Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Atlantis Bilgeliği'nden alıntılar

By | 2 comments
NOT: Bu yazı tümüyle alıntıdır ve kitaptaki format korunmuştur.

"Gerek karasal olarak, gerekse ilk günlerin ruhsal özü ile Atlantis tekrar yükselecek.

Kendinize samimiyetle sorun, bugünün materyalist dünyasına mı aitsiniz, yoksa varlığın tolerans ve kardeşçe sevgi üzerine kurulu olduğu, uyum ve güzelliğin tartışmaya baskın çıktığı ve insanlığın zihninin bencillik ile çarpıtılmadığı geleceğin yeni dünyasına mı?
Eğer böyle bir geleceğe ait olduğunuzu düşünüyorsanız, şimdiden bu gelecek için mücadele etmeye başlayın... Geçmişin Atlantisliler'i bir zamanlar bunu başarmıştı. Fakat son dönemlerinde eski bilgeliklerinden uzaklaşanların sayısı bir hayli fazlalaştı. Onların akıbetine uğrayarak bu geleceğin elinizden akıp gitmesine izin vermeyin."


Atlantis Bilgeliği - Murry Hope, Sınırötesi Yayınları Sayfa:279
Tony Neate'nin aracılığı ile Helio Arcanophus'un 1957 tarihli ruhsal mesajı


Bazı ezoterik kaynaklarda, eksen kaymalarının da dahil olduğu bir dünya felaketinin ardından, çok daha fazla evrimleşmiş yeni bir halkın dünya çapında barış, sevgi ve denge dönemi başlatacağı ele alınmıştır. Bunun anlamı büyük bir kuantum sıçramasıdır ve Gaia'nın daha hızlı frekanslarına uyum sağlayamayacak olan daha genç ruhlar böyle bir olayın ardından Dünya'yı terkederek eşit düzeyde bir kuantum sıçrayışı gerçekleştirene kadar, kendilerini daha güvende hissedecekleri kozmik "kreşlere" çekileceklerdir.

Belli başlı metafizik öğretilere göre, bu gezegendeki ruh yaşı farkları Gaia'yı rahatsız edecek kadar büyüktür. Bir yanda barışçıl bir toplum için mücadele veren olgun ruhsal kişlikler, diğer yanda ise hem ruhsal hem de maddi olarak etraflarında meydana gelen büyük değişikliklere hazır olmayan, aklı karışan genç ruhlar... Ve bu genç ruhlarda kendine vücut bulan şiddetli, sapmış ve yıkıcı enerjiler!...

Bu iki uç arasında hangi yolu takip edeceğinden emin olmayan, "Kaos"un tahrikleri ile "Düzen"in güvenliği arasında bocalayan insanlık vardır. Bu noktada "Kaos Düzen Kompleksi" ne istinaden bahsedilmesi gereken konu, "Düzen"in "Kaos"a oranla özellikle de maddi seviyede daha yaşanabilir olmasına rağmen, aşırı "Düzen" in bazen insan ruhunu kısıtladığı gerçeğidir. İşte bu sebepten dolayı bazı mistik öğretmenler "Orta Yol"un izlenmesini önermişlerdir. Bu yolda "Düzen"in huzurundan faydalanırken "Kaos"un getirdiği zorluklara karşı gösterdiğimiz direnç, bizi ruhsal olgunluğa götürme imkânı sağlamış olmaktır.

Yine de emin olduğum bir konu varsa o da Dünya'nın yakın ya da uzak gelecekte yok olmayacağıdır. Ancak ruhsal ve fiziksel olarak büyük bir değişimin arifesinde olduğumuzu kesin olarak söyleyebilirim. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmediğine göre, şu andaki Dünya üzerinde hakim olan düzen de kuşkusuz sonsuza kadar sürmeyecek ve büyük bir değişime uğrayacaktır. Bu oluşacak yeni düzene en kolay adapte olacaklar, yeni koşullara uyum göstermeyi başarabilenler olacaktır. Kendimizi inançlarımız da dahil pek çok şeyin değişeceği fikrine alıştırmak için vaktimizin çok fazla olduğunu sanmıyorum.


Atlantis Bilgeliği - Murry Hope, Sınırötesi Yayınları Sayfa:283
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. ilk paragraf alıntı olan atlantsini yukselmesi olayı kesinlikle doğru ama sonraki anlatımlar. hasyal ürünü. kişisel idealar...

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Evet doğrudur. İkinci bölüm yazarın kişisel iddialarıydı. Yorumunuza istinaden yazı başına not düştüm. Alıntı yayınına kendi fikirlerimi koymam.

    YanıtlaSil