ya doğan her bir insancık aklı kesmeye başlayan bir yaştan itibaren bu öğretilen "sanal" gerçeklikle formatlandı ve hepimiz; yani 7 milyar insan olarak belki de her nefes alışverişle bu -öğretilmiş- sahte gerçekliği bilinçlerimizle besleyip ilüzyonu güçlendiriyor, gerçekliyor olabiliriz. Bunu kendimiz canlı tutuyoruz. Bu yüzden gözlerimizi, kulaklarımızı, kalplerimizi kör ettik. Tutukluyuz. Hiç dikkatle bakmadık. Hiç sorgulamadık. Neden?


Çünkü biz ne bilebilirdik ki? Biz alt tarafı sıradan vatandaştık. Bilimden, uzaydan, astrofizikten ne anlayabilirdik ki? Bilim adamları, küresel olarak kabul ve saygı görmüş bilimsel kurumlar, merciler varken biz ne bilebilirdik? Böylece onlar kendi işlerini güçlerini yapıp bize bilgiyi sağladılar, biz de haddimizi aşacak derinliğe girmeden bize verilen modele teslim olup onu bu şekilde kabul ettik. Gözlerimiz önünde çekilen filme inandık. Onu gerçek kabul ettik. 

N O K T A !
Evet, artık baklayı çıkarmanın vakti geldi. Aşağıda paylaşacağımız bulgular gözlerinizle görüp aletli ya da aletsiz gündelik hayatınızda test edip saptayabileceğiniz bulgulardır. Sıradan vatandaşın anlamayacağı, uzay ve dünya hakkında kütüphaneler dolusu akademik ve teknik makaleler kullanmayacağız. Bilim insanları ve bilimi tekeline almış kurumlar bu egoyu kullanarak sizi gözlemlenebilir gerçeklikten koparır, hor görür ve "bırakın bu işi biz yapalım ve dünyanın ne olduğunu size söyleyelim" derler. Önyargı yapmadan, irdeleyeceğimiz tüm bulguları dikkatle okuyun ve düşünün lütfen. Neticede sizin şu anda kadar inandığınız model daha ikna edici, daha gözlemlenebilir ve somut bir gerçekse, ona bir şey olmayacaktır. Bu yüzden tek ricam: Okuyun, değerlendirin ve arkadaşlarınızla tartışın.

UYARI

Hiçbir siteyi, kaynağı ve kişiyi tam ve kesin bilgi sahibi olarak kabul etmeyin. Bu sitede böyle bir şey hiç iddia edilmedi. Hiçbir konuda kesinlik ve nihai karar söz konusu olamaz. Hele bundan sonra asla! Bilgilenme, uyanma/aydınlanma yolculuğu pek çok parametreye bağlı ve organik bir süreçtir. Evrende bir kum zerresi kadar yer kaplamayan ve evrenin yaşına kıyasla bir milisaniye kadar bile varolmamış bir ırk olarak; insanlar olarak vereceğimiz bilgiler gerçekliğin ancak çok çok küçük ve bozulmuş bir kısmını kapsayabilir. Bunu unutmayın. Hakikat yolunda mümkün olan en üst, en bozulmamış, en basit ve uzay-zamandan bağımsız gerçekliği arıyoruz. Karşımıza çıkan gizemleri, çelişkili bulguları sorguluyor, ve doğru soru ve cevapları arıyoruz. Hepsi bu! Siz de kendi gözlemlerinizi yapın ve kendi mantık, felsefe ve sezgileriniz gibi araçları kullanarak yolunuzu bir üst notadan aydınlatmaya çalışın. 

DÜNYA'NIN BİÇİMİ VE UZAY PROGRAMLARI 
HAKKINDA KUŞKULAR


  1. Ufuk çizgisi yükseklikten bağımsız olarak gözlemcinin 360 derece etrafında mutlak düzdür ve gözlemci yükseldikçe ufuk çizgisi de onunla birlikte yükselir. Ne kadar yükselirseniz yükselin kavisi hissedemezsiniz. Tüm amatör balonlar, roketler, uçak ve insansız hava araçları yüzeyin 32 km üstüne de çıksalar tamamen düz bir ufuk çizgisi göstermekteler. Sadece NASA ve diğer uzay ajansları kendi görsellerine kavis eklemekteler. Bunu bilgisayar destekli efektler ya da geniş açı lenslerle yapmaktalar. Kavis görüntü alan donanımla da ilgilidir. Örneğin geniş açılı lenslere sahip kameralar. Bu lenslerle dünyaya bakarsanız ayak bastığınız "yerde" bile dünyayı kavisli görebilirsiniz. Hatta bakışınızı ufuk çizgisi altına kaydırırsanız iç bükey bile görebilirsiniz. İzleyin.
  2. 33.000 metre ve Dünya hala düz! Neden? Geniş açı özelliksiz (balık gözü olmayan) kamera ile bakıldığı için.
  3. Suyun doğası bize onun akıp yatağını bulduğunu ve şeklini aldığı her yerde "teraziye" geldiğini söyler. Birleşik kaplar teorisi de birbirine bağlı su kütlelerinin aynı seviyeye gelip eşitleneceklerini söyler. Bu kurallar ancak düz ortamda çalışır. Size Dünya'nın atmosferi, denizleri, karaları gibi tüm sistemiyle birlikte döndüğünü ve sabit hızla yani ivmesiz döndüğü için su ya da diğer cisimlerin bu dönüşten etkilenmeden kalabildiğini söylerler. O halde arabanıza binin, yeterince geniş boş bir yola ya da boş bir avm otoparkına çıkın, camları kapalı tutun ve yanınzdaki yolcu koltuğuna bir miktar su dolu leğeni koyun. Sabit bir hızda direksiyonunuz hafif kırık geniş bir daire çizin. Yolda eğim yok. Camlar kapalı ve rüzgar almıyorsunuz. Koltuklar ve arabanın içindeki hava (atmosfer) arabayla aynı hareketi kazanmış durumda ve hızınız ile direksiyon açınız sabit olduğundan ivmesizsiniz. Dönüyorsunuz. Suya bakın. Kapalı bir sistemdesiniz ve sabit hızlı bir harekete sahipsiniz. Su merkezkaça göre savrulmakta ve açılı durmaktadır. Bu, Dünya'da neden işlemiyor?
  4. Demiryolu
    Eğer Dünya NASA'nın belirttiği gibi 40 bin km çevre uzunluğuna sahip bir küreyse matematikte trigonometrinin hesabına göre su (ya da düz karanın) seviyesi 1.60 km.de 20 cm. aşağı düşmelidir. Mühendisler, mimarlar Dünya'nın kavisini hiç hesaba katmamışlardır ve demiryolları, kanallar, tüneller ve köprüler 100 lerce km terazide yani mutlak düz olarak inşa edilmiştir. Mühendis W. Winckler "Yıllar boyu süren mühendislik kariyerimde hiçbir inşaatta kavisin hesaba katıldığını görmedim. Korkarım bu sadece okulların ders kitaplarında dikkate alınıyor." demiştir.
  5. Dünya'nın en ünlü Amerikalı astronomu Neil deGrasse Tyson kendisi söylemiştir ki "uçaklardan dünyanın kavisini hissedemeyiz, çünkü Dünya çok çok büyük. Bunu hissetmek için çok daha fazla yükselmelisiniz". Her nasılsa Everest zirvesi veya uçaklardan bile görülemeyen kavisin, deniz seviyesinden, uzaktaki gemilere ve kıyılara bakınca hissedileceği ve hedefin deniz ya da ufuk çizgisi altında kalacağı öğretilmiştir. Bunun doğru olmadığı birbirinden km.lerce uzaklıktaki mesafeler arasında deniz seviyesinde yapılan lazer testleri ile kanıtlanmıştır. Süveyş Kanalı 160 km uzunluğunda olup Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlar. Deniz seviyesinden 8 metre kazılarak yüzeye kusursuzca paralel bir kanal açılmıştır ve Dünya'nın kavisi tamamen gözardı edilmiştir. Hiçbir denge havuzu ya da kapağa sahip değildir. Yuvarlak bir dünyada böyle bir imkan kullanılamaz. Unutmayın: Dünya kavisi bize baktığımız hedefin her 1,6 km. de 20 cm. düşeceğini söyler. Videoları izleyin.
  6. yörüngedeki uygu ve çöpler
  7. Buradaki bağlantıda ve yandaki şekilde göreceğiniz üzere Dünya'nın yörüngesinde 10 cm. den büyük 21000(yirmibirbin)'den fazla cisim bulunmakta. Bu cisimlerin 1071 tanesi de insanların fırlattığı uydular ve yarısı ABD'nin fırlatmış olduğu uydulardan oluşuyor. 1 cm ile 10 cm arasında ise 500000 (beşyüzbin) cisim bulunduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte hiçbir uydu fotoğrafında, hiçbir ISS (Uluslararası Uzay İstasyonu) videosunda, hiçbir time lapse videoda, hiçbir canlı uzay yürüyüşünde bir tek cisim görmezsiniz! Yıllardır hayranlıkla izlediğim videolardır. Onlarcasını izledim. Asla yanda, ötede, üstte, altta bir yabancı cisim ya da bir başka uydu göremedim. Hatta çoğunda arkada, uzaydaki yıldızları dahi görmezsiniz. İzleyin.
  8. Arkadaşlar ben bir 3D Studio Max kullanıcısıyım. Yani 3D görselleştirme yapıyoruz. Film sektöründe değil mimarlık, iç mimarlık sektöründeyim ama ışık gölgenin nasıl çalıştığını, dokuların nasıl kaplandığını ve doğadaki etkilerin nasıl taklit edildiğini ve bunun programa nasıl anlatıldığını çok iyi biliyorum. Yani film sektöründeki bilgisayar efektlerine animasyonlara çok aşinayım. Yani gerçekten anlarımi bu konuda iddialıyım. 15 senedir her gün bu programı kullanıyorum. Aşağıda size bir video veriyorum. Bunu biraz izleyin. Boş bulunmuş ve fena faka basmışlar. Çok fena bir hata. Tuhaflığı görür ama adını koyamayabilirsiniz. Kamera arıza falan diye de yutturdukları olabilir. Yansıma şu bu derler. Arkadaşlar biraz izleyin ve 15. dakika 10. saniyede ne olduğuna bir bakın. Bakın bu kanal ISS görüntüleriyle çalıştığını iddia eden bir kanal. Yoksa eleştirmezdim. Sanat yapmışlar, bilgisayar efekti vs. derdim. Gördüklerimiz SAHTE! Bunların hiçbiri gerçek DEĞİL! Bunların tamamı bilgisayar destekli ANİMASYON ve PRODÜKSİYON. Videonun 15dk10sn sindeki şey dünyanın diffuse map'ini kapalı unutmuş ya da saydam bırakmışlar ve sadece illumination (ayınlanma) map'ini görüyoruz. Bu yüzden dünya yok, saydam, içinden uzayı görüyoruz. Bulutlardaki şimşekler ve şehir ışıklarıysa her nasılsa oradalar! Hepsi animasyon yani CGI. İzleyin.
  9. Alıştığımız modele göre sadece Dünya değil tüm Güneş Sistemi hareket halinde. Dünya kendi etrafında ekvatorda saatte 1600 km hızla ve Güneş çevresinde saatte 107.000 (yüzyedibin) km hızla dönüyor. Güneş de tüm sistemiyle birlikte galaksi içerisinde başka yıldızlara doğru saatte 72.420 (yetmişikibindörtyüzyirmi) km yol alıyor. Bu böyle ölçeği büyüttükçe karmaşıklaşarak devam ediyor. Tüm uzay hareket halinde öyle değil mi? Ve bu hareket bir kağıt üzerinde 2 boyutlu pergeller çizilmiş daireler/elipsler gibi hareketler değil. Her şey bir yere doğru giderken sistemler ve alt sistemleri de kendi içlerinde başka devinimlerini tamamlıyor. Peki öyleyse nasıl oluyor da binlerce yıldır dünyada yaşamış olan tüm medeniyetler aynı yıldız haritasına bakıyor? Milim bile sapma olmadan!!
    Daha önce, Güneş sisteminin bu şekilde
    seyahat ettiğini öğrendik
    Yıldız haritası 10 binlerce yıldır değişmiyor!
  10. Masa başında mısın?
    Bu yazıya cepten devam
    etmek için kodu tara
    güneş gerçekten uzakta mı?
  11. Basit optik fiziğine göre sonsuz ya da çok uzak mesafelerdeki ışık kaynaklarından gelen ışınların paralel demetler halinde düştüğü kabul  edilir. Böyle öğretilmiştir. Yıllarca bu manzaraya hayranlıkla bakarak çayımızı biramızı içtik. Hiç sorgulamadık! Baktık ama görmedik çünkü. Güneş'ten gelen ışık demetleri neden böyle açılıyor? Güneş sanıldığı kadar uzakta değil mi?
  12. NASA'nın sayısız tuhaflıklarından bir başka örnek. Ekim ayı başına damgasını vuran Matthew kasırgasını hatırlayalım. Hatırlarsak bu kasırga Haiti'yi 800+ ölü ve büyük bir yıkımla vurarak bunu yazdığım günlerde ABD'nin güneydoğu sahilleri Florida, Miami ve Daytona merkezlerine ulaştı. Aşağıdaki video NASA'nın ISS'ten (Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan) çektiği Matthew kasırgası görüntüleri. Her nasılsa ISS'ten başka hareket eden hiçbir şey yok. Hiçbir şey yaşamıyor. Adeta bir resme bakıyoruz. Aşağıda kıyamet kopuyor ama gördüğümüz şey spiral flu bir bulut örtüsü, o örtü biter bitmez de keskin, güzel, sevimli bulutlarla bezenmiş yeryüzümüz hemen başlayı veriyor. Farklı hava şartları arasında ne kadar tuhaf geçiş olduğuna dikkat edin. Ne yazık yine uzayda hiç yıldız yok. Yine yörüngedeki 1000+ insan yapımı uydudan ve 20000+ 10cm üstü cisimden eser yok. İzleyin.
  13. Rivayete göre NASA ve Space X gibi kurumlara ait olmayan yani vatandaşın geliştirdiği sivil, ya da daha amatör roketler Dünya'dan ancak belli bir yüksekliğe kadar ayrılabiliyor. Oraya gelince BAMM! Ansızın duruyor ve asılı kalıyor! Buradan çıkış yok mu? Saydam bir kubbeyle uzaydan (ya da her neyse) yalıtılmış durumda mıyız? Aşağıdaki videoda GoFast 2014 isimli en hızlı sivil roketinin uzaya yükselişini izliyoruz. 1:40'ta göreceğiniz şey roketin aniden çakılıp durması. İzleyin. GoPro kameralarla donatılmış bir başka roket videosu. 0:59'da ansızın duruyor, 1:53'te ve 2:21'de düzlüğü kanıtlıyor. Ayrıca bu roketler parçalanınca neden hızlı bir şekilde dünyaya düşmüyor? CGI destekli sualtı çekimleri mi bunlar? Ha bir de bu tür videolarda sesi dinleyin.  Adeta bir tank, su altı çekimi gibi. İzleyin.

  14. Aşağıda sizinle zırt pırt canlı yayına sıklıkla denk gelebileceğiniz bir YouTube kanalı paylaşıyorum. Genellikle uzay yürüyüşü var. Manasızca oynuyorlar. Amaçsızca bize görüntü veriyorlar gibi bir durum var. Çünkü yaptıkları bir şey, katettikleri bir yol, bitirdikleri bir iş yok. Bildiğiniz oynuyor, takılıyorlar. Kamerayı çeşitli yerlere tutuyorlar. Ve uzay yürüyüşlerinin hiçbirinde yıldızları görmezsiniz. Az önce bahsettiğim gibi bu kadar görüş alanında hiçbir başka uydu, uzay çöpü ya da parçacık görmezsiniz. İzleyin. Kendi araştırmanızı yapın. YouTube'ta şu kelimeleri arayın ve istediğiniz kadar canlı yayın izleyin: "iss live stream" space walk kelimelerini de ilave edebilirsiniz. Canlı yayınlar şu bakımdan da iyidir. Videoda yavaşlatma ve hızlandırma olmadığını bilirsiniz. Çünkü başka bir saçmalık daha geliyor şimdi.
  15. Aşağıdaki videoda savaş suçlusu George Bush'umuz NASA'yı ziyarete gelmiş. Ancak kameraman bilerek ya da bilmeyerek arkaplanda cereyan eden görmememiz gereken bir şeyi daha kayda almış. Arkadaki ekranda ISS'de olması gereken astronot Tim Peake'yi bir chromakey çekiminde görüyoruz. Yani filmlerde kullanılan mavi ya da yeşil perde tekniği. Öndeki oyuncunuza istediğini yaptırın, sonra onu istediğiniz ortama yerleştirin. İzleyin.
  16. Evet video hızında oynanma olmadığından emin olmak için insan faktörü arıyoruz. Aşağıda izleyeceğiniz video yarım saatlik bir ISS belgeseli. ISS'te hayat nasıl geçiyor tadında, bayan astronotumuzun tanıtımını izleyeceğiz. Tümünü merak edip izlemek isteyenler için İngilizce bir belgesel tabii. Ama biz direk mevzuya girelim. 14. dakikaya gelin ve dünyayı izleyebildiği 7 pencereli meşhur, Cupola isimli çıkıntı gözlem bölümünü görün. Uzaydan Dünya'yı izliyoruz şimdi.

  17. Bir başka videoda yine Cupola'dayız. 6. dakikaya gelin lütfen. İtalyan astronotumuz camların dışardan nasıl örtüldüğünü bize anlatacak. Yine arkaplanda uzayı ve Dünya'yı izliyoruz. Camdaki çizikler hariç uzayda yıldız yok. Dünya ise, bu küçücük mekanı gepgeniş gösteren balık gözü geniş açı kameraya göre o kadar da kavisli değilmiş ha? Üstelik bu dünya ─daha doğrusu yörüngedeki ISS─ bazen yavaş dönüyor, bazen hızlı! İzleyin.
    Cupola'dan 3. videoyu görelim. Bu ortamın aslında ne kadar dar olduğunu 2. videonun başındaki imalat sürecinden, normal kamera çekiminden biliyoruz artık. Aşırı geniş açı kameralar kullanılıyor ve bu kamerayla yeryüzünde, ayağınız yerde bile yeryüzünü bükebilirsiniz. Burada önceki videolara göre her nasılsa Dünya daha hızlı. Yine yıldız ya da Ay yok. Yüzlerce bin uzay çöpü ve 1000+ insan yapımı uydudan hiçbiri denk gelmiyor. Oysa uydular araba-otobüs ölçeğindeler.
    Masa başında mısın?
    Bu yazıya cepten devam
    etmek için kodu tara
    video görünmüyorsa tıklayın
  18. İncil'de Genesis 1:7 de şöyle yazar: Ve Tanrı  gökkubbeyi yarattı. Sonra O kubbenin altındaki suyla üstündeki suyu birbirinden ayırdı. Kur'an-ı Kerim'de de göğün yarılıp yeryüzüne suyun boşaldığını ima eden ayetler mevcut. Bakınız Mürselât. Düz Dünya'cıların gökkuşağına getirdikleri açıklama da ilginç ve ikna edici. İddiaya göre ancak dolu bir cam kütle, ya da su dolu bir küre, ya da suyun içinde bulunan bir boşluk içinde bu tip kırılmalar olabilir. Yaptıkları deneylerde gökkuşağını bu cisimlerdeki ışık kırılmalarıyla elde ediyorlar. İlk videoda bir başka yansıma fenomeni olan İngilizce'de Sun Dog denen fenomeni göreceğiz. Gökkuşağı gibi, bu gibi durumlara da bilimin yaptığı açıklama ışınların yağmur, su buharı ya da buz kristalleri içinde yaptığı kırılmadır. Oysa gökyüzü açık ve berrak. Kayakçı güneşi eliyle kapatıp bunun kamera ve lenslerinin yol açtığı bir yansıma/kırılma olmadığını, gökyüzünde olduğunu da ispatlıyor. İzleyin. Tüm yıldızlara teleskopla bakıldığında aşağıdaki videodaki gibi görüntüler elde ediliyor. Sanki bu ışıklı cisimler ile aramızda bir su kütlesi varmış gibi dalgalanıyorlar. İzleyin.
  19. Birçok küresel gücün logosu dünya haritasının düz projeksiyonundan üretilmiştir. Bazı filmlerde de arkaplanda dünya haritası olarak bu haritayı görebilirsiniz. Ayrıca haritanın çepeçevre sarılı olduğuna dikkatinizi çekerim. Çıkış yok. İddiaya göre Antartika, yani güney kutbundaki buzullar dünyayı bir disk gibi düz varsayarsak boylu boyunca dünyayı çevreliyor ve doğal bir sınır oluşturuyor. Zaten çoğunuzun kutuplardan uçuşun ya da her türlü geçişin yasak olduğunu bildiğinizi düşünüyorum. Kutuplar çok katı bir şekilde korunur. Yaklaştığınız takdirde çok uluslu savaş güçlerince önlenirsiniz! Bu bilgi her yerde mevcut. Araştırmanızı yapabilirsiniz. Dünya'nın çevresini boydan dolaşamazsınız. Yatay olarak dolaşabilirsiniz. Yani daha doğrusu dolaştığımızı sanıyoruz! Oysa düz bir haritada yay çiziyoruz.
    UN-Birleşmiş Milletler Logosu
    Aynı temada pek çok küresel birlik
  20. Güney yarımküredeki uçuşlar ve transferler düz dünya teorisini destekliyor. Aşağıda izleyeceğiniz video bunu resmi bir haberle kanıtlıyor. Çin Havayollarına ait olup Bali'den kalkıp Los Angeles'a gitmekte olan bir uçak hamile bir yolcusunun erken doğumu nedeniyle acil iniş yapıyor. Nereye mi? Alaska'ya! Nasıl yani, ne alaka!? Evet, çünkü düz dünya haritasına göre Alaska zaten yolunun üstü. Dünya bir küre olsaydı neden asıl varış noktası çok daha yakınken yolu uzatıp kuzeydeki Alaska'ya insin ki? İzleyin.

    Yandaki resmi inceleyin. Güney Afrika'dan kalkan ve Avustralya'ya gidecek olan uçağın gerçek, güncel bir uçuş rotası. Birim yazdım, aslında ekrandan cm ölçüsü aldım. Amacımız sadece sayısal oranları görmek. Bu uçuş direkt olarak 16 birimde yapılabilecekken anlamsız bir biçimde Dubaiye uğruyor ve bu ona 9+14=23 birimlik yol katettiriyor. 16 birimde ulaşmak yerine 23 birimde ulaşıyor. Resmin alt yarısında gördüğünüz üzere Dubai anlamsız bir noktada değil aslında. Düz dünya haritasına göre Dubai zaten yolun üzeri. Hem yakıt ikmali yapıyor, hem koltukları dolduruyor. Güney yarımküredeki uçuşlar disk üzerinde bir yay çizildiği için küresel dünyaya göre astronomik derecede uzuyor. Bu saçma transferler, alakasız yerlere acil inişler ve mantıksız gelen yakıt ikmal durakları ancak düz haritaya baktığınızda anlam kazanıyor. Günümüzde kullandığımız bu küresel dünya haritasının adı araştırmalarınızda lazım olabilir: Mercator. Flaman coğrafyacı Gerardus Mercator tarafından 1569'da bulunmuş.
    Siz de bu konuda kendi araştırmanızı yapabilirsiniz. Youtube'ta şu kelimeleri arayın ve farklı bakış açısı ve anlatımları görün: "flat earth flights"
  21. Bu yazıyla birlikte yörüngeden çekilmiş bir sürü video da izlediniz. Dahasını da izleyebilirsiniz. Bir detay daha dikkatinizi çekti mi? 6. maddede bahsettiğim animasyon olan time lapse ISS videoları hariç olmak üzere gerçek(!) olan hiçbir ISS videosunda aşağıda ne olduğuna dair fikir edinemeyeceğiniz bir Dünya ile karşı karşıyasınız. Ya tamamına yakını bulutlar altındadır, ya da tamamına yakını okyanuslar üzerindedir. Kara parçalarını, ayırt edilebilir kıtaları ancak ve ancak özel olarak yapılmış CGI videolarda görürsünüz. 
  22. NASA'nın uzayda ya da ISS içinde çektiği videolarda modern filmlerin yapımında kullanılan pek çok yöntemin kullanıldığı aşağıdaki videoda anlatılıyor. İşlerine geldiğinde Dünya'yı gösteriyorlar, gelmediğinde göstermiyorlar. Dönüş hızı değişebiliyor. Aşağıda bildiğimiz dünyayı tanıyabileceğiniz hiçbir özellik ayırt edilemiyor. Kameranın önünden baloncuklar geçiyor ve bu, uzay yürüyüşü çekimlerinde yine akla su altı çekimlerini getiriyor. Arka arkaya, yanyana duran farklı çekimlerden birleştirilmiş ISS içi astronotlarını göreceksiniz. Aynı gemide, yanyana ve aynı anda durmalarına rağmen sıçrama ritmleri ve miktarları birbirine uymuyor. Konuşurken gaf yapıp gülmemek için morarıyorlar. ISS içi koridorlarında ve bilhassa koridor sonlarında birbirinin tıpatıp aynı olan ve kendini ele veren kopyala yapıştırlar var. Astronotlar kamera görüş açısından çıkarken bir başka koridora sapıyorsa fade out (silinerek yok olma) yöntemiyle yok oluyor. Bu saçma, ve gerçek bir çekimde gereksiz. Astronotlar bir özel yayın yapıyorsa etkileşime girecekleri oyuncak vb.  nesneler önlerinde birdenbire beliri veriyor ve tutup gösterilerini yapıyorlar. Astronotların zaman zaman bazı yerlerinin bağlı olduğu kıyafetlerindeki duruşların tuhaflığından belli oluyor. Sürekli yüksek bir motor sesi var. Daha doğrusu jet sesi. Kuvvetle muhtemel bu çekimler suni yerçekimsiz ortam uçaklarında yapılıyor. Ben bunları anlattıktan sonra İngilizce bilmeyen arkadaşlarım da aşağıdaki videolarda ne olup bittiğini anlayacaklar. İzleyin.
  23. On yıllardır yuvarlak dünyacıların kanıt olarak milyonlara yutturduğu en önemli deneylerden biri sudaki Koriyolis Etkisi (Coriolis Force)'dir. Buna göre su bir giderden süzülürken dünyanın dönüş yönüne bağlı olarak kuzey ve güney yarımkürede zıt yönlerde dönerek süzülür. Ekvatorda ise hiç dönmeden süzülür. Biz Türkler için çok meşhur ve eğlenceli olan ve Ekvator'da Barış Manço'nun yaptığı deneyi izleyip önce bir hatırlayalım.
  24. video görünmüyorsa tıklayın
    Dikkatli izlediniz mi? Bu deney geçersizdir çünkü şartlar eşitlenmemiştir. Barış Manço nasıl farketmedi anlamıyorum. Yerli dostumuz ekvatorun her iki tarafında suyu farklı yönlerden dökerek suya ilk hareketi veriyor. Tam ekvator çizgisi üzerindeyse suya hiç hareket vermeden altındaki deliği açıyor. Böylece su girdap hareketi olmadan boşalıyor. Deneyin geçerli olması için suyun her üç konumda da haraketsiz olması gerekiyordu. Eğer su hiç hareket verilmeden farklı yarımkürelerde ters yönde girdap oluştursaydı o zaman bu deney dikkate alınabilirdi. Bu, hileli bir deneydir ve geçersizdir.

PEKİ DÜNYA DÜZ MÜ?


N O K T A !
Dünya düz ya da yuvarlak, ama çok fazla eksik ve çelişkili gizemler var. Bir haltlar dönüyor. Dünya'nın yuvarlaklığı bir çocuk daha 3 yaşındayken ona işlenmiş oluyor. Bu programlamayı sorgulamanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Beş sene önce olsa bunları bir kenara fırlatır bunu ima eden kişiye şüpheyle bakardım. Ancak dünyayı şekillendiren devletlerin, kurumların, ünvan ve teknoloji sahiplerinin yıllardır elimi attığım her yerde yalanlar, çelişkiler, sapıklık ve sapkınlıklarla elimde kalması her şeyi sorgulamak için geçerli ve yeterli bir sebep. Şu bir gerçek ki burası fiziken de bir oyunlar sahnesi. Artık ilkel bilimimiz bile kuantum düzeyinde incelemeler yapıyor, yaşamın bir hologram olduğunu ya da sadece bir düşünce olabileceğimizi tartışıyor. Geçen aylarda ortaya çıkan ve haberlere konu olan iddia, Space X'in sahibi, PayPal'in ortağı Elon Musk'tan geldi. Bir bilgisayar simulasyonu içinde yaşadığımızı iddia ediyor. Hatta bundan öyle emin ki "aksi olması milyarda bir ihtimal" diyor. Bundan kurtulmak için de kendi dahil çok varlıklı birkaç adamın özel seçtikleri bir grup mühendise servet akıttığı söyleniyor. Sorgulamaya, daha ileri gitmeye cesaretiniz var mı? Mimar kim? Uzay sandığımız yer aslında su mu? Dünya su içinde izole edilmiş devasa bir sistem mi? Yıldızlar da gök sahnesinde dönen 2D bir ekran mı?

Araştırmalarınıza aşağıdaki YouTube kanallarından devam edebilirsiniz:

Bu konu ilginizi çekiyorsa şunu da okumalısınız: Antartika ve Gök Buzu Gizemi


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

132 yorum:

  1. doğruysa??????yapanlar kim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya'nın tüm gündemini yöneten, barışı, savaşı, enerji, gıda ve para dengesini; her şeyi ayarlayan devletler üstü elitler gücü.

      Sil
    2. İlmi ledun ilminin Kafirlerin kazdığı çukura düşmesi için yaptıkları hatadır.

      Güneşin batıdan doğmasıdır. 2022 yılına kadar Dinleri yok edemeseler kendileri mahvolacak bir sistemdir. NASA yalancıdır ALGI dininde başararız oldular tahminen 2019 da bir savaş çıakrmayı düşünüyorlar bu açığa çıkamsın diye kimleri sokacaklar tam olarak bilinmemkle birlikte türkiye doğusuna yakın bir yerde patlak verecek galiba o bölgeyi kasup kavursun diye o zamana kadar birşeyler yapamasalar 2022 yılında dünyanın Düz olduğu ortaya çıkacaktır. Az bir vakit kaldı Antartikadan zati güneş çember dışında kaldığından antartikanın gerisine baktığında karanlığı görebliyorsun güneş geliyor sana gidiyor dönen dünyada olmadığını gösterir bu.

      Sil
  2. Bütün bu bilgilerle ne yapacağız, yani diyelim ki doğru ve biz bir simülasyonun içinde yaşıyoruz. Ee? Ben Elon Musk değilim, bu işlere de gerçekten basmıyor kafam verdiğiniz bilgiler üzerine karşılaştırma yapacak kadar bile. Sonuçta benim zihnimin çalışması bu kadarıyla programlanmışsa benden daha üst bir zekayla bu simülasyonun içinden çıkmak üzere nasıl bir savaşa girebilirim? kafa karışıklığı, umutsuzluk, korku ve kendini bırakmadan başka bir şey getirmiyor burada ifade edilen teori. Ki kişisel tecrübelerime dayanarak hayatta en kötü durumun kafa karışıklığı içinde kalmak olduğunu söyleyebilirim. Çözümünüz varsa ya da kendiniz için nasıl bir yol izlemeyi düşündüyseniz onu da yazınızda belirtseniz güzel olurmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Jamais. Önemli bir noktaya değinmişsiniz. Aslında önerim var. Birçok kişi belki ilk kez bu yazı nedeniyle bu siteye girecek. Ancak 8 yıldır bu sitede çok çeşitli bilgiler verdim. Beni en az birkaç senedir bilenler aslında benim hiç korku, çaresizlik ve karışıklık saçmadığımı bilebilir. Buralarda yazmayıp Facebook'ta verdiğim de çok mesajlar oluyor, kişilerin kendi gücü ve bu dünyayla başa çıkma adına. Bu yeterli değil tabii. Haklısınız. Benim her zaman üstünde durduğum konu, ve yeni yeni Youtube kanalımda kendi anlattığım mevzular bizi tek noktaya götürüyor. Bu yazının konusu olmadığı ve pek çok yeni gelen olacağı için o mesajları burada vermek mümkün olmadı. Evet nedir o tek nokta? Ruhun kudreti. Tanrı, Allah gibi kavramları kullanmamaya dikkat ediyorum. İlahiyata ruh diyorum. Öz yani. Hiçbir şey yoktur ki özü alt etsin ve hiçbir şey yoktur ki izinsiz ve plan dışı olsun. Fırtınanın gözündeki huzuru, teslimiyetçi ve dualite üstü bakışı öneriyorum. Hep bunları vurguluyorum. Elbette yılların vurucu mesajını ve duygusunu bu cevapla size ifade edebilmiş olmayı beklemiyorum. Düşünce, kafa yapım ve maneviyata verdiğim önem ile birlikte asıl mesajım ancak anlaşılabilir. Bu "kafa karıştırıcı" gerçeği bu yüzden kendi uyanış macerama etkisini anlatarak başladım. Onca bilgiye bağlılık, onca kurtuluş senaryosu ve piyasadaki umut tüccarlığı ve yeniçağ/spiritüellik pazarı... Hepsi çöp! Çözüm içten başlıyor. Dıştaki tüm ilerleme, tüm umut projeleri tuzak ve bizi sadece bu ilüzyona daha çok bağlıyor ve asıl keşiften bizi telaşeyle alıkoyuyor. Öz'ün keşfi.

      Lütfen şu yayınlarıma bakar mısınız?
      - Youtube'ta "kafa açma prosedürü"
      - bu sitede "oyundasın gülümse"
      http://www.yenidunyaicinipuclari.com/2016/05/oyundasn-gulumse.html
      - bu sitede "cennet yolu"
      http://www.yenidunyaicinipuclari.com/2015/01/cennet-yolu.html

      umarım ışık tutabilir ve karışıklığa huzur getirebilirm.

      Sil
  3. Elektronik ve yazılım geliştiricisiyim Türkiye'deki gelişmiş ve pahalı teleskoba sahip sınırlı sayıda kişilerden biriyim aynı zamanda radio astronomi ile uğraşıyorum ve kendime ait geniş spektrumlu radio teleskobum mevcut :) son bir yıldır dünyanın düz olduğunu iddia eden youtube kanalları ile doldu taştı ortalık lakin söyleyebileceğim tamamen saçmalık. Dinsel literatürlerin içine sığdırılmış ortaçağ öğretilerinden fazlası değil. Düz bir dünya'nın küre biçimindeki dünya'ya kıyasla daha çok soru işareti yaratacağı aynı zamanda bugün kullandığın bu elektronik cihazlarda dahil genel fizik kuralları ile kesinlikle örtüşmeyeceği aşikardır... Gelelim Nasa'nın videolarına evet bu kurumun yaptığı çalışmaların büyük çoğunluğu şişirmedir ve verdikleri görüntülerin büyük çoğunluğunun gerçekliği yoktur ama bizlerin yörüngede bağlandığı ve dünya yüzeyinin fotoğraflarını aldığımız uydular vardır ve bu amatör haberleşme uydularının üstünde kameralar bulunuyor üstümüzden geçtiklerinde bağlanıp bölgenin olduğu gibi genel fotoğrafını alıyoruz ve dünya oldukça küre durumda :D alt yörüngede çok fazla birşey göremezsiniz çünkü statik uyduların hepsi orta ve üst yörüngede yer alır ve en çok çöpü orta yörünge barındırır üst yörüngede gps ve askeri uydular vardır... ISS'nin kullandığı yörünge atıkların en az olduğu alt yörüngenin sınırındadır bu nedenle çekim kuvvetine kapılıp düşmemek için sürekli merkez kaç kuvvetini kullanarak yörüngede dönmek zorundadır o yörüngede ışık oranı o kadar fazladırki yıldızları dünyada gördüğünüz kadar net göremezsiniz gördüğünü söyleyende yalan söyler... ama üst yörüngede bulunan statik uydular örneğin televizyon, haberleşme uyduları üstündeki kameralardan rahatlıkla görülür... hubble teleskobu dahi orta yörüngenin sınırındadır hem statik hemde yörüngede hareket edecek şekilde bir açıya sahiptir... bir videoda dünyanın düz olduğunu iddia eden arkadaş neden hubble teleskobunu dünyaya çevirip göstermiyorlar demiş :) o kadar ayna açısına sahip bir teleskobu yakın görüntüler için kamera gibi kullanamazsınız... kısaca bunların hepsi safsata inanmayın böyle şeylere bu arada ben bir Ateistim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bizim erişemediğimiz bazı unsurları yaşayıp test edebilen biri olarak gerçek bilgiler verdiğinize eminim. Bu konu bir iddiadır ve tekrar tüm samimiyetimle teşekkür ederim. Bununla karşılaşıp yazmanız büyük şans tüm okuyanlar için.

      Sil
    2. sıkıntı şurada sen üst ve orta yörüngeden bahsederken nasa obama ve birçok bilim insanı alçak dünya yörüngesini geçemediklerini söylüyor

      Sil
    3. yazdığın herşey yalan ve dünya yuvarlak değildir..

      Sil
    4. türkiyedeki en pahalı teleskopa mı sahipsin hahahhaha yalanına senin..

      Sil
    5. baybora han ufak at civcivler yesin.. sen anca kendini kandırırsın.. teleskopunu nasadan gelen güncelleme ile güncellemeyi unutma ki daha yuvarlak görebilesin..

      Sil
    6. Ben 43 yaşıma kadar yuvarlak dünya yalanı ile yaşadım. Uydu anten montajı yapan biriyim. Bize uzayda bir sürü uydu var yalanı ile eğittiler. Ben bunları öğrenince çokta şaşırmadım. Bu arada 18 yaşıma kadar müslümandım. 26 senedir. MEsih imanlısıyım. Dünya Düz olması kadar doğal bir durum yok.

      Sil
    7. keşke inanlarda senin kadar inanclı olsa :)

      Sil
  4. Arkadaşım kasopya okuyun okuyalım-kabalığımı mazur görün -yayımlamasanız- bile size ulaşmak için yazdım-yazıyorum.
    bunu demek için yazdım lütfen okuyun
    yani içsesim kapatıp gitsem bu sayfayı ya da susmasam
    -sessizce geçsem burdan kapatsam
    aynı eşy isuscaktım-buraya yazmadığımı
    yazmamış olacaktım
    kabalığımı mazur görün

    Kendi eski blogumu ararken ve orada bir içerik ararken, "kendimelkonuslamalar" bloga rastladım ve bana eskileri ve burayı da hatırlattı. hemen buldum baktım yeni neleriniz var-ne alemdesiniz- ne yazıyorsunuz-nelerle ilgileniyorsunuz diye


    Geçmiş tarihlerde yıllar öcne bu ve benzer grup ve yazıları -blogları-içerikleri takip ederdik. Benzer içerikte ayzık-düşündükk ay da bizde. o ışık ve sevgiden gelen dönemler hani. İlk kanal okumaları ve benzer gruplar. Ufolar ve diğer gizemler

    Sizide okuyorduk ve yorumlarda sunuyorduk burda. hatta ingizlice bilmeden translate ile bi sürü içerik tarıyorduk. Grup-yorum felan _neyse bilinen şeyler

    Kasyopya okumaya başladıktan sonra (bir süre daha) tüm o diğer ufocu new ageci grupları yazımcıları ve içerikleri bırakmıştık biz,
    ve şunu söylicem
    düz yuvarlak tartışamsına ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum.
    Eğer burdan başlayıp aynı yere gelebiliyorsanız bu bir çember -bu bize neyi ifade eder. Doğru bir dairenin yüzeyinde tanımlanabilir ve başlı başına da eğridir-burkuktur da kendine döner ve kendini keser
    kendini keser ve ucu cuca birleşir- Açık doğru yoktur evrende düz ikiboyultulukta yok evrende düzlem yok Açıo kalanalr ve bileşi kalanlar
    -düz iki boyutlu mantıkta belki safsata
    ve evren iki boyutlu değildir. Evren çok boyutlu şekiller görece .diklik yok

    kapalı bir alan bu sadece tanımlanabilir bir alan.Evet gözlemciye göre

    Dostum Kasyopya okuyun-sizi seviyoruz
    aynı yollardan geçtik ve geçiyoruz ay da aynı yollardayız ve yerlerdeyiz de -geziyoruz beraber bu hiçlikte/varlıkta ya da yoklukta beraberiz sadece

    Arkadaşım algı 3D
    dünya kapalı alan bu kadar basit bu
    nasıl çizerseniz çizin kendine kapalı
    Örneğin kasyopya yıldızların açık geçitler olduğunu söyler
    4d algıda daire açıktır ve yerden görünebilir-bunu söyler
    daire bize neyi ifade eder.
    bize göre kapalı- tanımlanabilir bir alan ve kanerları köşeleri yok ve açıları da değil mi?

    benzer bir karmaşa burdada var var.link
    http://www.felsefe.net/142501-post9.html

    YanıtlaSil
  5. dördüncü yoğunlukta daireninin tüm yönlerden görülebildiği düzeltmesini yapmak istiyorum

    bu aramayı yaptım (google ile) ancak bulamadım ve grubun şu tartışmasına ve soru/cevabına rastlamış bulundum.

    izninizle paylaşacağım

    27 Mayıs 1995-(yaklaşık 21,5 yıl geriye giderek soruyoruz)

    S: (L) Yoğunluktan ne anlıyoruz? (T) Yedi yoğunluk seviyesi var. (L) İlk yoğunluk seviyesi taşlar, mineraller, bitkiler. O seviye içinde bir farkındalıkları var. Taşlar bile büyüyüp hareket edebiliyor, ama bunu o kadar yavaş bir şekilde yapıyorlar ki, biz algılayamıyoruz. İkinci seviye hayvanlar krallığı. Bu yoğunluktaki farkındalık geometrik ilerleme ile ilgili. İlk seviyedeki farkındalık düz bir çizgi şeklinde. İkinci seviyenin farkındalığı ise çizginin kendine dik hareketle bir alan oluşturmasına dayalı, yani düzlemler. Üçüncü yoğunlukta insanlar var ve düzlemin kendine dik açıyla hareketine dayalı bir farkındalığı var, ama bunu hiç tam olarak deneyimleyemiyoruz. Herşeyi yalnızca üç boyutlu olarak görüyoruz çünkü hafıza ve bilgiye dayalı bir ilüzyon yaratıyoruz. Baktığımız herhangi birşeyin öbür tarafını veya içini bilemiyoruz. (J) Heinlein'ın kitabındaki denekler, bir yapıya farklı açılardan baktırıldıkları halde, sorulduğu zaman yalnızca soru anında görebildiklerine göre yanıt veriyorlardı... (L) Üçüncü yoğunluk böyle birşey. Herşeyi kendi algımıza göre bilebiliyoruz. Yani birinci yoğunluğu ikinciye, üçüncüye ve dördüncüye uygulayarak dördüncü yoğunluğun nasıl birşey olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Dördüncü yoğunlukta herhangi bir cismi aynı anda tüm yönlerden görebiliyorsun. (T) Her yoğunluk, kendi altındaki yoğunlukları da kapsıyor, yani dördüncü yoğunluk, ilk üç yoğunluğa yeni bir yoğunluğun eklenmiş hali. Buna göre beşinci yoğunluk da, dördüncü yoğunluğun kendine dik açı yapan hali oluyor. Aynı şey altıncı yoğunluk ve Kasyopyalıların "Bir" olarak isimlendirdikleri yedinci yoğunluk için de geçerli. Tamamlanma noktası. (L) Tüm bu şeyleri nasıl ifade edeceğimiz konusunda hiçbir fikrimiz yok. Bize Boyutötesi Atomik Remolekülerizatörlerden bahsettiler, öyle birşeyi nasıl yapabileceğimizi sorduk. Oturup bir iki gün boyunca onları dinleyip notlar alacak vaktimiz olup olmadığını sordular. (RS) Benim var! Benim var! (L) Evet, biz de öyle söyledik ama gerekli parçaları nereden bulacağımızı sordular. (RS) Bu tıpkı Roma devrinde elektronik cihazlar yapmaya çalışmak gibi... (T) Veya bir köpekten bir kol saati yapmasını istemek gibi. ... (RS) Algımızın ne kadar aldatıcı olduğu konusu, deniz kabuklarıyla bilimsel olarak kanıtlandı. Bunu sizinle konuşmuştuk değil mi? (T) Evet. (RS) Üçüncü seviyede, boyutun değerinin mevcut enerji ile değiştirildiği veya birimin değerini değiştirmek için enerjinin kullanıldığı doğru mu?
    C: Bu kavram yoğunluk sınırını aşıyor; üçüncü seviye ile sınırlı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumların için. Tekrar hoşgeldin. Keşke adını da bilseydim. Nostalji olurdu. Kasyopya bir dönem okudum. Sonra bıraktım. Yıllar oldu tabii. Zaman zaman tavsiye almaya devam ediyorum. Evet, nerede kaldım hatırlamıyorum ama yeniden okuyabilirim. Bir yerlerde tekrar buluşmak ümidiyle.

      Sil
  6. oyuk dünya teorisi ve farklı dünya biçimleri teorileri var bunu hatırladım sanırım sonsuz.us ta bir tartışma okumuştum. tam darienin algıaldığımız biçimde olmayabileceği gibi bir sonuç vardı yanılmıyorsam orda

    Site değişti ya da kapandı ve eski kayıtları sunuyor ama tam aradığımı düşündüğüm sayfa bu mu bilmiyorum- ünyayı büzüşük ve farklı gösteren grafikler vardı yanılmıyorsam aslında emin değilim.

    belki bu olabilir ama emin değilim ben
    http://eski.sonsuz.us/index.php?node=3174

    Arkadaşlar orada tartışmışlardı. fiziktem matematikten anlayan arkadaşlar büzüşük bir portakal gibi (çöküklerle) gözüktüğü ya da öyle gözükmesi ve olması gibi bi tartışma yapmışlardı. vardı sanıyorsam ama dediğim gibi bu link mi emin olamadım. Dünya üzerindeki suyu çıkarmaktan bahsediyorlardı mesela ve böyle bir grafik oluşturmuşlardı-bulursam yine eklerim-coğrafi şekillerde dikkate alınmıştı

    ancak düz dünya teorilerini buldum. Yine orda sonsuz da görmüştüm ırak tv sinde ki bi düz dünya tartışması vardı.
    ve kasyopya da da ele alındı bu. İncil toplulukları varmış. Bi kaç link daha buldum hemen

    Kasyopya da düz dünya ile ilgili soru geçen oturum
    http://www.baskalarinahizmet.com/topic.asp?TOPIC_ID=1791&#16469

    Dünyanın şekline ilişkin
    https://onedio.com/haber/12-maddeyle-duz-dunya-teorileri-ve-asil-seklinin-aciklamasi-700985

    Düz Dünya Topluluğu
    https://onedio.com/haber/21-yuzyilda-hala-dunya-nin-duz-olduguna-inanan-komplo-teorisyenleri-duz-dunya-toplulugu-723064


    YanıtlaSil
  7. ben teşekkür ederim. hakan
    ve isiklidusler rumuzla/sanalmanik bağlantılı mail ve rumuzlarla geçmişte karşılaştık
    Kasyopya dan sonra (uzun ve ciddi ve hatta yoğun ve tekrar tekrar okumalardan sonra- başlangıçta bizde arada okuduk tabi ki yılalrca da sonra sonra ) biz diğerlerini/diğer hepsini (kanal mesajı ve grup takip-içerik takibi) bıraktık

    Biz de arada bunları kontrol ediyoruz /tavsiye alabilirsek-alabilseydik ne mutlu -olurdu- ama ? bilmiyorum. iyi geceler ve saygılar sevgiler yeniden ve tekrar

    ---
    suyu alınmış bir dünya vardı evet hiç daireye benzemiyordu.

    YanıtlaSil
  8. yukarıdaki anlatımama benzer bir örnekleme olarak bunu buldum ve sunmak istesim-izninizle

    http://www.evrimagaci.org/fotograf/30/6428
    https://www.youtube.com/watch?v=APZN3HiUNq0
    ---bir başak link-tartışma daha
    http://www.turkcebilgi.com/dunyanin-sekli-ile-ilgili-gecmisten-gunumuze-ileri-surulen-teoriler

    --
    ama her sonuçta ilginç bir yukarı algımız var /diklik eğiklik
    zihinden bi şey düşündüğümüzde onu yukarı asıyoruz biz
    rüyadaki ve zihidneki algı derinliklerini -algı oluştuamları inceleyelim isterseniz-kendi düşünüşünüzde
    hayal kurduğumuzda ne oluyor? görüntü yarattığımızda algıda belki de iki boyutlu tasarlıyoruz-derinlik hissi yok ya da yavan

    ileri bakınca açk bir evren görüyoruz bi şekil-biçim algılamıyoruz bizler-derinlikli his
    ve gerisinden bakıyormuş gibi- dünya onun dışındaymış gibi hisler

    evrenin ve dünyanın 8içidne değil) üztüdne olmak gibi bi algızım var
    üst ve dış kavramımız var ama evrende hiç yok bunlar gerçekte bulunmuyorlar-bunları düşündüm ben
    Üstündeyken dışında gibi mi? hissediyoruz

    arkamız da bir derinli kvar ve arkamız da aynı derinlikli ve bizi için katıyor
    oysa arkasıdna gibiyiz biz
    bu hisleri de (algı bakış hislerinide ) belki bi gözden geçirmek lazım. son bi kaç yıldır ben oldukça denedim düşündüm bunları

    kendimizi düz gibi hissediyor muyuz? -ileri bakan bi düzlük
    ben bu hisse bi ara bayağı takmıştım -olduğum yerden
    -
    hayır sonuçta çok boyutlu bi evrende yaşıyoruz var ve dünyanın şekli görece şimdi
    ve evrenin bi üstü dışı yok bizi içine kapatıyor ve sarıyor -içliyor şimdi

    bunu yazmışım bu algıya dayanak ama en az bir karalamam daha olmalı-dır
    http://www.felsefe.net/135400-post121.html

    boşluğun dışında hissediyor musunuz? arkasında ? bu nedir? şimdi soruyorum?
    farklı algılarımız mı var? nasıl olur?
    endne diğerleri gibi fizik algılamıyoruz neden yüksek matematik öğrenemiyoruz bizler

    dünayayı (ve evreni içidnek işeyleri sürekli) dönerken-çekerken düşünemiyoruz -tam- ve arka planı sürekli yer değiştirirken
    sabit yerler arıyoruz gökte ve yerde merkezler-evren dsürekli dönmekte ya da genişlemekte ve büzüzüşmekte-yoğrulmakta
    yıldızlar yer değiştiriyor-her şey spirallerle dönüyor ve açılıyor bunları kafamızda geliştiremiyoruz
    kütleçekim dalglarını anlamıyoruz bizler
    soruyorum yıllardır--


    YanıtlaSil
  9. Dünyanın alt tarafında bir gökyüzü -açık- düşünemeye başlasığımda (bunu ço kdeniyorum bu ara şimdi ) ya da bunu deendiğimde kesinlikme midem bulanıyor-muş gibi ya da başım dönüyormuş gibi oluyor ve zemin kaygan/hass-seyrek ya da eğrelti ve de şeffaf gibi hissediliyor ve akışkan farklı bi algıya geçiyorum.
    yine içindelik ve tam bir üç boyut fikri ve dairenin sarması/kuşatması geliştiremiyorum.
    şeyler dönüyorlar ve hareket halindeler sürekli (yeterince etkin) geliştiremediğimin farkındayım.

    Kasyopyadan okuduğum kendini çevreleyen yumurta (sarı yumurta ve akışkan yüzey -üşümeye karşı tavsiyeydi bu) çevremde oluştumayı denediğimde kendime kapatamıyorum.

    bu hislerime baktığımda kesinlikle kendimi (dış dünyayı ve evreni -içidnen değil nerdeyse) arkadan ya da dışardan izlermiş gibi buluyorum ve hissediyorum-bunu çok sorguladım ben.şimdi
    karnalık bir yüzeydene ya da yerden dış dünayayı izlermiş gibi-beni içe sarmıyor-katmıyor kuşatmıyor hissi var
    karnalık bir yüzeyin üzerinde olmak hissi gibi ama nerdeyse
    Zihinde karanlık bir fon üzerinde işlem yapıyoruz-düşünme grafiği ve kesilikle iki boyutlu -gibi- o

    Bnuları hep yazmaya paylaşamaya giriştim-Özellikle sonsuz da mesela bunu yaptım. nasıl fizik ve dünya evren algıladıklarını anlatmalarını istemiştim ben. Einstein ne algılıyordu mesela. Hareketi ve canlılığı nasıl böyle geliştirebiliyordu o.

    dünyanın alt tarafında dönen bir gökyüzü
    arka tarafında ama
    -içinde- hep açık kalıyor bu -dört yan açık
    daire dış çıkıyor gibi bunu anlatamıyoruz

    Bizi dıştan kuşatan bir daire mi geliştiremiyoruz.
    Şekil şeklimiz mi açık?
    Çemberde doluluk mu geliştiremiyoruz?
    Dünyayı çember olarak mı algılıyoruz bizler-
    ahreket mi eksik ve hacim ve iç doluluk nedir? alan nedir? farklar nedir düşüncemizde -evren algımızda hep sorduk

    Kasyopyanın bir tepe üzeridne 5B şehir eğretilemesi var. Bunu düşündüm -aklıma geldi- karşı tepelere bakarken arak dönüyordu ve açılıyordu/dönmeliydi-
    evrende sabit yer (yer ideğişmeyen) yok ve merkez gibi yerler yok -üst yok -alt yok ve yön yoktu

    Sürekli kapalı bir daire düşünemeye çalışıyorum bu ara
    Kendim arkadan izliyorum-Dışardan
    beni kuşatan (içine kapsayan) değil
    -uzay resimleri gibi-iki boyutlu oluyor /arkadan oluyor bu

    bilmiyorum dediğimi anlatabildim mi şimdi

    YanıtlaSil
  10. sorularım var ve bakışlarım -bunu düşünüp duruyorum şimdi

    bu çok basit ben de bir alan kaplıyorum (bedenim kaplıyor uzayda ve dünya üzerinde) ben nasıl bir dünya -alan üzerinde duruyorum

    karşıda bir fotograftan bakarsanız ne kadar uzağa giderseniz gidin bi ölçüde ben de düzüm

    benim bedenimin bir alan yüzey kaplaması gibi
    dünyanın kendi alanı ve derinliği var /var mı?- düzlüğü nedir? neye göre nasıl tanımlanır? bir çember gibi mi?-

    düzse alan açık mı kapalı mı? kapanmıyor mu? sonsuz bir düzlem mi? genişlik mi? iç derinliği var mı? nedir? nasıl tanımlanır?
    kağıt gibi -? form mu? düzlükten ne anlatıyorlar ki?
    nasıl şimdi?

    yüzeysel bir çember mi? nerde kapanıyor düzse mesela
    altı ne yok mu?
    arkası mı var? iç derinliği nasıl tanımlanır
    kağıdın bile inceliği kalınlığı var
    düzlemden kasıt kare mi burda?
    önü ve arkası olan bir çember mi?

    dünya benden düz mü yani bana göre (benim bedenime göre nedir? düzlüğü) düz mü?
    kağıt gibi tek yüzey mi? önlü arkalı mı mesela?

    benim bir alanım var-dünya bana göre yüzey mi? derinliği yok mu?

    fiziksel olarak dünyadan büyük olsam bir çember mi tutacağım mesela
    nasıl bir şey?
    nasıl bir alan şey ve çember
    nasıl tanımlanır bu?

    hayır görgü/görüş ve optiğimi düşünüyoruz şimdi
    o başlıbaşına yanılsama olabilir mi?-ışık zaten herşey
    yanılsamalar olabilir -daire açık bir kuram da olabilir çok boyutlulukta mümkün olabilir- ama nerde? bize göre kapalı şimdi

    bize göre kapalı ve uzaya bileşik içinde duruyor-boşluklar var ve düzlemsel düşünüyorz bizler- dikey
    arka arkaya boşluklarla /doluluklarla koyuyoruz şeyleri
    ileri düşüncemiz zaten düzlemsel -yeterli derinliği ve alanı yok düşüncede
    ileri tek boyutlu bunu düşünün
    kafada gerçek bir 3B-3D canladırma yapın lütfen dört yön algı düşünerek ve daire yüzeylerle çalışın
    Ve Küçük Prensinki gibi küçük bir gezegen kullanın mesela
    her yönde tüm yönlerde derinlik ve algı oluşturamıyorsunuz ve tüm aynı anda olmuyor ya da bu
    ve bedeniniz alan/alanlı olsun lütfen
    derinlikli lütfen -ileri geri sağ sol algısı oluşturun ve deneyin lütfen
    kendinizi düzlem gibi düşünüyorsunuz ileri bakarak ya da bakan

    bu dünyada da gerçek dünyayı temelleyin

    optiğin-ışığın-alanın derinliğin -boyutluluğu nen olduğunu bilmiyoruz bizler? tamam
    gözsel bi algımız var o kadar-bunu matematikleştiriyoruz

    kendi bedeninizle ölçün kıyaslayın diyorum

    ben size göre ne kadar düzüm ve nasıl bir uzaydayım-şimdi soru bu?

    2D kağıtta/alanda prizma derinliği düşünün lütfen?
    2D kağıttan arkaya uzayan derinlik
    yine de yer kaplamıyor gibi ve hacim yok sanki alan gibi
    görsel-görüş ve bakış derinliği ve alanı sağlıyor

    Kendi derinliğimi ve bedenimi nasıl tanımlarım düz mü?
    Benim derinliğim kadar dünyanın derinliği yok mu demek oluyor bu?
    buna göre nedir? daha dar bir uzayda mı şimdi
    bendenn kısmi bir uzayda mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrenin soyut olduğunu düşünürsek, çok farklı çıkarımlara ulaşabiliriz. Fakat Kaspoya'ya varamayız hiç bir zaman.

      Sil
  11. Aslında temel imkanlarım dahilinde Türkiye'de az olsada bu tip teknolojilere erişim sağlayan kişilerden biriyim... Nasa'nın politik olarak sakladığı veya toplumdan uzaklaştırdığı şeyler sayılamayacak kadar fazla lakin uzun süredir temel yürütülen bu politikaları düşünmekte ve bu konuda izlemeler yapmaktayım... Bende Celestron a sınıfı yüksek çözünürlüklü Telestar destekli bir teleskop var ve bu teleskop çatıda ve motor kontrollü... Son 5 yıl içinde o kadar sıradışı olaya şahit oldum ki bunları toplumsal anlamda ispat etmek gerçekten güç ve çok zor çünkü bazı şeyler toplumsal dokuya dokunduğunda bunları kavramak için insanların mevcut dinsel mitolojileri ve inanışları bir kenara atması gerekir... Ben şunu gördüm özellikle 5 devlet dünya dışı yaşam konusunda oldukça ihtiyatlı davranıyor ve sürekli bir gözden uzaklaştırma politikası işliyor... Mesela en garibime giden olay ise küresel güçlerin içindeki en çok adı duyulan örgütlerden ''İlluminati'' örgütü için dindarlar insanları dinden uzaklaştırmaya çalışıyor işte efendim gerçekleri saklıyorlar diye bahsederken aynı şeyi ateist ve agnostiklerde söylüyor onlarda bu örgütün daha fazla güç elde etmek için dünyayı daha fazla dindarlığa insanları dorgulamayan kölelere çevirdiğini söyleyip yakınıyor... Evet bazı gerçekler var ama bu gerçeklerin içinde devletlerin izlediği politikaya baktığınızda inançlı dokuyu yıpratmama insanlara umut edecekleri bir şeyler bırakma konusunda oldukça başarılılılar çünkü olması gereken bu... Bu insanlar bazı değerlerine öylesine körü körüne bağlıki ve bu değerler ışığında açıklanacak şeyler dünyayı daha fazla kaosun içine sürükleyecektir... Her şeyin yıkılması ve açıklanması için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu düşünen insanlardan biriyim... İnsanlığın son 5000 yılına bakın ve bu 5000 yılın son 30 yılında öyle büyük bir teknolojik atılım yaşandı ki insan durup düşünüyor neden bu kadar geç kaldık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten son yıllardaki teknoloji gelişiminin hızı düşündürücü...

      Sil
  12. öne sürdüğünüz kanıtlarınızı keşke konunun teknik uzmanlarına sunacağınız bir platformda tartışsanız, çok çok havada kalıyor her şey ve bir sürü yeni soru doğuruyor. mesela en önemli soru benim için - dünyanın yuvarlak olması yalanı kimin nasıl işine yarayacak? Niye böyle bir yalana ihtiyaç duyulsun. kaldık ki bu yalan fikri galileo dan beri hayattaysa ta o zamandan bugünlere bu yalanı devam ettirme veya gizlemeyi nasıl başarabilsinler.

    YanıtlaSil
  13. Benim de kafama takılan birinci soru aynı: Dünya madem düz ne diye yuvarlakmış gibi gösteriyorlar dertleri ne? Dünyanın düz olması bir simülatör olduğunun kanıtı mı yani?Peki yuvarlak bir dünya da simülatör olamaz mıydı? Madem bu bunca teknolojik oyunlarla saklanıyor ne diye CERN'de yapılan deneylerle ve atom altı çalışmalarla aslında maddenin olmadığı evrenin olmadığı bilimsel olarak kanıtlanıyor ve her yerde dillendiriliyor? Bu bilgileri niçin saklamıyorlar o halde???

    YanıtlaSil
  14. Selam.
    ISS videolarındaki kadın astronotların saçları özellikle kabartılıp spreyle sabitlenmiş. kafa hareketlerinde saçların verdiği tepkiden bunu rahatlıkla görebiliyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet harikasınız. Güzel bir detay. Hiç doğal bir hareket değil. Doğalı su altındaki saçlar gibi davranmalı.

      Sil
  15. Aya yolculuğun gizli ayrıntıları türkçe dublaj yazın youtube. Belgeselin 39.51 dakikasında sonrasina dikkatlice bakın. Dünya nasıl anlarsınız. Bende inanmıyorum yuvarlak olduğuna. Allahın makamı su ustundeydi ayetini ve gökleri ve yeri yarattım derken. Neden yer tekil gokler çoğul kullanıldı. Size en yakın göğü yıldızlara Donatım der Allah.

    YanıtlaSil
  16. Kafayı yemişsiniz hepiniz, başka işiniz mi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralarda takıldığına göre sen de bizden farklı değilsin. :)

      Sil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sence küre dünyada kutup yıldızının hiç değişmesi mantıklımı söylediklerine göre Güneşin yaklaşık hızı saatte 720bin km. ee bu kadar hızlı bir şekilde gidiyor kutup yıldızıdamı bizimle aynı yönde ve aynı hızla gidiyorda yeri hiç değişmiyor eğer bizden yavaş veya hızlı olsaydı biz onu hareket eder görürdük ama olduğu yerde duruyor

      Sil
  18. Kısa ve net bir cevap istiyorum üstat."dünya yuvarlaktır." diyenlerin amacı ne? Dünya düz ise neden yuvarlak diyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serkan şahsi fikrim, Dünya düzdür ya da yuvarlaktır gibi kesin bir yargıda bulunmak büyük bir hata olur. Her ikisini de kesin olarak kanıtlayacak veriler yok. İkisinin de kanıtları arasında ahmakça olanlar var. Büyük bir kandırmaca olduğu ve NASA'ya güvenilemeyeceği en kesin bilgi. Uzayla ilgili bilgilerin neredeyse tamamının NASA'dan geldiğini ve uzay gündemini bunların belirlediği düşünülünce de durum epey güvensizleşiyor. Ama kesin yargıya varmamalı, sorgulayıp incelemeye devam etmeli. Sorunuza ilişkin olarak benim aklıma yatan en mantıklı senaryo insan bilinci ve doğasını mümkün olduğunca kendinden/içinden uzağa ve dışa yöneltmek ve insan egosunu kabartıp meşgul etmek. Dünya düz olur da buradan çıkış olmazsa uzay ve bunla ilgili tüm senaryolar ve dış tehditler de devre dışı kalır. Sahte uzaylı saldırısı da inandırıcı olmaz ve bu yolla getirmeyi planladıkları NWO (New World Order) Yeni Dünya Düzeni ile köle insan ırkı projesi gerçekleşemez.

      Sil
    2. Dünya'nın düz olması (ki buna artık inanıyorum. Uzun zamandır araştırıyorum.)Bir kere düz dünyayı bir yaratanın olduğu, tesadüfü olmadığı ortaya çıkacak.Bir de Ay' a hiçbir zaman gitmedikleri ortaya çıkacak ki, bu da bütün dünyanın önünde yalancı olduklarını, güvenilmez olduklarını ortaya koyacaktır..

      Sil
  19. Ay tutulmasının düz dünyaya göre bir açıklaması var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarca video var ancak bulduğum en kısa ve özü buydu. https://www.youtube.com/watch?v=dtHuTVXZGFw
      Link çalışmazsa Youtube'a şunu yazın: dtHuTVXZGFw
      Direk bu videoyu bulursunuz:

      Sil
    2. teşekkür ederim de, güneş tutulması bu video

      Sil
    3. Çünkü bu bana göre her ikisini de açıklıyor. Aynı ilke.

      Sil
    4. Güneş ayın önüne geçince ay tutulmaz.

      Sil
    5. Pardon dalgınlığıma geldi. Düz Dünya teorisine göre Ay zaten yapay ve kendinden ışıklı bir disktir. Bir küre değildir. Dikat ederseniz Ay'ın hareketi diğer hiçbir gök cismine uymaz. Hep yanı yüzünü görürüz. Belki de dönmediği için değil arkası olmadığı içindir. DD'ciler NASA'ya hiç güvenmez ve Ay'a gidildiğini zaten kabul etmezler. Bu yüzden Ay'ın evrelerinin de yapay olarak oluştuğu iddia edilir. Güneş ve Ay'ı aynı anda gökyüzünde gördüğünüzde gözlemleyin. Ay'ın aydınlık kısmı ile Güneş açı olarak uyuşmamaktadır. Bir dipnot olarak belirteyim ben Düz Dünya'ya da yüzde 100 inanmıyorum. Her ikisinde de boşluklar var.

      Sil
  20. Düz dünyanın doğuracağı en büyük sonuç, evrenin soyut olduğunun idrak edilmesi olur. Fakat henüz emin değilim. Güney yarımkürede çekilmiş gece gökyüzü fotosu görmeliyim yeterli sayıda. Bir de şu var: Güney yaımkürede burçlar farklı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mesela kaç tane fotoğraf görmen lazım innanman için?

      Sil
  21. Her iki teorinin de tutarlı yanları var. Peki ya ikisi de yalan ise? Çünkü, bizim için ikinci el bilgiler hepsi. Yine birileri insanlığı gazlıyor gibi. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bilgilerle haşır neşir olmanın, tabiri caizse bu kadar ileri gitmenin bir bedeli var. Bence bu bilgilerin en büyük hizmeti de bu. İnsan bilinci ve farkındalığını geliştirmek ve beyni zorlamak. Artık her iki fikrin de heyecanlı bir savunucusu değilim. Nihayetinde bilginin faniliği ve önemsizliğiyle yüzleşiyorsunuz. Bilginin insan doğası ve misyonuna ters düşen tuzak bir yönü var. Kimi tuzağa düşer ve kapanır. Kimi bunun üstüne basıp yükselir ve manzarayı bir üst seviyeden izler. Dünya'da iyi yolculuklar.

      Sil
    2. Bir şeylerin gizlendiği kesin de, gerçekte neyi gizlediklerini kimse bilmiyor.

      Sil
  22. Yanlış bilgilere kafa yormanın insanlığa hiçbir yararı olmaz.Belki de amaç sadece kafa karıştırmak. Tavistock Enstitüsü hakkında bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  23. 19. madde doğru değil, cnn.com.de adresinin CNN ile bağlantısı yok. Haberin yalan olduğuyla ilgili bilgiyi buradan bulabilirsiniz: http://www.snopes.com/donald-trump-says-the-earth-is-flat/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklıymışsınız. Katkınız için teşekkür ederim. Maddeyi kaldırdım.

      Sil
  24. Ben de dünya kesin küredir veya düzdür diye kesin bir kanıya sahip değilim ama madem dünya küre ise iss dünyadan kalkarken saniye saniye canlı yayınla nasa bize izletsin. çok mu zor pencereye sabit bir kamera koymak? Diğer taraftan da düz dünyayı savunan amerikada ve avrupada bir çok insan var. Bunlar arasında zengin olanlar bir araya gelip bir uçak kiralayıp antarktika üzerinde bir uçuş yapamazlar mı veya bir büyük gemi kiralayıp antarktikayı ziyarete gidip orada bir engelleme olup olmadığını ispatlasalar olmaz mı? İddialar hep havada kalıyor.

    YanıtlaSil
  25. sitenin footer kısmında dünya yuvarlak :D. bu ne çelişki arkadaş. birşey isavunurken , savunduğunuz materyaller ile donatın bari sitenizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir Düz Dünya sitesi değil. Düz Dünya konusunda akıl yürütüp tartışmamız, varımızı yoğumuzu ona adayacağız ve bunu bir "kimlik" yapacağız anlamına gelmez. Bu şekilde her şey fanatiklik ya da din olur, particilik olur, etiket olur. Biz akıl yürütüyoruz. Bu sitede toplam 272 yazı var. Düz Dünya konusunda sadece 2 yazı var. Herhangi bir şeyi savunma ihtiyacı duymuyoruz.

      Sil
  26. Dünyanın küre veya düz olması dışında, aklına başka bir alternatif gelen var mı? Elipsoid ise neden hiç fotoğrafı yok?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şok basık bir elipsoid olup, güney yarısı tamamen buz olabilir örneğin.

      Sil
  27. merhabalar. yaklaşık 2 aydır bu konuyla ilgili araştırma yapıyorum. küre dünya ve özellikle güneş merkezli evren modeliyle ilgili çok çelişkiler olduğunu gördüm. düz mantıkla baktığımız da düz dünya modeli daha mantıklı duruyor. özellikle uçakların uçuş rotaları ve ay tutulması sırasında ayın dünyaya düşen gölgesinin çizdiği rota küre dünya modeline hiç uymuyor. düz dünya modeli ile daha iyi açıklanıyor. ama yinede kesin yargıya varmak zor. ister istemez yıllardır bilim adamları tarafından aklımıza işlenmiş bir olguyu reddetmek çok zor. daha fazla bilgiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. birde düz dünya teorisinde ay ın disk şeklinde olduğu söyleniyor ben ayın üre şeklinde olduğunu düşünüyorum. babamın yüksek zoom özellikli fotograf makinesi ile çektiği bazı ay resimlerine bakıştım ve kesinlikle disk şeklinde görünmüyor küreye daha çok benziyor. ayrıca dünyanın eğiminin hiçbir şekilde gösterilemiyor oluşu da dünyanın düz olduğu ihtimalini güçlendiriyo. internette uçakta yapılmış bir deney izledim küre dünya modelinde uçakların yere paralel uçmaları için her beş dakikada bir burnunu aşağı doğru indirmesi gerekir eğer bunu yapmazsa eğim nedeniyle uçağın irtifasının sürekli artması gerekir. deneyi yapan adamlar hem su terazisi hemde dijital teraziyle uçağa biniyorlar ve uçağın sürekli düz uçtuğunu gösteriyorlar. zaten uçaklardaki jireskop ta düz bir zeminde uçulduğunu açıkça gösteriyor. ben de ortada bir kandırmaca olduğunu düşünüyorum ama gerçeğin tam olarak ne olduğunu şuanda bilmek zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçaklar, yörüngedeki uydular gibi sürekli dünyaya paralel kalır.
      Düz dünya modelinin ay tutulması için tutarlı bir açıklaması yok.
      Bir kandırmaca var ama, kesinlikle düz dünya değil.

      Sil
  28. Gnostik öğretilerde her şey anlatılmış..Bir arkadaşın dediği gibi "Düz" ya da "Küre" biçimli bir yapıda yaşamamızın,akışa getirdiklerini irdelemek lazım..2B algısında yaşayan insanlığın 5B ve ötesi modellemeleri algılaması imkansız gibi..

    YanıtlaSil
  29. Eğer Tevrata inanan bir Yahudi olsaydım ben de düz dünya teorisini savunurdum. Çünkü Tevratın yaratılış bölümünde tarif edilen dünya şekli düz dünya modeline daha çok uygun. Önce yeryüzü yaratılıyor, Tanrı sonra yerdeki sular ile gökteki suları ayırmak için yeryüzünün üzerinde bir kubbe yaratıyor. Yine tufan ile ilgili bölümde de tanrı dünyadaki hayatı yok etmek için gök kubbedeki kapakları açıp dünyayı su ile dolduruyor.
    Şu şekildeki mantık yani...
    http://i.onionstatic.com/avclub/6235/81/16x9/960.jpg

    YanıtlaSil
  30. iss sürekli olarak video yayınlıyor , yazdıklarının bir çoğu yanlış , örneğin yıldız haritası değişmedi diyorsun , nette arama zahmetinde bulunursan gerçek burçlar diye görebilirsin.
    NEDEN BÖYLE BİR YALAN PEŞİNDE KOŞSUNLAR ! Yazık bilime inananların düştüğü duruma bak.

    YanıtlaSil
  31. Bilgi sahibi olmadan savlarda bulunuyorsunuz.

    Mesela uzay istasyonundan dünyaya bakarken neden yıldız falan göremiyoruz diyorsunuz, pes yani. O yıldızları görebilmeniz için ışık kirliliğinin olmaması lazım. Nasıl ki şehirlerde ışık kirliliğinden gökyüzünde tek tük yıldız görülüp şehir ışığının olmadığı bölgelerde samanyolunu oldukça ihtişamlı bir şekilde görüyorsak, dünyadan yansıyan ışık da yıldızları görmemizi engeller. İşte bu yüzden JWST'yi ayın arkasındaki Lagrange 2 noktasına yerleştirmeyi düşünüyorlar.

    Komplo teorileri insanları yönlendirmek için güzel bir araç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl size pes Dharma. Kaç tane ISS videosu izlediniz? Beş mi? On mu? Hepsi dünyaya mı bakıyordu? Işık kirliliği atmosferde, yeryüzünde olur. Hiç IsS ten uzaya, ya da fırlatılan bir roketten uzaya doğru olup yıldız gören bir videoya tanık oldunuz mu? Ne ışık, ne güneş, ne atmosfer ama yıldız yok. Size pes.

      Sil
  32. Yapılmışı var Emre Güney, Hubble uzay teleskobundan çekilmiş ve çekilecek bol bol resim var. Video çekmenin bir anlamı yok, çünkü gözün algılayabileceği bir mesafe gitmiyorlar bu kadar uzaklıktan. Ve muhtemelen teknik olarak fotoğraf çekmek video çekmekten daha iyi sonuçlar veriyordur, pozlama vs teknik şeyler giriyor işin içine. Bir de koyalım bir fotoğraf makinesi uzaydan resim çeksin demek o kadar kolay olmuyor. Mesela Juno'daki fotoğraf makinesini yıllarca bir sürü testten geçirip öyle koymuşlar. Radyasyondur şudur budur bir sürü testi var. Kolay olmuyor o işler o kadar. Madem o kadar iddialısınız buyrun bugünün fiziğini yerle bir edebilirsiniz bu tahminsel iddialarınızla, tutan yok sizi. Adamlar marsa çıksınlar biz ortaçağa geri dönelim. Kim düşünmüşse iyi düşünmüş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dharma ben dünyanın şekli konusunda sizin kadar emin değilim, olamam. Ben ve bu site hiç sandığınız gibi bir yer değil. Tüm tartışmalı konularda olduğu gibi bu yazının başında okura bu hatırlatmayı yaptım. Bu yazı sizi kesin bir yargıya götürmeyecek, götürmemeli. Akıl yürütüyor ve sorguluyoruz. Ben uzayla ilgili bilgilerde tek kaynak olan bir NASA'yı asla kesin bilgi olarak kabul etmem. Siz edebilirsiniz. Mars'a gidildiğine inanmadığım gibi Ay'a da gidildiğine inanmıyorum. Ne çabuk modası geçti Ay'ın da şuraya gitmez oldular? Pluto'ya bile gittiler? Ben bunları yemem. Siz NASA'ya çok güveniyorsanız Curiosity projesini örnek vereyim. NASA'nın sitesine girip resmi Curiosity fotoğraf galerisinden bana seçtiğiniz herhangi bir fotoğrafı gönderin ve size sahteliğini kanıtlayayım. Ben 16 yıldır Photoshop ve 3ds max kullanıyorum. İşim 3d görselleştirme yapmak. Neyin gerçek, neyin bilgisayar üretimi olduğunu anlamada ustayım. temas@yenidunyaicinipuclari.com adresine bekliyorum. Ben asla emin olmam. Araştırır sorgularım. Hiçbir konuya sımsıkı sarılıp fanatik takipçi olmam. Kendimi hakikate kapatmam. Siz tüm gerçekliği Amerikan NASA'sının oluşturmasına izin verebilirsiniz.

      Şimdi size iki link vereceğim ama bunları muhtemelen burada tıklayamayacak ya da seçemeyeceksiniz. Ben o yüzden verdiğim adrese mesajınızı bekliyorum. Aşağıdaki linklerin ilki Mars Curiosity zırvasının kanıtlanması. İkincisi de Ay'a gidişin bir stüdyo çekimi olduğunun kanıtlanması. Hoş inceleyeceğinizi sanmıyorum çünkü bana ilettiğiniz önermeler bu yazının bile tamamını önyargısızı bir şekilde okumadığınızı gösteriyor.

      https://www.facebook.com/317262785027855/photos/?tab=album&album_id=1139185282835597

      https://www.facebook.com/yenidunyaicinipuclari/videos/956858694401591/

      Sil
  33. Uzay yarışının başladığı dönemlerde ABD, SSCB ile soğuk savaştaydı. Aya çıkmak iki ülke içinde diğerine ciddi şekilde gözdağı vermek anlamına geliyordu. O zamanlar belki aya hiç gidilmemiştir bilemem, ama şu zamanda isteseler gidebilirler, adamlar teknolojide en ileri seviye ülke durumundalar. Ve hala da ilerlemeye devam ediyorlar. o cruisity resmini resmi sitede görmek isterim. Yani bi tane araç yapıp çölde yürütmek yerine neden photoshopla birleştirsinler, o kadar komplo yapacaklar ama ona mı üşenecekler.

    Resimlerde neden görselleştirme var derseniz aşağıdaki linkleri okuyabilirsiniz.
    https://www.space.com/9337-conspiracy-debunked-nasa-photoshops-images-good-reason.html
    https://www.reddit.com/r/OutOfTheLoop/comments/3rdfp7/why_are_people_saying_nasas_pictures_of_the_sun/

    Tüm gerçekliği Nasa'nın oluşturduğunu iddia ediyorsunuz da Nasa'ya gelene kadar Galileo'sundan Einstein'ına kadar bilimin bugüne gelmesine katkıda olan bilim adamlarını napacağız, onlar da mı işin içindeydi? Kendilerine verilen direktiflere göre mi kuramları oluşturdular? Yoksa onlar da mı kandırılıyordu?



    YanıtlaSil
  34. eğer dünya düzse amerikadan çine nasıl uçuş oluyor ? o kadar ülkenin üstündenmi gidiyor yoksa dünya yuvarlaksa zaten dip dibeler biri acil bunu açıklayabilirmi çok merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz araştırma yaparsanız bunun cevabını bulursunuz. Artık YouTube'ta bile bu konuda pek çok Türkçe materyal var. Yazı sonunda önerdiğim Türkçe YouTube kanallarında bulursunuz.

      Sil
  35. Dünya küre de olsa, Çin'den, Los Angeles'e gitmek için önce Alaska'dan geçmek zorundasınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü. Amerika kürenin arka yüzünde kalıyor.
      İkinci olarak, üz dünyanın, ay tutulmasına cevabı yok.

      Bu da karşı tezi destekleyen bir yorum. Ayın arka yüzünün neden fotosu yok? Ve de, neden, "ayın karanlık yüzü" deniyor ısrarla? Ay küre ise, arka yüzü de ışık görüyor olmalı.

      Sil
  36. Yukarıdaki "Earth -Time Lapse View from Space/Fly Over -Nasa, ISS " adlı video da 4.35 ile 4.43 arasında çakan şimşekleri ekranda durdurup incelerseniz gerçek şimşekle alakası olmadığını, şimşek efekti olarak üzerinde çizgiler olan beyaz bir görüntünün kullanıldığını görebilirsiniz.
    Dünyanın gece görüntüsü şeklinde sunulan o meşhur ışıklı fotoğrafların da geçmiş yıllarda bilgisayarda yapıldığı zaten açıklanıyordu. Karartılmış Dünya görüntüsü üzerine nüfus yoğunluğuna göre sarı noktalar eklenerek oluşturuluyordu. Son yıllarda sanki uzaydan çekilen gece fotoğraflarıymış gibisinden piyasaya sunulmaya başlandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saklanan bir şeyler olduğu kesin de, acaba nedir?

      Sil
    2. Uzaydan, şehir ışıklarının o kadar parlak görülmesi doğal değil zaten.

      Sil
  37. hepsi bir yanada dünya dönüyorsa neden yıldızlar hep aynı yerinde duruyor. bu bile dünyanın dönmediğini anlamaya yeter. zaten çocukluğumdan beri inanmamıştım dünyanın yuvarlaklığı saçmalığına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldızların aynı yerde durduğunu nereden çıkarıyorsun?

      Sil
  38. bence dünya ne düz ne de küre. ama yarım küre olabilir.bu birçok çelişkiyi düzeltir.

    YanıtlaSil
  39. Bu iddiaları ciddiye alabilmek için kafanın çalışmıyor olması gerek, net. Yani biri ortaya bir iddia attığı anda iddianın varlığını kanıt sayarsanız güzelmiş yöntem.
    Dünya düz ise nerede harita katlanıyormuş, kitap gibi mi katlanıyormuş, yükseltisiz mi gene düz olarak mı? Ağrı da güneş doğduğunda izmir neden halen karanlık? Bunların cevabı falan yok, zırva. Yok güneş de öyle değilmiş miş de, yok hareket ettiği için öyle oluyormuş. Hadi canım sen de. Eğer iddia bu ise birden fazla güneşin olduğu da kesin belli bir doğrulştuda hareket etmesi ufuk çizgisinden batıp doğan güneş görüntüsü yaratamaz düz dünyaya kubbe dikerek de o efekti yaratamazsınız mecburen aydınlanan alanın sınırına sırayla parlayacak lamba benzeri güneşler koymanız gerekiyor, olmaz o iş deli saçması bir çözüm üretilmiş.
    Ayrıca haritaya göre kuzey güney doğrultusunda da güneşin hareketi değişiyor, madem dünya düz güneş de 1 adet ise gökyüzünde çizdiği yol neden finlandiya da başka türkiye de bambaşka aynı mevsimde? Ayrıca bu ülkelerde zifiri karanlık gece de olmuyor yazları alacakaranlık ve gündüz geçişi var, kutuplarda ise 6 ay aydınlık 6 ay karanlık o nedir madem dünya düz ise? Saçmalık ne olacak.
    2500 yıl önce adam güneşin neden olduğu gölge farkından mesafyi ölçüp dünyanın çevresini ve çapını bile hesaplamış, ama onun yöneticisi olduğu kütüphane yakılıp anonim bir eser olan tevrat ve devamı kitaplar batlamyus u referans aldıkları için bazıları da acaba onu yeniden kanıtlayabilir miyiz derdindeler zira bu konuda hepsi birbirinin devamı olan üç kutsal kitapda kafa karışıklığı yaratan betimlemeler var.
    Demişler ki ray döşerken kavis hesabı yapmıyor mühendisler. Ah canım ne kadar da zeki. Dünyanın küresel eğğimi çok düşük çembersel olarak çevre ortalama 40 bin km çünkü. Sen yl yaparken veya ray döşerken dümdüz mü yapıyorsun o yolu? Hayır. Çünkü yerküresel eğimden daha da önemli olan engebeler zaten her yerde var önüne dağ da çıkabilir. Ayrıca yollar ve raylar yekpare düz çelikten betondan da değiller bunun altında makul bir sürekli kot farkı oluşturma amacıyla dolgu malzemesi var. O kot farkını da eğimden önce engebeler mecbur bıakıyor zaten. Yani düz ray ı 1000 km boyunda dökersen anca problem çıkar, ama tahminen her bir ray 50 metre falan birleşme noktaları var ve çeliğin uzama miktarını bile hesaplıyor mühendisler merak etme sen.

    YanıtlaSil
  40. Yokuş üzerine belli eğim ile ray döşenemez yol yapılamaz mı ki? Dağa yol çıkmış adamlar gene demiryolları var engebeye göre bir miktar çkan inen adam diyor ki dünyanın eğimini hesaplamadan nasıl döşemiş. Sivri zeka mısın sen kaç bin km lik bir düz çeliği döşüyorsun acaba uzayda havada yapıp dünyanın çevresini dolanacak mı bakalım ahan da düz yapmıştık ama zemine oturdu demek ki dünya düz. 1000 km lik ray için bu dediğini yap ondan sonra gel konuşalım 50 metre aralıklarla dolgu ile engebelere göre kot farkları hesaplanarak yapılmış bir mühendislik eyleminde bana gelip hani dünyanın küresel olmasından kaynaklanan eğimin hesabı dersen götümle gülmek zorunda kalırım kusura bakma hiç bilmediğin anlaşılıyor çünkü. Mühendislik hesaplarında hiç düz hesap yok tersine, diferansiyellerle hesaplanıyor herşey nedir diferansiyel nasıl bir alanda nasıl bir işlemdir biliyor musun? Öğren bakalım nedir.
    Sizin yani bu arkadaşların bakış açısına göre aslında everesti de dünya yüzeyine indirmek mümkün zaten yükseklik diye de birşeyy yok diyebilirsin yokuş yürürken de kavisi hesaplamadan düz yürüyorsun sadece biraz daha zor oluyor. Acaba neden zor oluyor hı? Yani yerçekimi niçin yokuş yukarı daha fazla enerjiyi neye göre istiyor dünya düz ise yerçekimi sistemi de çöker hadi zıpla ve uç?
    Iss de nasa da videolardan hata arama hastalığına da son verin kimsenin göremediğini video dan yakalayacak güya bir görünyü htası iletişim kopukluğu veya görsel yanılgı görür görmez ufo sanmıyo5rsa bu defa nasa kandırmış diyor bunu da nasa nın yayınına bakarak buluyor.
    Bu arada ay da düz mü? Vaya diğer geszegenler? Dünya düz ise onlar da öyle olmalı niçin dünya düzken diğer herşey yuvarlak olsun ki? Olmaz. O halde ay ve hatta teleskop ile bakılırsa venüs jüpiter falan onlardaki aydınlık yüzey görüntüsü niçin tıpkı ay gibi eğimli hilal yarım ay dolunay gibi evreler var? Düz bir geomerride böyle şekilleri de oluşturamazsınız boşa zorlamayın, dünyanın yuvarlak olduğunu ıss den bakarak görecek gözlere de sahip değilsin görüş alanın çok dar epeyce uzaklaşıesan bütün dünyayı en azından 5 de birini görüş alanına sığdıracak mesafede olman lazım. Dünya küresel deniliyor diye onu futbol topu mu sandın acaba, sen 1 2 metre arasındasın görüş alanın evrest e çıksan bile 100 km bile değil ve burada bahsettiğimiz kürenin yüzey alanı ise 510 milyon km kare. Nasıl kafanda canlandırabilin mi? Biraz düşünün de bir şeylerden şüphelenin düz ama kubbrli dünya da problemlerinizi çözmes ne o fanus mu o ufuk çizgisi yaratmak için yarım fanus mu diktin tepsinin üstüne? Ama senin ufuk çizginin varlık sebebi fanus değil ki yarım dünya ile çözemezsin bu sorunu.

    YanıtlaSil
  41. Omer Konukcu, yildizlarin yerinde durdugunu da nereden cikardin? Hic bir "time lapse" gokyuzu videosu gormedin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedense büyük çoğunluk sadece video izlemek ile yetiniyor..

      Videolar üzerinden akıl yürütülüyor...

      İzlenilen videolara bilimsel bilgi değeri veriliyor..



      Dünyanın düz olduğunu iddia edenlerin olduğunu ilk duyduğumda çok şaşırdım.

      Yapılan iddiaları okudum.
      Sonra çok değerli bir fizik hocama bu konuyu danıştım. Dünyanın yuvarlak olduğunun kanıtlarını saymasını istedim.

      O da bana birkaç şey saydı falan filan..
      Bir de kendi şahit olduğu bir olayı anlattı.


      Bundan 3 ay önce
      Dubai'de tatil yapıyormuş. Burj halife binasında güneş battıktan hemen sonra en üst kata çıkıp güneşin batışını tekrardan izlemiş...

      Sonra bana Nasrettin hocanın fıkrasını anlattı..

      Adamın biri hocaya sormuş hocam dünyanın merkezi nerede? Hoca ise eşeğin sağ ön toynağını işaret ederek işte tam burasıdır. Demiş.
      Adam ise hemen itiraz etmiş aman hocam olurmu öyle şey!

      Hoca ise hiç istifini bozmadan İNANMIYORSAN ÖLÇ... Demiş.



      Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla komplo teorileri hemen hemen hiçbir bilimsel deney gözlem dayanağı olmadan bir şeyler ortaya koyuyor..

      Ve ne yazık ki bu teorileri ortaya atanlar bilimden oldukça uzak kişiler..


      Evet bilim insanları da yanılabilir. Ama bu görüşleri ortaya atanların yaptığına ne desem bilemedim.

      şeyh Edebalinin bir nasihatini söyleyeyim..

      3 kişiye acı
      *Zenginken fakir düşene
      *Hatırlı iken itibarını kaybedene.

      *CAHİLLERİN ARASINA DÜŞEN ALİME acı ...






      Evet başka bir BİLGE demiş ki CAHİLLERLE TARTIŞMAYIN ÇÜNKÜ BEN HİÇ KAZANAMADIM...

      Bu yüzden bilim insanlarımıza acıyorum. Allah onlara yardım etsin.

      Sil
    2. Sevgili Avrıl fıkraların için çok teşekkür ederiz. Bizi eğlendirdin. Şikayetlerine gelince, videolar bunun için var. Dubai'deki kulenin tepesiyle zemin kat arasında güneşi gözlem farkı neden oluşuyor bu pek çok videoda anlatıldı ve anlatılıyor. Bizler bilimadamı değiliz. Bilimadamları satılmış pahalı kalemleriyle kağıtlar üzerinde teorik formüllerle oynaya dursun, biz sorgulamak için gözlem, akıl ve hislerimizi kullanırız. Siz de bizim gibi, bu formülleri anlayamazsınız diye videolar, deneyler ve gözlemler var. Formüllerin mantığı anlasak bile onlar yaşadığımız dünyayı tanımlamada yetersiz ve soyut kalıyor. Videoları izleyip konuyu bir araştırın bence. Fıkralar bir süre bekleyebilir. :) Lightaroundthemoon Türkçe kanalını tavsiye ederim. Hele İngilizce varsa tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

      Sil
  42. Dünyanın düz olmadığına en büyük kanıtlardan biri saat farkları ve gündüz gecenin dönüşümüdür. Yarın sabah hemen ABD'deki bir arkadaşınızı arayın ve orada gece iken Türkiye'de gündüz olmasının hangi düz dünyada mümkün olduğunu tartışın bakalım.

    YanıtlaSil
  43. dünya yuvarlak da sizin kafalar düz olabilir, güle güle kullanın arkadaşlar

    YanıtlaSil
  44. way arkadaş ne kadar dünya gerçeğinden kopmak isteyen hayalperest varmış

    YanıtlaSil
  45. abi o zaman yer çekimi diye bir şey yok "GÖK İTİMİ" var, dünya bizi kendine çekmiyor, atmosfer bizi dünyaya itiyor... te allam yaa

    YanıtlaSil
  46. Temel bilimlerden haberi olmayan geri zekalılara dünyanın yuvarlak oldğunu anlatmaya çalışmak, kendini ortaçağda bunu anlatma derdindeki insanlar gibi hisstettiriyor, bu seviyede bir cehaletle daha önce karşılaşmamıştım

    YanıtlaSil
  47. Ortalama bir insanın aklını çelecek kadar güzel teoriler var, lakin... Gece fotoğraflarından herkes bilir ki, önde parlayan bir şey varsa arkadaki daha sönük ışıklar görünmez olur. Yani uzaydan dünyaya bakarken bulutlar flaş gibi patlarken yıldız görmeyi beklemek hayal olurdu. Ayrıca uçakların rotalarının belirlenmesinde çeşitli kriterler var. En kısa mesafe great circle denen, küre modelinde bir ipin uçlarını kalkış ve varış noktasına koyduğunuzda göreceğiniz mesafedir. Bu mesafe de kabaca UN haritasındakine benzer bir haritada düz çizgi olur. Ayrıca okyanus geçişlerinde tek motor durursa yakında inecek bir yer olsun diye karalara yakın uçulur. Bu durumda Avrupa'dan Amerika kıtasına geçebileceğiniz sadece 2 yer kalıyor. Kuzey yada ekvator. Amerika Asya arasında ise mecburen kutba yakın uçmak zorundasınız. Bu kadar paranoyak olmaya gerek yok. Düz dünya teoricileri bir araya gelip 10 dolar para koysa uzayda epey yükseğe çıkacak kameralı bir balon alabilirler. Gönderin uzaya, kendiniz çekin fotoğrafı.

    YanıtlaSil
  48. Uçak örnekleriyle kendi kendinizi yalanlamışsınız. Mesela Thynin san Francisco istanbul uçağı kuzey kutbundan geçer(yada çok yakınından) düz dünya haritasına göre direk fransanın üstündeb uçması gerekirdi sizin verdiğiniz dubaili örnekte düz dünya haritasına göre dubai çom üstte ve gitmenin anlamı yok ama diğer haritada dubai yolun üstünde ve de zaten açın araştırın her haritanın kendi özellikleri ve de sıkıntıları vardır çünkü siz üç boyutlu bir cismi(dünya) iki boyuta çizme çalışıyorsunuz küp x y z eksenleri var siz küpün iki boyutlu haritasını çıkarmak için x y z eksenlerinde birini çıkaracaksınız ya da küpün açılımını çizeceksiniz ama açılımda tam olarak doğruyu göstermez(derken küp halindeki şekliyle farkında yani en soldaki kareyle en sağdaki kare küp olduklarında komşudur ama açılımda katlamadan anlayamazsın) düz bir dünya hayal edin bu dünya etrafına kütle çekim uygulayacak ve tam merkezinden uygulamalı bu sefer merkezin üstündeki bölgelere dik bir şekilde etki ederken uzak kalan bölgelere çapraz etki eder buda havaya attığınız bir cismin atılan yere ya da yakınına değil dünyanın neresinde olduğunuza bağlı olarak sağa veya sola gider ve de 1. Maddenin 1. Videosunda eğim belli olmasa bile kapak fotoğrafında görünen kısmı düz ve yuvarlak dünya haritasıyla karşılaştırın bu arada şimdi farkettim siz yuvarlak haritayı ispatınız için kullanmışsınız ama o harita küreye benzeyen dünyanın açılımı eğer okuduysanız teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  49. Hayatımda bu kadar cahilce yazılmış çok az şey okudum. Okurken resmen içim sıkıldı. Köy kahvesi muhabbeti seviyesinden öteye gitmeyen, uzadıkça uzayan, youtube'daki aptal videolardan başka kanıtı olmayan bir yazı. Birader, ben pilotum. Zannettiğin gibi en kısa rota senin kağıt üzerinde düz gördüğün iki nokta arasında cetvelle çizilmiş olan değil, küresel Dünya mesafesi üzerinden hesaplanan rotadır. Yani Türkiye'den Amerika'ya giderken neredeyse kutuplara yaklaşacak kadar Kuzeye çıkılır. Ayrıca kutuplar üzerinden uçuş yasak değildir. Diğer hava sahalarını geçerken uygulanan kurallardan farklı bir uygulaması yoktur. Ingiltere'den ABD'ye gitmek için batıya doğru uç, ABD'den japonya'ya gitmek için batıya devam et, Japonya'dan batıya devam edersen yine İngiltere'ye gelirsin. Senin ultra saçma düz Dünya teorine göre bu nasıl mümkün olabilir? Buna bile gerek yok, matematik hesaplamalarıyla da Foucault sarkacı gibi son derece basit düzeneklerle de yuvarlaklığı kanıtlayabilirsin. Birazcık akıl, birazcık izan lütfen. İnsanları da yanlış yönlendirmeyin.

    YanıtlaSil
  50. Biraz jeofizik okuyun yaw, harita mühendislerinin dünyanın eğriliğini nasıl hesapladığını ve bunu hesaplarında kullandığına bakın.. kendinizi de dünayayı yöneten elitler var ve onların kölesiyiz mantığından kurtarın, kimsenin dünyayı yönettiği yok. Dünyayaı birileri yönetse Amerika Çin gibi ülkeler götüm götüm nasıl borçtan kurtuluruz diye uğraşmazdı... Apartman yöneticisi elitler bir ayar çekerdi.... İnsanoğlunu da bu kadar aciz ve kafasız görmeyin bence...

    YanıtlaSil
  51. Dostum.. 3 milyon ışık yılı uzaklıktaki andromedayı yukarı bakınca görüyorumm götümün dibindeki ukraynayı çıplak gözle göremiyorum Samsundan ??? Dünya düz de biz mi körüz. Ayrıca videolarda dünyanın baya baya tam yuvarlakmış gibi ölçümler yapılarak teoriler kurulmuş dünya uzaydan atmosferi yüzünden yuvarlak gibi gözüküyor hiç araştırdınızmı ki ? biraz daha ayrıntılı araştırırsan denizler ve atmosfer çıkarıldığında dünyanın şekilsiz birşey olduğunu anlarsın tartışmaya bile gerek yok bu konuyu ... bu yüzden tüm yuvarlak ölçümleri gerçeklikle eşleşmiyor e tabi kim neye inanırsa inansın ama zaten kanıtlamış birşeyin de zıttına inanmanın pek bi anlamı yok be dimi .

    YanıtlaSil
  52. peki hocam sana soru:
    dünya dışındaki gezegenler ve diğer cisimler niye yuvarlak? mesela güneş niye yuvarlak, ay niye yuvarlak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuvarlark olduğu sana öğretildi. Yuvarlaklığına tanık oldun mu? Uzaya çıkamayacağını biliyorlar. Çocuk aşılarına civa koyan, insanları para kazanmak için kanser, alzheimer ve otistik yapan, Ay'a gitmiş gibi yapan bir yönetimin verdiği bilgilere koşulsuz inanacak mısın?

      Sil
  53. Dünya'nın içinde yıldız varmış gibi gözüken video'nun hata olduğu bariz belli başka bir resim yada video yu üst üste bindirmişler kamera hareketinden anlaşılıyor. Ve diffuse map olmasa obje siyah olur arkası gozükmez.. Hadi diyelim dünyayı şeffaf renderladılar gene içinde yıldız oyle gozukmez cunku dunya gibi komplex bir refraction index (IOR) değeri olan obje goruntuyu kiracaktir. Hem fiziksel standartlara göre de uyumsuz oluyor dünya şeffaf mı sanki niye şeffaf yapsinlar? Ha video animasyon ise animasyondur lakin burası baya mantıksız geldi.

    YanıtlaSil
  54. Millet uzaya çıkıyor. Marsa koloni kurmanın peşinde. Sen hala çıkmış dünya düzdür diyorsun. Bu yazdıklarının hepsinin bir açıklaması var. Birçoğunu da çok alim olmayan ben bile biliyorum da sana niye açıklayayım. Araştır kendin öğren. Manyak olmak lazım dünya düzdür demek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay'a bile gidilmedi. Mars kolonisine gülerim. Amaçları yaptıkları uzay fetişizmi ile buraya bütçe akıtmak, turist çekmek ve gündem yaratmak. Ay'a inandığınız gibi 60'larda gidildiyse Ay'ın ne çabuk modası geçti? Şimdiye dünyalıların arsalarıyla dolup taşmış olmalıydı! Sahte, 3B render Mars keşfi fotoğraflarına kanıp oraya gitmek için gönüllü olabilirsiniz. Ama unutmayın. Sizinle ne yapacakları belli değil. Dulce üssü, Pizzagate skandalı, küresel çocuk ticareti ve pedofili halkaları, çocuk organ ticareti... Siz bunları araştırın ve sonra güvenin, çocuk aşılarına bile civa koyan sisteme. Kanserden kazanılan gelirin boyutunu biliyor musunuz? İşte sizin uzaya çıkılıyor diye güvendiğiniz elitler...

      Sil
  55. Bizim cahilliği perçinleyecek kolaycılığa değil, araştırmaya ve öğrenmeye ihtiyacımız var. Burada iki ne olduğu belirsiz görüntü izleyip "ben inanıyom" diyen mallar, üşenmeden binlerce kelime sıralayan blog yazarına da haksızlık yapıyorlar. Şahsen bir blogum olsaydı bunların bana inanmalarına bozulurdum.
    Sonuç olarak dünyanın yuvarlak oluşunu sorgulama amacıyla sorulan sorular çok yetersiz ve çoğunu ben kısıtlı fizik bilgimle bile cevaplaya biliyorum. Nitekim pilot arkadaş gelip olayı bitirmiş :)

    Çok hoşuma gitti yaa; adam gelmiş "ben inanıyom, dünya düz" diyor :)) Diğeri de "tebrik ederim" diyor :)) Tebrikler! Büyük resmi görüp oyunu bozdunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam, "Dünyayı yöneten bir güç yoktur" diyor; diğer yandan ülkelerin borca battığını söylüyor. Borcu veren kim peki? Biraz mantık yahu...

      Sil
  56. Kuantum fiziği, evrenin yani maddenin olmadığını kanıtlamış durumda. Evet bir simülasyonun içinde yaşıyoruz ama insan yapımı değil. 300 yıl öncesinin klâsik fiziğini baz alarak konuya yaklaşırsak. hiç bir yere varmamız mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaratılmak istenen tüm kafa karışıklığının sebebi, evrenin soyut olduğunu gözden kaçırmak...

      Sil
  57. Bunlar hep tahıl tüketiminden..!
    Tahıl tüketmeyin beyne giden kan akışını kesiyor ve mallaştırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli yorumun için. Böyle alaycı ve kendinden emin yorumlar benim için çok önemli. İleride ibret olması için keyifle onaylıyorum.

      Sil
  58. Güneş tutulmasında ayın gölgesinin batıdan doğuya hareket ettiğine dair bir bilgiye ulaştım. Fakat teyit edecek başka kaynak bulamadım. Eğer doğru ise, dünya batıdan doğuya dönmüyor demektir. Küre modelin buna cevabı yok.
    Düz dünyanın da ay tutulmasına ve ayın evrelerine cevabı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düz Dünya teorisi Ay evrelerinin Ay'ın kendi ışığındaki oynamayla yapıldığını, Ay'ın 2 boyutlu yani bir disk olduğunu, kendinden aydınlandığını iddia eder. Tutulmalar ile ilgili olarak da görünmeyen başka bir karanlık cismin araya sokulmak suretiyle oluşturulduğunu söylerler. Bu konuda daha ileri gitmek için "Rahu ve Ketu" yu araştırınız.

      Sil
    2. Onları biliyoruz da, kanıt yok. Asıl benim söylediğim, güneş tutulması ile ilgili doğru mu? O ö
      nemli.

      Sil
    3. Yani ay da dünya gibi düz peki ya güneş de öyle mi

      Sil
    4. Ekrem Bey sadece öğretilenden çok daha yakın ve küçük olduğunu gösteren bulgular var. Bir iddia olduklarını hatırlamak gerekiyor. Kesin bir kanıya varamayız.

      Sil
  59. Duz dunya teorisi diye bir 'teori'den bahsedilmis. Yai alip goturmeye gerek yok. Neyi isbat edersen o dogrudur diye bisey de yok. Sinirli beyinlerimkzle su anda biseyi cozemeyiz. Goz gorebildigi yere kadar gorur. Bu gun 3 boyutlu sinema filmlerini algiyabilen dunya nufusunun %10 udur. Daha ayni seyi bile goremiyoruz. Eger kure dunya diyecek olursak bana kim neyi vermisse onu biliyorum. Bir de surekli okuyan arastiran biriyim. Bugun itibari ile varabildigim tek sonuc bilgiyi direkt elde edemiyorsam herseyi sorgulamam gerektigi. Hicbirseye direkt inaniyorum.diyemiyorum. Ve cok fazla uyutuluyoruz. Hemen hemen her alanda toplumlari uyutma,yonlendirme politikasi cok fazla. Salt gercek pesinde kosmak yanlis olur. En dogrusu insanin kendi gercegidir.

    YanıtlaSil
  60. saklanılan şey bir buz eriyor su olmuyor gaz olup uçup yok oluyor ve dünyayı saran bir kutla delinsede yine kapanıyor aşırı soğuk aşırı mavi bir buz ve dünyayı sardığı için dışarı çıkış yok uzaya fırlatılan roketler bir zaman sonra buna saplanıp kalıyor..

    YanıtlaSil
  61. Bazen her işlem 2+2 gibi gözlemlenemeyebilir. Ama Dünya düzdür demek Galileo dan itibaren çöpe atmaktır merkez çekim kuvvetini hiçe saymaktır bunca yıllık fiziğe yalan demektir ki çıktığımız bina yaptığımız araba yürüdüğümüz yol bu fizikle yapılmıştır. Evet NASA suçlu milyonlarca PS ve ya GS ile video fotoğraf yayınladı, her fırsatta balık gözü lens kullandı ama Dünya'nın yuvarlak olduğu ondan yıllar önce uzaya çıkamadan bulundu. Dediğim gibi her işlem 2+2 gibi değildir ama bundan yola çıkarak yapabildiğimiz ve hiç bir insanın deneyerek bulamayacağı 2trilyon+2trilyon=4trilyon işlemini denemeden mantık çerçevesinde bulabileceğimizi hatırlatırım. 1. videodaki "Ekranım mı bozuldu acaba?" dedirten o shoptan bayrak gibi dalgalanan videoyu da sizin vicdanınıza bırakır iyi geceler dilerim. NASA'sız ama bilim ve mantıktan uzaklaşmayan bir ömür diler saygılarımı sunarım

    YanıtlaSil
  62. Şimdi dünya kendi etrafında dönüyor sonra güneşin etrafında dönüyor sonra bütün güneş sistemi bilmem nerde dönüyor. Yani uzayda karman çorman bir şekilde dönüyoruz. Peki neden ben her akşam aynı yıldızları görüyorum.

    YanıtlaSil
  63. Dünya sizin olsun ben artık öbür tarafı merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  64. Arabayla giderken virajlardan biraz hızlı dönünce midem bulanıyor ( çocukken olmuyordu ) ama dünya bilmem kaç bin km hızla dönerken hiç bir şey hissetmiyoruz bu tuhaf değilmi.

    YanıtlaSil
  65. Ben düz dünya konusuna tam inanmıyorum ama çok az şüphem var. Asıl merak ettiğim nasa neden sahtekarlık yapsınki yani yani bundan ne çıkarları olabilirki.

    YanıtlaSil
  66. düz dünya teorisine göre ayın evrelerini açıklayabilirmisiniz düz dünyada ise ay neden evreler halinde görünüyor ayrıca ayın hiç olmadığı günler var bide bu kafa takıldı düz dünya teorisinde açıklayabilirseniz sevinirim sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya düz olmasına rağmen nasıl güneş düzenli olarak kaybolup geceler oluşuyorsa Ay'da aynı şekilde. İlginç bir şey yok. Hatta aslında Ay'ın yokluğunu yaşadığımız her an kaybolması sebebiyle değil. Yeni Ay evresindeki tam karanlık günlerinde de Ay mevcut olmasına rağmen görmüyoruz.

      Ay ile Güneş tam zıt yönlerde ve kusursuz bir dairesel rota üzerinde hareket etmiyor. Spiralimsi, dolaşık bir rota var. Bu sebeple evreler oluşuyor ya da aylar içerisinde güneşin aynı gündeki pozisyonu ve yatıklığı oluşarak mevsimler oluşuyor. Anladığınız üzere, Güneşin kaybolmas(batma) sebebi de Dünya'nın diğer tarafına geçmesi değil, perspektif sebebiyle görünür mesafeden uzaklaşması.

      Şu video Ay evrelerini açıklayacaktır. Dil bilmiyorsanız bile animasyonu dikkatlice takip edin. Tekil olarak Ay'ı ve Güneş'i, aralarındaki iletişimi uzunca izleyin.
      https://www.youtube.com/watch?v=kDmoI5F8-lw

      Bu cevabı epostanıza da atttım. Video link orada tıklanır olacaktır.

      Sil
  67. düz dünya teorisine göre ayın çeşitli evreleri var peki bu evreler nasıl gerçekleişiyor ve ayın hiç görülmediği günler var eğer teoriye göre düz dünyada ay hiç kaybolmazdı ama neden yok belki sizler kadar profosyenel değilim ama aklımın yettiğince sormak istedim sevgilerle

    YanıtlaSil
  68. eğer dünya düz diyorsanız ilk önce yapacağınız iş einstein ın genel göreliliğini çüretecek bir matematiksel formül geliştirmek olacak...sonra da bana kütleçekiminden tut...atomaltı parçacıklara kadar olaylar nasıl ilerler bunu açıklayacaksınız...yok buradan şöyle görünüyormuşta buradan bakınca böyle oluyormuşta böyle bilim olmaz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki sen o formüllerden anlayıp onlarla bir keşif, ürün, teori ortaya koyabilecek misin arkadaşım? Bahsettiğin formüllerle gözlemleyip üzerinde yaşadığın dünya arasında nasıl bir kanıt, gerçeklik ilişkisi yaşıyordun bugüne kadar? Hadi bakalım. Nasıl bilim yapılırmış göster bize.

      Sil
  69. Ciddi ciddi saçmalamıssınız en basiti amerikaya giden ucağın rotası örneğini ele alalım kutuplardan basık ekvatordan şişik diye bir tabir duymadınız mı dunya ıcın dığer yol daha kısa oluyor örnek olarak avrupya da uçuşlar düz gerçekleşmiyor. Birde Uzayda ki görüntülerde resimlerde ki yıldızların gorunmemesinden bahsetmişşiniz lütfen elinize bir kamera alın yıldızları cekebılmenız ıcın gunesın batması gerekir ayda da olsanız boyle dünyada da olsanız böyle diyelim gece fotograf makinasını elinize aldınız karanlık bir ortama geçin ve kamerada kendinizi netlemek için ışık ayarını yapın ve fotoğraf çekin sizin net olduğunuz fotoğrafta yıldızları arkanızda görebilirseniz sizi tebrik edicem. yıldızları net gordugumuz fotografta da sizi net görürsek yine tebrik edicem buyrun deneyin insanların akıllarını karıştırmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha hiçbir şey okumamış anlamamışsınız. Araştırmamışsınız. Bunların hepsinin cevabı var. Fotoğraf bilginizden dolayı da sizi tebrik ediyorum. Benim işim mimari görselleştirme. Işığı, fotoğraf ilkelerini, pozlamayı iyi bilirim. Bu konuda taklaya gelmem. Ama gözden kaçırdığınız şeyler var. Dediğim gibi, okumamışsınız.

      Sil
  70. Bu da önemli bir açıklamadır Kuran'da dünyanın düz olduğunu asla işaret etmez yuvarlak olduğunu işaret edebilir diyebilirim neden mi çünkü şöyle der rabbimiz Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler. Herşeyi ‘sapasağlam ve yerli yerinde yapan’ Allah’ın sanatı (yapısı)dır (bu). Şüphesiz O, işlediklerinizden haberdardır. bu ayet dağlarında bulutlar gibi sürüklendiğinden bahseder senin düşüncen gibi düz olsa belirli süre sonra dünyadan uçup gitmeleri gerekir. Bulutlarda her zaman batıdan doğuya taraf hareket eder bunun nedeni de dünyanın dönüş yönü ile ilgilidir. Uydurma dersen sana metorolojiyi kanıt olarak gösterebilirim. batıda ki hava durumuna gore gunler oncesınden hesaplanır sıcaklıklar iyi forumlar iyi araştırmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm bilgileri şunun şurasında 1400 yıllık bir kitaba bağlamak zorunda değilsiniz. İstediğiniz şeyi eyip büküp Kur'ana bağlayarak kendi kanıtınız gibi sunabilirsiniz. Çoğu dini yönü kuvvetli Düz Dünya'cı tam aksine Kur'an'dan onlarca kanıt göstermektedir. Şahsi görüşüm Kur'an'a uyumun ve uyum aramanın hiç gerekli olmadığı.

      Sil
  71. evet bir kere dünya simülasyon
    nerden geldiğin belli değil
    nere gittiğin belli değil

    YanıtlaSil
  72. Merhabalar, elimden geldiğince tüm yorumlari okumaya calistim. Ilk olarak belirtebilecegim, dikkatimi çeken konu su oldu ;farklı fikirlere sahip kisilerin birbirlerine olan toleranslarının cok az olması. Belirtmek isterim ki kimse benimle ayni fikirde olmak zorunda degil ve bende kimseyle ayni fikirde olmak zorunda degilim. Asil olan saygıdır. Siteyi hazırlayan arkadas emek sarf etmiş ve en basta bu konuyu körü körüne savunmadigini belirtmiş. Anladigim kadarıyla insanlar ile fikir telakkisi olarak degil tersine sadece sorgulamak ve paylaşmak istemiş.Kendisine ve diger yorum yapanlara teşekkür ederim.
    Konu hakkında net bir fikrim yok diyebilirim. Öncelikle neden böyle bir yalana ihtiyac duyulur ve bundan kimler nasıl faydalanır onu anlamak lazım. Bu soruma kendim net bir cevap veremiyorum.
    Günümüzde bilim neredeyse tamamen hristiyan dünyaya ya da ateizme ve onların düsüncelerine odaklı zannımca. Bana göre din ve bilim birbirinden ayrılabilecek kadar alakasız degiller.
    Su an yurtdisinda üniversitede oldugum icin net görebildiğim sudur ki müslüman matematikçilerin kesiflerinin gayri müslim bilimadamlarına atfedilmiş ve onların adıyla anılıyor olmasıdır. En acı veren nokta ise ülkemizde de bu durumun böyle olduğudur.
    Mevcut tüm formül ve denklemler su an kullanılan bilimsel yapıya ait olduğu icin bu yapıyı desteklemektedir. Bütün bir yapının kurgu olması ve destekleyen teorilerin de teori olduğu halde doğrular gibi sayılması ve anlatılması cok ilginç degildir. Her zaman afilli isimler verilir ve kafa karistiran denklemler atılır ortaya. Sonuc bellidir, sana öğretileni al gerisini sorma.
    Konumuz ile yazdigimi bagdastirabilecegim nokta burada duruyor. Yüzyıllardır birileri birşeyleri anlatıyor ve yazılıp çiziliyor. Dünyanın yuvarlak ya da düz olması gibi. Ay a gidilmedigi halde gidilmiş gibi propaganda yapılması gibi. Uzayda mevcut olan radyasyon neden gözardı ediliyor ? Evvela birşeyin icinde abd var ise o seyin yalan ve yanlışlar ile dolu olması kuvvetle muhtemeldir.
    Nasa denen yapının harcadigi para ile dünyadaki zor durumda olan insanlar refaha erebilirdi belkide ? Sürekli teoriler üzerine ya da satilmis kalemlerin yalanları üzerine dönen yada dönmeyen bir dünya ... Bu kimin isine ve neden yarar ??? Insanlari kimler neden kandırmak ve aldatmak ister ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toygar Bey çok teşekkürler değerli yorumunuz için. Bu devirde bırakın böyle yorum bulmayı, insanlar isimlerini, hatta rumuzlarını verecek samimiyete/cesarete sahip değil.

      Bu yalan kimin, ne işine yarar ondan bahsedeyim. İnsanların gerçeği görmesini engellemek ya da insanlar üzerindeki kontrol gücünü görünmez kılmak için yapılıyor. Artı geleceğe kendi lehlerine yön verecek gündemi ancak bu yalanın üzerine oturtuyorlar. Buna göre:
      1. Mavi ışın projesi, başka dünyalar, dünya-dışı yaşam, ufolar ve uzay gibi gündemlerle insanoğlunun dikkatini yuvasından göklere, kendi özünden dışarı çeviriyorlar.
      2. Uçsuz bucaksız bir uzayda bir toz zerresinden bile önemsiz ve şans eseri bir varlığa dönüşüyoruz. Teknolojik olarak (ruhsal değil) geliştiğimiz sürece uzaya yayılıp türümüzü sonsuza kadar devam ettirebiliriz. (!)
      3. Kimya, biyoloji ve genetik bilimi ile ölümsüzlüğü yakalamak üzereyiz (!)
      4. Bizi gözleyen, kısıtlayan bir güç yok. Son yok, hesap yok, yaratıcıya ihtiyaç yok.
      5. Dünyadaki tehditler (terör gibi) işe yaramadığında bir dış tehdit oluşturur, tüm dünyayı köle bir TEK yönetim (NWO-Yeni Dünya Düzeni gibi) altına alabiliriz.
      6. Tüm kurtuluş ve uyanış senaryolarını kendimizde değil, maneviyatta değil dışta ararız, dışa odaklı beklemeye geçip, içsel çalışmayı bırakıp tekamülsel felce uğrarız.

      Selamlar, sevgiler.

      Sil
  73. Dünyanın düz olduğuna dair yayınlanan deney ve teorileri çürütüyoruz. En kısa sürede video sayısı artacaktır. Merak ediyorsanız lütfen takip edin. /watch?v=1NjjIvzcR5w&t=9s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "müdür" soru ekidir ayrı yazılır. Bekliyoruz, kolay gelsin.

      Sil
    2. Yuvarlak yalanı ile 43 yaşıma kadar geldim. Düz olduğunu denizden bile fark ediyorum. Göğe çıkmaya bile gerek yok.

      Sil
  74. Dünyada hala milyarlaca aptalin oldugunu görmek inanin beni cok üzüyor.Dünyanin tek bir tane gercek resminin olmadigini bile bile NASA denen seytanin yalanlarina inanip hala Dünya yuvarlaktir diyen beyinlere aslinda cevap vermek bile kanima dokunuyor.Bir insan neden sorgulamaz neden yargilamaz neden arastirma yapmadan alay etmeye kalkar aklim almiyor.Cahil ve apttallarin hic bir konuda arastirmasi olmadan bir teze karsi cikmasi onlarin zaten beyinsiz olduklarinin göstergesi oldugu icin onlara sadece aciyorum.NASA bu salaklara Dünya aslinda muz gibi sizi kandirdik dese bunlar kayitsiz sartsiz teslim olup onada inanirlar.Akletmeyen düsünmeyen sorgiulamiyan bir beyinden ALLAHA siginirim..Dünya kesinlikle düzdür ve kesinlikle gareketsizdir.Tersini iddia eden beyinsiz asalaktir.Nokta

    YanıtlaSil
  75. İnsan gerçekten hayret ediyor :)

    YanıtlaSil
  76. burada yazan dünyanın düz olduğunu sanan elektromanyetik kuvvetin oluşumu ve süre gelmesi ile ilgili bilgisi olmayan bunca insan sizlere sesleniyorum çözümü yıllarca gökte aradınız peki kazılar da mı yalan yerin altındaki tabakalar dünyanın çekirdeği hadi bu da mı yalan cahil insanlar madem herşey yalan transatlantik bir uçak yolculuğuna çıkmanız dileği ile gözlerinizi açın artık NASA nın yalan dediğiniz şeyleri ile değil bizzat kendiniz görün transatlantik yolculuğun ne demek olduğunu bir öğrenin ardından transatlantik bir yolculuğa çıkın bunlar fayda vermezse gökyüzünden bir şey anlamıyorsunuz demektir biraz da yerin altına inin oradan anlamıyorsanız yerin altındaki tabakalara bakın dünyanın çekirdeğine katmanlara bu geoid şeklinin dönerek oluşturduğu kütle çekim ve elektromanyetik alana bakın ve artık şu tamamen içi bomboş olan kafasıyla değil 1 adamın çıkıp bilmediğinz bir ton kelime söylemesi ile inandığınız şeylerden vazgeçin dünya üstten ve alttan basık geoide yakın bir şekildir bunu dünyanın - ve + kutuplarının oluşturuğu elektrostatik alanlada anlayabilirsiniz ki zaten bunca şeyden anlamayan bundan hiç anlamaz Allah akıl fikir versin.Ayrıca kuran-ı kerimi hatim etmiş biri olarak bir kişide lütfen çıkıp bana dünyanın düz olduğunu yazan bir sure adı ve ayet söylesin internetten değil kuran-i kerimden okuyun.Kuran-ı kerimde dünya bir yumurtaya benzetilmiştir ve orada denildiği gibi o kelimenin asıl anlamı yumurtanın altındaki düz alan falan değildir bu işi de daha fazla uzatmayın boş insanlar.

    YanıtlaSil
  77. Dünyanın küresel bir şekle sahip olduğunu Pisagor dile getirdiğinde M.Ö.6.YY'dı.Aristo bu görüşü desteklediğinde M.Ö.4.YY'dı.Eratosthenes Dünyanın çevre uzunluğunu 40.000 km ölçtüğünde M.Ö.3.yy'dı.Macellan turu tamamladığında 16.yydı...Bunlar hep NASA'nın oyunu.Uzaya çıkamayacağımızı biliyorlar...1 Adet Helyum Balon,1 Adet Kamera ve 1 Adet GPS ile aradığınız yanıtları bulabilirsiniz.Kamera balık gözü olmasın ama...Ya da düzdünyacıların desteği ile kendini roketleyen bir dayı vardı.Onun yolunu da seçebilirsiniz.Niyazi olmak da var işin sonucunda.

    YanıtlaSil