Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

"Boktan ülke" ifadesiyle beni çılgına çeviren arkadaşıma...

By | Leave a Comment



Evet yönetimler boktan, bürokrasi boktan, Türk milletinin kendiyle geçimsizliği ve tepkisizliği, tekvücutsuzluğu boktan. Çevreye duyarsızlığı, düşüncesizliği boktan, hovardacılığı boktan ama bu ülke boktan değil. Boktan ülke diyemezsin. Herkes sorumluluk alsın, kendinden pay biçsin. O'nu boka çeviren de komşularımız, arkadaşlarımızın arkadaşları, akrabalarımızın akrabaları, ana babalarımızın arkadaşlarının arkadaşlarının arkadaşları. Sevmediğin ama komşun diğer şehir ve bölgeler. Okumadığın aynı ülkenin gazeteleri, oy vermediğin partiler. Hiç oy vermeyen sen ve diğer arkadaşların. Hepimiz parçasıyız.


Bu kadar nefretle bu ülkede yaşayıp, O'nun manzarasını seyrederken, bu ülkenin ekmeğini, suyunu, parasını yiyip içerken, kendini tamamen ve herşeyden farklı ve uzak görüyorsun. O halde senin yerin ne? Senin etkin ne? Faktörün ne? Burada herşeyden ama herşeyden şikayet edebilirsin ama "ülke boktan" dediğin zaman "şikayetlerinle çelişiyorsun"! İnsan sevdiği ve güzel bulduğu birşeye karşılık kötü muamele varsa üzülür eleştirir, isyan eder, yakınır. Madem "boktan ülkeyse" şikayet etmene de gerek yok. Senin için zaten bir önemi, güzelliği, aidiyeti kalmamış. Sana ne farkeder ki? Sen bu ülkenin adamı mısın?
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: