Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Yeni bir yazarımız oldu

By | 3 comments

MÜJDELER OLSUN!

Yeni Dünya için İpuçları 10 yıllık yayın hayatında ilk defa bünyesine ikinci bir yazar katıyor. 5 yıllık yoldaşlığın sonunda tecrübelerine çok güvendiğim dostum Çiğdem Gürler de sitemde yazacak ve bize çoğu kişi gibi kitaplardan okuyup öğrendiklerini değil bizzat yaşayıp, iliklerine kadar hissettiği tecrübeleri aktarıyor olacak. Çiğdem'i ve sitemde neler yazacağını en iyi nasıl ifade ederim diye çok düşündüm. Ağırlıkla benlik bilinci, sahte benlik ve öz, varoluş, fantazilere alet olmamış katıksız hakikat ile ilgili yazılar yazacak.

Çiğdem'in sivri dilli sert bir üslubu var. Janjanlı cennet tasvirlerine, fantastik kurtuluş projelerine bel bağlamış arkadaşlar Çiğdem'i sevmeyecek. Buranın ötesi, kendinin ötesi, benliklerimizin arka tarafı ve katıksız hakikati arayanlar için Çiğdem düzgün bir kaynak. Çiğdem ayrıca varoluşsal sorularına cevap almak için uyguladığı DMT yolculuklarını da bize aktarıyor olacak.

Kendine karşı dürüst müsün? Oyalamaca ve eğlence mi istiyorsun yoksa doyumsuzluklarına, acılarına ve sahteliğe bir son vermek mi? Çiğdem kafanı koparacak!

Çiğdem kendini kendinden kurtarmaya hayatını adamış bir arkadaş. Çünkü tüm sorunlarımızın nedeninin ego yani sahte benliklerimiz, bir diğer bakış açısından zihin/duygu/düşüncelerimiz olduğunu anlatıyor. Hepimizin hayatta kalma bahanesiyle sarıldığımız bağımlılıkları Çiğdem bir bir koparmış ve ben Onu tanıyalı beri de koparmaya devam ediyor.

Aslında Maharaj'ın, Papaji ve Mooji'nin, Buddha'nın, Mevlana Celaleddin'in ve bu gibi ruhsal önderlerin bize ettikleri nasihatlerden farklı bir şeyi savunmuyor. Ama biz Onları senelerdir okuyarak ne kadar anladık? Peki ya ne anladık? Ezberden bu yazıları entelektüel olarak paylaşıp hoşlanmaktan bir şey yapmadık. Gerçekten Onları anlamış ve sindirmiş olsak şimdi her şey çok farklı olurdu; bu kesin. Çünkü hala acılar var, duygularımız ve zihinlerimiz ve kimliklerimizin kontrolü altındayız. Çiğdem'in farkı bu üstatların yaşadıkları ve savundukları şeye tanık olmuş olması. 

Çiğdem'e bu teklifi birkaç sene önce de götürdüm ama doğru zaman şimdi gelmiş. O'nun kendi üslubuyla bu öğretileri paylaşmasını istedim ve bu sefer kabul etti. O doğrudan en kısa yolu anlatır. Sizi en sonunda bir seansa davet etmeyecek. Size sertifika vermeye kalkışmayacak. Sizden karmaşık ritüeller uygulamanızı istemeyecek. Size dolambaçlı ve farklı niyetlerin aleti olmuş kural/kaide/prosedürler empoze etmeyecek. Ama kendimiz olarak benimsediğimiz şey kaçacak delik arayacak. Bu yüzden öyle söyledim: Çiğdem kafanızı koparacak.😎


Kalplere işlemesi ve tüm kaosu süpürmesi dileğimle...



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

3 yorum:

  1. Harika.. En kısa zamanda sevgi ile okuyalım :)

    YanıtlaSil
  2. Buraya hemen hemen hergün bir kez gelirim Emre Bey sonra da sorarım kendime; Neden? Neden artık çok ender paylaşımlarınıza rağmen, bile bile hergün ama hergün istisnasız açıp bir gülümseyiş bırakıyorum siteye? Çünkü size teşekkür etmeliyim ama bir türlü edemedim o yüzden:)) Zihninizin işleyiş şeklini, bunu dile getirişinizi, katıksız gerçeğe duyduğunuz özlemi ve hakikate ulaşma çabasıyla düşünen, araştıran, gelişen, geliştiren, yeri gelince düşüncelerini hata da yapabilirim diyerek, cesaretle değiştiren yapınızı; bir diğerinin benliğini hizaya getirme çabasında olmadan, kendi halinde, sonsuzun peşinde açık bir fikirle, sürekli iyileşerek, gelişerek ve bunu paylaşarak burada bizimle oluşunuzu tüm varoluşsal sancılarımıza en tarafsız ve en gerçekçi desteği sunan bir ruh olarak sizi kutluyorum. Sanırım cevap bu:)) Sizden açığa gelen bu fayda, bize ulaşan bu hizmet bende derin bir teşekkür, şükran borcuyla birikti daima ve bunları ifade etme imkanı da bulamadım bir türlü çoktan hakedilmiş olduğu halde. Gerçekten ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Neyse...Bir diğer konu bugün yeni bir duyuru yapan yazınızı da okudum. Siteye yeni bir yazar arkadaşın da dahil olması hakkında. Onu öyle saf bir keskinlik, güçlü bir doğrulukla, coşkuyla ifade etmişsiniz ki içsel yolunuzda tüm değerli bulduğunuz hasletleri üzerinde barındırıyor olmalı. Ne güzel!.. Çiğdem Hanıma'da hoşgeldiniz diyorum. Yazılarını sevinçle bekliyor olacağım. Bize katacaklarından dolayı ona da şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Selamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A Soul, bugüne kadar aldığım en güzel ve destekleyici yorum için çok teşekkür ederim. Bu kadar seyrek içeriğe rağmen bu kadar sık ziyaret etmenize gerçekten çok şaşırdım. Beni uzun zamandır takip ediyor olmalısınız, değişimleri bildiğinize göre.

      Beni ne kadar iyi tanınmışsınız. Ne kadar doğru ifade etmişsiniz. Daha önce bana bu kadar "işleyen" bir yorum almamıştım. 10 yılda bir oluyormuş demek :) Çok teşekkür ediyorum tekrar. Buranın varolma sebebi sizi duymadan buralarda sizin gibilerin var olduğunu bilme hissimdir. İyi yolculuklar.

      Sil