Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Yeni ufuklar için "bomboş" olun

By | 2 comments



Size kafanızı boşaltmanızı tavsiye edeceğim. Ama öyle böyle bir boşaltma değil. Kendinize yalnız ve doğada zamanlar tanıyın. Zihni boşaltmaktan bahsetmeyeceğim bile. Tüm öğrenilmişlerin boşaltılmasını söylüyorum. Doğaya, hayvanlara, oradan geçen insanlara daha önce hiç böyle birşey görmemişçesine bakmak. Öyle ki; ağacı tanımıyorsunuz, daha önce hiç köpek görmediniz, ayağınızın altındaki toprak hiç bilmediğiniz türde bir materyal ve neyin ne işe yaradığı hakkında en ufak bir bilginiz yok. Her şeye yabancısınız. Bu gezegene az önce inmiş başka evrenden gelmiş bir varlık gibi bakın. Gördüğünüz hiçbir şeyi daha önce görmediniz ve tanımıyorsunuz. Bu kadar boş ve yabancı bakmayı becerebildiğinizde farklı bazı dinamikler çalışmaya başlıyor ve önünüzde yeni bir Dünya açılıyor. Ayrıca bu hiç şüphesiz görünmeyeni görünür, duyulmayanı duyulur hale getirmek için doğru yol. O'nları çağırmak için de.


Emre Güney
29 Ekim 2013
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. Yani bir acemi dünyalı gibi etrafımıza bakmak:) çok güzel ifade etmişsiniz.. Ben bunu dışarıya her çıktığımda uygulamaya çalışıyorum, her şeyi sanki ilk kez görüyormuş gibi bakıyorum, muazzam bir duygu bu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifli ve heyecan verici bir deneyim değil mi? Tadını alan bilir. :)
      Bu duyguya aşinalık bize yeni evrenleri keşfedeceğimiz gelecekte çok yardımcı olacak.

      Sil