Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Dünya dışı zeki yaşam belirtisi

By | Leave a Comment
! DİKKAT !
BU HABER SİZDEN SAKLANIYOR


Çin Ulusal Radyo Astronomi Gözlem Kurumu geçen perşembe yaptığı açıklamada ilk defa kaynağı dünya dışı zeki varlıklara ait olduğu kesin olan sinyaller aldıklarını açıkladı. Haberi Xinhua Haber Ajansı geçti. Sinyallerin daha önceden orada olduğu bilinmeyen ve 90 gündür izlenebilen Satürn yörüngesindeki bir uydudan geldiği bildirildi. 

Çin'in önde gelen astrobiyologlarından Dr. Xi Chang, Xinhua haber ajansına verdiği demeçte sinyalin 2 dakikalık peryotlar halinde ve tekrar ederek genetiğin temelini oluşturan A, G, U ve C kodlarını gönderdiğini belirtti. Bu harfler genetikte hem mRNA dizilerinin proteinlere bağlanmasında görev yapıyorlar hem de proteinlerin meydana gelmesinden sorumlu 20 farklı aminoasitin oluşmasını sağlıyorlar.



NASA Astrobiyoloji Programı'ndan Dr. Rosie Redfield da Çin'den gelen bu buluşun olağanüstü önemli olduğunu ve onayladığı takdirde zeki yaşama dair ilk buluş olacağını ve canlılardaki DNA ilkelerinin tüm evrende geçerli bir kural olduğunun da ortaya çıkacağını söyledi.



Çeviri: Emre Güney
Kaynak: http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2011/04/china-announces-monitoring-of-dark-satellite-in-orbit-around-saturn-transmitting-genetic-code.html
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: