Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Bölüm II ─ Ayahuasca Ana'nın Ruhu

By | 7 comments

Ayahuasca Ana'nın Ruhu

Çiğdem'in Yazı Dizisi ─ Bölüm 2

Yaşananlara bakılırsa Ayahuasca'nın gerçekten bir ruhu var
Açılış yapmadan önce şunu kesin ve net belirtmek isterim; kesinlikle hiç kimseye tavsiye ya da teşvik amaçlı yazılmış deneyimler değildir. Bana kalsaydı asla yazmazdım.

Emre'ye söz verdiğim için yazıyorum. Onun niyetine ve kalbine güveniyorum. Ona böyle söylememiştim. İhtiyacı olanlar bilgiye ulaşsın falan gibi laflar etmiştim. Yazıyorum; çünkü gerçekte onun kalbinin niyeti için.

Her zihin için kolay değil anlatacaklarımı duymak, biliyorum. Ama açık gerçekleri paylaşmak da artık elzem diye hissediyorum. Karekterim lafı dolandırmayı, uzatmayı, yumuşatmayı, süslemeyi, uygun hale getirmeyi sevmez. Neyse o, olduğu gibi, yaşadığım gibi.

Bunları asla hiç kimsenin onayına, beğenisine ya da inancına sunmuyorum. Gerçekler sadece bizzat deneyimlenmek zorundadır, asla inanca yer yoktur. Arkadaşlarıma hakikat için, hakikatle ilgili konuşmalarımda söylediğimi şimdi burada da söylemem zarûridir. Bana inanırsanız aptalsınız. Kendiniz bilin, bunun için ol'mayı idrak edin, başka hiçbir şeye ihtiyaç yok. Ol'mayı kavramak için beni tepe tepe kullanın.

Ve yine bu deneyimler kesinlikle entellektüel tartışmaya açık değildir. Sadece kitap okuyup hiç deneyimlemediği şeyleri biliyormuş gibi gevezelik yapanlara malzeme vermek, zihinlerini tatmin etmek, gönüllerini hoş etmek benim işim olmadığı gibi umrumda da değil.

Ama ateşin içine girenlere, samimi bir bilme ve anlama arzusunda olanlara başka.

2 ay içerisinde toplam 11 defa yaşadığım ayahuasca deneyimlerimi elimden geldiğince aktarmaya çalışıyorum. Belli bir bölümü hep bana özel kalacak. 

Bir deneyim en az 6 saat sürdü. Oldukça sert, yoğun, sarsıcı, aydınlatıcı ve net. Her bir deneyimim ─aslında deneyim ötesi bizzat oluş demek daha uygun─ binlerce ömre bedeldi. Ayahuasca deneyimi olmayanların "halüsinasyon sağlayan bitki" diyen yorumlarını gülerek okumuştum. Uzunca süre düzenli ve sürekli meditasyona oturduğum için zihnim oldukça keskin ve dikkatlidir. Uyuşturucu geçmişim hiç olmasa da içki içmişliğim çoktur. Halüsinasyon ve sarhoşluk nedir bilirim. Ayahuasca için böyle sözler etmek, tamamen cehalettir. Bitkiyi kullanmadan önce ciddi zihinsel ve fiziksel diyeti var. Kesinlikle saygı ve hürmetle kullanılması gerekiyor. Neden mi?

Formülü paylaşan sevgili arkadaşım kullanım öncesi hazırlıklarını bana yazılı olarak göndermişti. Öncesinde niyet edilmesi gerektiğini okuyunca, ona sordum; sen ne niyet ettin diye. 😊 O da "ben ayahuasca anaya bıraktım" demişti. İşte bunu anlamamış ve hafife almıştım.

Bana önerdiği dozun iki buçuk katını hazırladım ve saat 20'de içtim. 45 kiloluk hatun olmama rağmen bünyem oldukça güçlüdür. İşimi garantiye aldım kendimce. Aradan bir saat geçti ama hiçbir şey olmuyor, halbuki devasal beklentilerim var, nasıl olur? EGO'm başladı şikayet etmeye, basıyorum küfürü. Böyle bol şikayetli yarım saatten sonra ayahuasca mevcudiyetini gümbür gümbür ben buradayım diye göstermeye başladı. Tüm vücudumda varlığını, ruhunu yaşıyorum, aman tanrım! Sen gerçeksin! Evet evet varsın!  Ahhhh anladım! Anladımmm şimdi! Anladım diye sözsel olarak onaylıyorum ruhunu. Ruhu sözsüz konuşuyor benimle. Tüm mevcudiyetini bedenimde yaşıyorum. Aman tanrım çok hafife almışım.  Aman tanrım, aptal EGO'mun şikayetleri havaya uçtu. Aman tanrım, tüm beklentilerim yerle bir oldu. Aptalca tüm düşüncelerim tek tek farkındalığıma serilmeye başladı. EGO'm sağlam sallanıyor, ayahuasca ana tamamen tüm kontrolü aldı, hiç bir hükmüm yok artık. Aman tanrım, arkadaşın ne demek istediğini çok sağlam anladım.

Bedenim içten sarsılıyor, tamamen aç olmama rağmen ölesiye kusuyorum, hem de bağıra bağıra! Hem fiziksel olarak kusuyorum, hem de ruhsal olarak kusuyorum. Bitap bir şekilde uzandım, ayahuasca içimde devinimini sürdürüyor, asla bilinç kaybı yok, tamamen ve her şeyin farkındayım. EGO'm paçavra gibi fırlatılıp atıldı, ruhsal kusma devam ediyor, farkında olma dışında yapabileceğim hiçbir şey yok! Ahhh dünyanın ötesindeyim, hiçbir şey yok, hiç kimse yok! Ahhhh, delilik nediri şimdi hissediyorum!

Bedenime tekrar döndüğümde içimde devasal çığlıklar yükselmeye başladı, ahhh neler oluyor, tamamen farkındayım ama neler oluyor. Ağzım çığlık atmak için açılıyor ve hayretle izliyorum. Tüm benliğim çığlık çığlığa!!! Devasal acı çıkıyor ortaya, amannn tanrım, devasal!!! Ruhsal, devasal acıyı tüm benliğimle tamamen yaşıyorum, çığlık çığlığa. Bu kadar büyük bir acı benim içimden çıkıyor, dünyadaki tüm acılar yanında çocuk oyuncağı gibi kalıyor. Kaç saat sürdü? Saate baktım, sabah 4 olmuş. Bir sigara içeyim dedim, kolumu yorgunluktan kaldıramıyorum. Bedenim öyle yorgun ki, hareket ettiremiyorum. Ve böyle sızdım, birkaç saatlik uykuya.

Bir gün ara verip yine saat 20'de büyük bir saygıyla içtim Ayahuasca'yı. Ukalalığım tamamen sökülüp atılmıştı. Sessizce uzandım, saygıyla sadece bekledim, devasal acının sebebini anlamak için...

Bir buçuk saat sonra yine tüm vücudumda Ayahuasca dansına başladı. Gereksiz düşüncelerim fırlatılıp atıldı, EGO'm kapı dışarı edildi. Sadece farkındalık olarak ben varım. Ben varım, başka kimse yok. Bedenim yok, Dünya yok, hiçbir şey yok. Bedenime döndüğümde ahhh deliliğin dibini yaşıyorum. Kusuyorum, kusuyorum. Tekrar dünyanın ötesinde buluyorum kendimi.

Başkası yok! Hiç kimse yok! Benden başka hiçbir şey yok 😱

Tekrar bedene dönüyorum, delirdim diye söyleniyorum, kesinlikle delirdim!

Ayahuasca Ana tekrar beni Dünya'nın ötesine atıyor, tekrar gerçekle yüzleştiriyor. Dünya'nın ötesinde şekilsiz ben ve dünyayı yansıttığımı görüyorum. Ve dünya hiç umrumda değil. Hem de hiç, çünkü Dünya sadece benim projeksiyonum. Gerçekte yok! Tekrar bedene dönüyorum, kusuyorum, bedenim sarsılıyor. Ayahuasca Ana beni bırakmıyor, tekrar atıyor her şeyin ötesine. Tek ben varım! 

Ahhhhh tüm acının sebebinin bilişi geldi! Benden başka biri var illüzyonu! Ben ve Tanrı, ben ve Allah, ben ve sen tamamen çöktü. Sadece ben varım! Tüm acının sebebi havaya uçtu! İkilik yok! Acı sona erdi... Bedene dönüyorum tekrar, ben bunu Deniz'e nasıl anlatacağım diyorum. Ahh, Deniz yok ki! Ben bunları nasıl yazacağım diyorum. Ayahuasca Ana tekrar gerçeği yüzüme tokat gibi yapıştırıyor; başkası yok! Saate bakıyorum yine sabah 4 olmuş. 

Dehşet yorgunum, kolumu zorla kaldırıp sigara yakıyor ve sadece susuyorum. 

Konuşacak bir şey kalmadı, sessizlik!

Çiğdem Gürler
16 Mayıs 2019


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

7 yorum:

  1. Bu rüyadan uyanmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Ve sizinle çok yakın bir rolü oynamış olan tüm insanların sadece önemsiz oyuncular olduklarını biliyor muydunuz? Onlara bunu nasıl söylersiniz? Söyleyemezsiniz, çünkü bunu önce kendinize söylemeniz gerekir. Belki siz gerçekten Tanrı'sınızdır ve onunla roller oynadığınız bir genetik bedene düşmüşsünüzdür. Belki, şiddetle tutunduğunuz ve sizi engelleyen rol, gerçekte sizin yaratmış olduğunuz bir roldür. RAMTHA (İnsanlık Tarihi_2019)

    Uzun zamandır şüpheleniyordum. Ramtha'da da bu konu kafama takılmıştı. O zaman bu durumda siz gerçek değilsiniz, bunları ben kendi kendime mi yazıyorum yoksa? Karma karışığım...
    Deneyimlerinizin hepsini merak ediyorum, çok ara vermeyin lütfen.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Murat, evet ramtha doğruyu söylemiş. Tek sen varsın! Başka kimse Yok! Evet bu yazdıklarınız kendinizden kendinize ☺️ Kişilerin tamamı hayal sadece, tanrının hayali. Dün yorumunu okuduğum için bugün yazmaya başladım. Mutlaka bugün bitirip Emre'ye ye teslim edeceğim.

    Sevgiler ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdem Hanım, ilginize ve alakanıza çok teşekkür ederim, yazacaklarınızı merakla bekliyorum, sevgiler :)

      Sil
  3. Ateşin içine girenlere, samimi bir anlama ve bilme arzusunda olanlara diye belirtmişsiniz yazınızda. Deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler, yazacaklarınızı da merakla bekliyor olacağım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili A Soul, evet samimi olanlar için tüm idrakim, bilişim, anlayışım sınırsızca açıktır. Ne demek, seve seve, kendimden kendime 🙏 Yeni bölümü Emre'ye teslim ettim. Ona demedim ama oldukça cesur, yazılarımı paylaştığı için 😇 Yakınlarda yayınlar sanırım.

    Sevgiler ☺️

    YanıtlaSil
  5. Twitter yada facebook hesabınız varmı

    YanıtlaSil
  6. Facebook var evet.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157646357419883&set=a.434546729882&type=3&sfns=mo

    YanıtlaSil