Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Küresel kriz, etmesin sizi keriz !

By | 1 comment


Artık Amerika, kurum değil, devlet olarak bankalarımızda! Herşeyi gören göz aramızda.


Orjinal haber(bigpara.com):
Akbank'ın ortağı Citibank kamulaştırıldığında Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleşti. ABD Hazinesi artık resmen Akbank'ın ortağı oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ABD Hazinesi'nin Akbank'ın ortağı Citibank'ın Türkiye'deki varlıklarının yüzde 33.6'sını devralmasına izin verdi. Akbank, Türkiye'nin en ilginç ortaklık yapısına sahip banka oldu. Yüzde 20 hissesini Citibank'a satan Akbank, bu bankanın ABD'de kamulaştırılmasıyla ilginç bir durumla karşı karşıya kaldı.



Citibank'ın sahibi durumundaki ABD Hazinesi, Citibank'ın Türkiye'deki varlıklarının yüzde 33.6'sını devralmak için BDDK'ya başvurdu. Kurul bu başvuruyu onaylayınca ABD Hazinesi resmen Akbank'ın ortağı oldu. Böylece ABD Hazine Müsteşarı John Taylor, Akbank Yönetim Kurulu'na üye atayacak.




Yorumum:
İşte düzen böyle işliyor. Küresel kriz de diğerleri gibi bir oyundur. Sadece bize yönelik düşünmeyin. Amerika kamulaşıyor. Batan 10'larca büyük ve şu anda uzmanların söylediği, daha da batacak 100'lerce yerel banka ABD hazinesinin, yani aslında hedefi köle toplumlu "tek dünya devleti" kurmayı isteyen seçkinlerin eline geçiriliyor. Bu bankaları, kurtarmak, ayakta tutmak, batmasın diye satın almak şeklinde sahibi oluyorlar. Aynı taşla vurdukları diğer kuş da yine halk. İşsizlik, parasızlık, açlık korkusunu iliklere kadar işletip düşünmeye, manevi gelişmeye, huzura yer bırakmıyor ve paranın, işin, değerini daha da arttırıyor. Bizler de her zamankinden daha korku dolu, işlerimize sarılıyor, şartlarımız için şükretmeye başlıyoruz. Her gün özgürlüğümüzü daha çok kaybedip, zaten hakkımız olan şeyler için ödül almışçasına sevinmeye başlıyoruz. Giderek daha azına kandırılıp, daha azı için seviniyoruz, halihazırda fazlası zaten hakkımızken!


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Yani burada yerel bankalar kurtarılıyor gözüktürülürken kapitalizmden komünizmde 'tek dünya egemenliği'ne gidiliyor;aynı zamanda geri dönülemez ekonomik kriz oluyor,dünya dışı varlıklar yeni ekonomiyi yaratmada sanatçılar oluyor.Nasıl oluyor?

    YanıtlaSil