Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Egonun ölmeden önceki huzursuzluğu

By | 1 comment

Bir dostumun feryadı (soru-cevap)

Duygularım çok değişken Emre. Ruh halim bozuldu. Yaşadığım şeyler aklıma geldikçe sinirleniyor, hırslanıyorum. Hiçbir şekilde mutlu, sakin ya da huzurlu olamıyorum. Asabiyim, uyumsuzum, çok yoruldum. Ne yapacağım bilmiyorum artık.

twenty1copilots@tumblr.com
Egonun ölmeden önceki huzursuzluğu
─Tasavvufa, felsefeye yönelmeden; kendini keşif yolculuğuna çıkmadan önce hepimizin başına gelir bunlar. Kendini teslim et ve maneviyata yönel. Sahte benliğini soy, çıkar ve at! Geyik yapmıyorum. Metafor yapmıyorum. İçten ve ciddiyim. Yeniden doğmak için fırsat bunlar. Özünün çağrısı bu! Kulak ver! Yaşayış ve algılayış biçimini bir üst derinliğe geçirmeden sinirini yatıştıracak ya da seni mutlu edecek gelişmeler bile bir anlık olacak. Hiçbiri asla yetmeyecek ve belayı gittiğin her yere götüreceksin. Şu anda değişimin tam kapı eşiğindesin. Tekmele ve gir içeri. Yeniden doğacaksın. Tüm koşullardan bağımsız huzur ve sükunet şimdi ve burada mümkün. Asabi tarafını sahiplenme. Onu üzerine giyme. Asıl ve ölümsüz olan tarafın ile roller oynayan soytarıyı (ego) birbirinden ayır. Şimdi kimin penceresinden izlemek istiyorsun? Soytarı asla mutlu olmayacak, hep daha fazlasını isteyecek ve hep sinirlenmek ya da aciz olmak için sebepler sunacak. Onu asla doyuramazsın. Aslolan ise mutluluğun ve mutsuzluğun ötesinde oturuyor. O hiç kirletilemeyecek olanı ve hiçbir şeye muhtaç olmayanı gör.

Görsel: twenty1copilots@tumblr.com
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. gelen mail şu: ruh halin nasıl Göksun? cevap şu: ruh halim tam da arkadaşının anlattığı gibi. sorguluyorum devamlı. Garip, Allah youlumuzu açık etsin, arayan Mevlasını bulur elbet.

    YanıtlaSil