Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Satürn'ün Titan uydusunda kesinleşen bulgular

By | Leave a Comment
[Bu haber ana akım Türk basınından önce yenidunyaicinipuclari.com da]

Güneş sistemimizin en ilginç gök cisimlerinden biri kabul edilen Satürn'ün Titan uydusunun kalın buz tabakası altında ciddi miktarda su bulundurduğu açıklandı. Biliminsanları böylesi bir su stoğunun bulunmasının bu uydudaki hayat ihtimalini 'aşırı' miktarda arttırdığını belirttiler. Haberde Cassini uzay aracının çektiği güzel bir Titan fotoğrafı da bulunuyor.


Satürn'ün en büyük uydusu Titan Güneş Sistemimizde bulunan ve atmosfer barındırabilecek çok az cisimden birisi. Uydunun aynı zamanda bir iklim de oluşturduğu ve yüzeyinde metan ve etandan oluşma okyanuslar bardındırdığı belirtildi. 

Cassini uzay aracı 2004 ve 2011 yılları arasında Titan'dan 6 defa geçti ve su ile ilgili daha yüzeysel bulgular elde etmişti. 

Titan bizim ayımızdan 2 kat daha büyük ve üzerini örten buzdan kabuğun 100 km civarı bir kalınlıkta olduğu, okyanusların da bunun altında yattığı düşünülüyor. 



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: