Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

2012 dönüşümü göstergeleri 1

By | Leave a Comment
Güncelleme: 3.Tem.2012 12:02

F  L  A  Ş 
Banka devlerindeki skandallar bölümünde bahsettiğim gelişme
Türk ana akım medyasına düştü! 
İlk bölümde bahsettiğim İngiltere bölgesi bankalar içinsoruşturma talebi
Türk ana akım medyasına düştü!
Tıklayın: Cameron'dan jet soruşturma talebi
ABD'nin en büyük bankaları J.P. Morgan, Citigroup, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley ve Bank of America bir çöküşe karşın B Planı hazırlığına başladıkları belirtilmiş.
http://rt.com/business/news/us-banks-bankruptcy-plan-868/


Ekonomik göstergeler
Aşağıdaki bankaların Haziran ayı içerisinde hesap dondurduğu, hesaplar arası para hareketine engel olduğu ya da sistemlerinde çökme yaşandığı bildirilmiştir. Söz konusu şikayetler arasında düzelenler olduğu gibi halen devam edenler de var.
  • Ulster Bank - İrlanda
    Maaş ödemeleri yatmadı
    150.000 banka hesabı bloke oldu
  • NatWest Bank ve Royal Bank - İngiltere ve İskoçya
    Teknik arıza bildirildi
    Maaş ödemeleri yatmadı
    Fatura ödemeleri alınamadı
  • National Irish Bank ve AIB - İrlanda
    Maaş ödemeleri yatmadı

Sadece bu bankaların bu bölgede yarattığı sıkıntının 12 milyon kişiyi etkilediği belirtiliyor.

Bilgiler 20-22 Haziran tarihli 3 yabancı haber sayfasından derlenmiştir.

Banka devlerindeki skandallar
Aralarında HSBC, Lloyds ve RBS'in de bulunduğu 20 küresel banka ve yöneticileri hakkında dolandırıcılık, faiz oranlarıyla oynama, finansal değerleri manipule etme gibi iddialarla soruşturma açıldı ve bu ana akım medyalarda haber oldu. Söz konusu bankalar 3 kıtada çalışan ve küresel ekonomide ciddi paylara sahip bankalar. Bunların bugün ortaya çıkmasında ise son birkaç yıldır gizli bir şekilde yürütülen çalışmaların etkili olduğu belirtildi.

Afetsel göstergeler
ABD gerek Colorado'da 100'lerce evin yok olmasına ve 10 binlerce insanın tahliyesine sebep olan dev yangınlarla, gerek birbiri ardına çeşitli eyaletleri etkisi altına alan fırtına ve kasırgalarla boğuşuyor. En az 3 milyon kişinin de 40 derece civarında seyreden hava sıcaklıklarında elektriksiz kaldığı bildiriliyor. ABD televizyonların yangınlarla ilgili yaptığı haberlerde kayda geçen UFO'lar da bir başka merak konusu oldu.

Sadece benim abone olduğum kaynaklara göre Haziran ayının sadece son 5 gününde dünyanın 15 farklı bölgesinde sel oldu. Gelişmemiş ülkelerde 10'larca ölü ve binlerce insanın tahliyesi söz konusu.  http://www.ubalert.com/ 
Hortumlara hiç alışkın olmayan Avrupa, bu bahar ilk defa birkaç ciddi hortum olayına tanık oldu. Meteorolojistler bu bölgede bundan böyle hortumların doğal karşılanması ve başta Akdenize kıyı Avrupa ülkeleri olmak üzere bu doğa olayına hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi. http://thewatchers.adorraeli.com/

Elbette dünya dışı kaynaklı mesajlara kulak asanlar olarak tüm bu gelişmeleri aylardır bekliyorduk. Güncel gelişmelere dayalı bu yayınla üstünden geçmek istedim. Bunların bizi nereye götüreceğini merakla bekliyoruz...

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: