Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Küçük patronlar, büyük elemanlar

By | Leave a Comment

Artık hiçbirşey eskisi gibi değil dostlar.
Her zamankinden fazla seçim hakkına ve güce sahipsiniz.


Şirketler eleman aradığında (en azından bizim sektörde ve benim şehrimde) kuyruğa giren 10'larca talihli işsiz yok artık. Tüm iyi elemanlar bir yerlerde çalışıyor. Yine bu elemanların kıymeti eskisine göre, ve her geçen gün biraz daha iyi biliniyor. Bunlar, çalıştıkları iş yerlerinde iyi şartlarla, ya da huzur ve iyi bir çalışma ortamıyla tutulmaya çalışılıyor. Maddi, en azından manevi ödüllendiriliyor, motive ediliyorlar. Elemanların mutluluğu ve huzuru demek, şirketlerine daha güzel ve daha kaliteli iş sağlaması, bu da daha çok para getirmeleri demek. Daha mutlu müşteriler, daha geniş ve tatmin olmuş çevreler demek. Bunlar da sürekli geri gelen ve portföye yenilerini katan yeni iş kapıları demek.

Uyanık ya da en azından zeki/akıllı patronlar, müdürler ya da yöneticiler bunu bilirler. Diğerleri ise küçük hesaplar yaparlar. Kısa süreli ekiplerle, küçük rüyalarını gerçekleştirmeye çalışırken bir stabilize yoldan çıkıp öbürüne girmekle, tıkır tıkır çalışan rakip ofislerin sırrını merak etmekle meşguldürler.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: