Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Bir NASA keşfi falan değil!

By | Leave a Comment

Spekülatif sahtekâr site rememberthe13th.com'dan bahsediyorum

Beni Facebook'tan takip edenler daha iyi bilirler. Bu hafta içinde heyecan verici bir haberle meraklandık. Adı rememberthe13th.com olan site NASA'nın Kasım 13 için planlanan Dünya'yı sarsacak bir duyuruyu planlardaki bir değişiklik nedeniyle 6 Ekim'de yapacağını haber veriyordu. Tarih kitapları değişmek zorunda kalacak, bir daha hiçbir şey eksisi gibi olmayacaktı. Sahtekarlara trafik yaratmamak için site adına bağlantı vermedim ama aşağıda sitenin ekran görüntüsünü veriyorum. Her neyse, habercilik ilkem gereği bu site ile ilgili araştırma sonuçlarımı sizinle paylaşmak benim için bir görev. Bir sonraki ─sonuç verici─ olumlu gelişmede görüşmek ümidiyle dostlarım.

Araştırma sonuçları:
  • Söz konusu site alanadı 1 Ekim'de, ABD hükümet kapanmasından bir gün önce satın alınmış.
  • Site adı bir yıllığına alınmış. Bu demek oluyor ki uzun vadeli bir plan/proje değil. Bilimsel böylesi bir buluş için ciddiyet vaad etmiyor. 
  • Site sahibi firma bir sosyal pazarlama sitesi. Aynı firma Miley Cyrus'un seks kasetlerinden birini ifşa etmek için yapılmış bir başka domaine de sahip ancak çalışmıyor. Şirketin bu dahil 3 sitesi de yayında değil. Kapanmış.
  • Site bir ortak sunucuda barındırılıyor. Aynı sunucuda pek çok porno sitesi ve broker siteleri de barındırılıyor.
  • Spekülatif bir site olduğu, pazarlama, trafik ve eposta toplama amaçlı olduğu kuvvetle muhtemel.
SONUÇ: Şah ve MAT!



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: