Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Geçmişi Bırak - Papaji

By | 1 comment


Geçmişi bırak ki güzellik seni bulsun

Eğer yürürken yorulursanız durursunuz, oturursunuz, dinlenirsiniz. O yüzden, sorunlarınıza çözüm ararken de yorulursanız, çözüm bulamazsanız; oturun. Oturun derken problemi çözmek için parçalanmayın demek istiyorum. Sorun geçmişteydi. Şimdide değil. Geçmiş problemler üstünde düşünmeyin. Onları yalnız bırakın ve oturun. Bu dinlenme anıdır. Sadece buna izin vermelisiniz. Onu dinlemeli ve hiçbir şey yapmamalısınız. Sadece dinleyin: Geçmişe gitmeyin. Geçmiş problemdir, geçmiş zihindir. Eğer geçmişe giderseniz her şey sorunlardır; o yüzden geçmişe gitmeyin. Zihin geçmiştir ve geçmiş de mezarlıktır. Mezarlığa gitmeyin. Tüm sorunlar ölmüştür. Bu yüzden sorunu çözmeye çalışmadan şu ana dönün. Sorunlar üzerinde çalışmak başınızı belaya sokar. Bu yüzden bu çalışmaya artık dokunmayın.

Basitçe oturun ve sessiz olun. Bir süreliğine sessiz kalın. Bu ihtiyacınız olan süredir. Bu dinlenme zamanıdır. Bir süreliğine geçmişe gitmeden sessiz kalırsanız dinlenmeyi bulacaksınız. Başka yolu yoktur. Geçmişi düşünmeyin o kadar. Önce kendinize yardım edin – ki bu da düşünmemektir─ sonra hala yardıma ihtiyaç duyuyorsanız bana danışın. 

Sadece bu sürede düşünmeyin ve zihninizi Onun kaynağına yöneltin. Düşünen zihni -ki o geçmişe gider- bu mevcut anla yüzleşmeye itin. Bu size süresiz dinlence getirecektir. Kendinizi geçmişe gitmeme konusunda eğitirseniz hala problem bulabilir misiniz? Geçmişe gidilmediği bu anda sorun nerededir? Gitmiş midir? O zaman kendinize yardım ettiniz. Bu tümüyle kendine-yardımdır.

Bunu marketten alamazsınız. Onu edinemez, satın alamazsınız. Bu edinilecek bir şey değildir. O zaten orada bulunan bir şeydir. Burada olmayan bir şeylere ulaşmak için bir şeyler edinmeye çalışmayı bırakın. Çünkü, şu anda burada olmayan şey, -her ne kadar siz onu elde etseniz de- yine kaybolacak. Her seferinde olmayan bir şeye uzanmayı denemek yerine hep burada olanı ve tekrar denemek zorunda olmadığını keşfet. Bu taze bir şey olacak. Burada mevcut olan bir şey olacak. Bu şimdi olacak. Yarın yeni bir şey kazanmayı isteyen arzunu yen. Bu arzunun karışıp, yükselip zihnini bulandırmasına izin verme. Halihazırda sahip olmadığın şeylere dair arzularını terk et. Burada şimdi ve zaten sahip olduğun bir şey için arzu gerekmiyor. 

Yeni bir şeyler denemeyi bırakıp kendinizi keşfedin. Öyle güzel olun ki, bu sizin güzelliğinizden etkilensin. Sizin Onu kazanmaya çalışmanızdansa O gelip sizi alsın. Onu kazanacak olan kim bu arada? Kendinize O'nun tarafından alınmaya izin verin. Bu tek yolu. Tertemiz olun. Bu arzusuz olmak demektir. Kendi doğanız tertemizdir. Bu yüzden er ya da geç bunu anlayacaksınız. Arzu olmadığında orada güzellik vardır, sevgi vardır. Bu güzelliği ona ulaşmak için yarattığınız düşünceyle bile bozamazsınız. Bu düşünce sadece bir saf olmayıştır (karışık oluş) o kadar. Sadece, hiçbir düşüncenin yükselmemesine dikkat edin ki lekesizce güzel olasınız. Mükemmel derecede saf ve pürüzsüz... Böylece her şey önünüzde aniden açılıverecek. Sonra bu güzellik güzelliğin kendine (sana) sarılacak. 

Basitçe, sessiz ol. Hiçbir şey yapma, ve O sende gerçekleşsin. Bir sonraki adımda ne yapacağına dair niyetini bile terket. Hatta “şu an” ile “bir sonraki an” ayrımını bile yapma. Ondan sonra her şey birden oluverecek. 

10 Aralık 1991
Papaji


Çeviri: Emre Güney
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum: