Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Ruhsal aydınlanma yaşadığınıza dair 7 işaret

By | 8 comments


Bu makale Laurie Barraco tarafından kaleme alınmıştır


Ruhsal aydınlanma pek çok cepheden zorlayıcı olabilir

Bir ruhsal uyanış başta kulağa hoş gelebilir...


Ancak, o aslında sizi ilerlemeniz ve yaşamınızı evrimleştirmeniz için mücadele içine sokacaktır. Birkaç kötü gün ve gece geçirmeden ve hayat hakkında düşünmeden de yaşamınızda ilerleyemezsiniz. Bu da genellikle hayatınızda bir takım dönüm noktalarına geldiğinizde olur. Bitirmeye çalıştığınız, sizi kirleten bir ilişki içinde olabilirsiniz; nefret edip ayrılmak istediğiniz, gelecek vaad etmeyen bir işiniz olabilir ya da sadece birkaç kötü alışkanlıktan kurtulmanız gerekiyor olabilir. Ruhsal aydınlanma size bu mücadeleler içinden geçecek gücü verecektir.

Peki ama şu anda böyle bir şeyin içinde olduğunuzu nereden bileceksiniz?
  1. Dedikoduya tahammülünüz yoktur
    Artık hayatlarına sürekli daha fazla dram ve dedikodu getiren insanlarla uğraşamadığınızı farketmeye başlarsınız. Diğer insanlarla bu tip konuşmalara girmekten kaçınmaya başlar, artık bunları aştığınızı düşünürsünüz.
  2. Odağınızı kaybetmiş gibi hissedersiniz
    Hiçbir şeye odaklanamadığınız zamanlar olur. Ne kadar denerseniz deneyin sadece önemli şeyler değil, herhangi bir şeye odaklanmakta da ciddi zorluk çekersiniz.
  3. Hayat kararlarınızı sogulamaya başlarsınız
    Şimdi de tüm hayatınızı sorgulamaya başlarsınız. Hayatınızdaki insanlarla ilgili verdiğiniz kararları, arkadaşlarınızı, ailenizi ve partnerinizi sorgularsınız. Bu insanların hayatınıza olumlu ve esin veren katkıları olmuş mudur? Peki ya olmadıysa daha sağlıklı alternatifler aradınız mı? Negatif arkadaş ve aile üyeleriyle ilişkiyi kesmek işe yaramaya başlayabilir. İşinizi ve bu işin sizin için doğru olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.
  4. Yalnız kalmayı tercih edersiniz
    Sürekli kendinizle başbaşa vakit geçirmenin yolunu ararsınız. Çünkü bu ruhunuzu besler ve kendinizi tekrar "bütün" hissetmenizi sağlar. Bu zamanda çevrenizle fazla haşır neşir olmayı tercih etmezsiniz.
  5. Sezgileriniz her zamankinden daha yükselmiştir
    Paranoya gibi düşünebilirsiniz belki ama, bu aslında güçlenen sezgilerdir. İnsanlar hakkındaki hisleriniz doğrudur ve sezgileriniz size "toksik" kişilerle, alışkanlıklarla ya da işinizle ilgili bir şeyler yapmanız gerektiğini söyler.
  6. Hayatınız daha fırtınalı bir hal almıştır
    Hayat artık sakin değildir. Her şeyin parçalanıp yıkılmaya başladığını ve daha hararetli hale geldiğini farkedeceksiniz. Düzeniniz bozulmuş, yaşam programınız yıkılmıştır.
  7. Normal siz gibi hissetmezsiniz
    Son olarak, sanki kendinizi kendiniz gibi hissetmezsiniz. Bir başkasını gözünden kendinize bakıyormuş gibi hissedersiniz. Tabii ki öyle değil. Bunlar sizin gözleriniz. Zihninizle asıl varlığınız ayrışıyor ve size dışardan bir perspektif katıyor. 
Merak etmeyin... Bu duygular sonsuza kadar sürmeyecek. Tek yapmanız gereken sezgilerinize ve düşlerinize güvenmek. Böylece hayatınızın bu belirsiz ve fırtınalı döneminden başarıyla çıkacaksınız. Kendinize zaman ayırmaya, sabırlı olmaya gayret edin. Kararlar almadan önce tüm olasılıkları gözden geçirmeyi unutmayın ve bu süreçten sakınılamayacağını, ama ömür boyu da sürmeyeceğini hatırlayın. 

Yorumlarda siz de kendi ruhsal uyanışınızla ilgili tecrübeleri paylaşabilirsiniz.

Kaynak: consciouslifenews.com
Çeviri: Emre Güney



Laurie BarracoYazar HakkındaLaurie Barraco, yaşam koçu, yazar, ses sanatçısı ve Fort Mayers Florida'daki The Mystical Moon şifa okulunda kurucu öğretmen. Laurie burada okumalar yapıyor, seminerler veriyor ve The Mystical Moon Online Mağazasında şifaürünleri satıyor. Onunla The Mystical Moon Facebook Sayfası üzerinden iletişim kurabilirsiniz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

8 yorum:

  1. artık pek az şeye şaşırmaya başlarsınız.
    ne acılar derinden yaşanır ne sevinçler; yüzeysel bir yaşam sürersiniz. Dışarıdan bakanlara tam bir trajedi gibi görünen yaşamınız, içinizde sizi mutlu edecek tek alternatiftir belki. Hiçbir şey için azimle çalışma isteği yoktur. hiçbir şeyin peşinden koşmazsınız. Her şeyi yarım bırakırsınız. heyecanla bir kitabı okumaya başlamışsınızdır, yarım bırakırsınız. Artık size bir şey katmıyordur. yeni ilişkiler, gruplar, hobiler... konuşmak istemezsiniz. kelimeler durgun bir gölü atılan taşlar gibidir. yalnız kalmak istersiniz. aslında mutlusunuzdur ama yaşadıklarınıza tam bir anlam veremezsiniz. bunlar benim deneyimlerim ama ben kendimi tam olarak uyanmış aydınlanmış hissetmiyorum. daha doğrusu doğduğumdan beridir bilinçsizce yürüdüğüm ve ne olduğunu bilmediğim hedefime ne kadar yaklaştığımı bilmiyorum. hiçbir uyanmış da bana yardım etmiyor. gözümü dört açtım izliyorum. siz ne dersiniz benim bu halime? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size sonuna kadar katılıyorum. Bu yazıda epey eksik madde var ve birisi de bu. Ancak bana ait olmayan bir yazıya ilaveler yapamazdım. Bu durum insanı artan bir yalnızlığa götürüyor. Kalabalıklar içinde bile yalnızlık. Birilerine bir şeyi anlatmaya çalışsanız bile manasız ve kifayetsiz. Sözünüze başladığını an karşılaştığınız ilk karşı soru ya da tepkiyle "ben ne yapıyorum" diyorsunuz. Alfabe bilmeyen birine sözcükler dizmek gibi. İçine düştüğümüz bu halin ayrı bir alfabesi, dili var. Kaybolmuşluk hissiniz de doğal. Bilgi ile büyürken, varoluşta ne kadar küçük ve engin olduğunuzun da farkına varıyorsunuz. Bakın dikkat edin, hem engin hem küçük dedim. :) Bu böyle enterasan bir şey. Ben de yolun neresindeyim bilemem. Kimse de bildiğini iddia edemez. Ama ne kadar uyanmışsam işte, size yardım etmek isterim. Kime yardım etsem kendime yardım ediyorum. Biz BİR'iz. Düşük anlarımda bile, kendime değil bir başkasına daha iyi yardım eder dinlerim. Sonra bir bakmışım, Onu yükseltirken kendimi de yükseltmişim. Bir'likte iyi yolculuklar.

      Sil
  2. Acı ve sevinçler yaşamamanız, hiçbir şeye şaşırmamanız zihnin artık size ucuz gelmesi, özbenliğin yüksek perspektifinin devreye girmesi. Acı, sevinç, olaylara karşı yapılan yorum, yargı ve tepkiler... Bunlar öğretilmiş bilincin, egonun ürünleri. Ego çöküyor. Bu yüzden bunlar size tesir etmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. açıklamalarınız çok faydalı.

      Sil
  3. Acı ve sevinçler yaşamamanız, hiçbir şeye şaşırmamanız zihnin artık size ucuz gelmesi, özbenliğin yüksek perspektifinin devreye girmesi. Acı, sevinç, olaylara karşı yapılan yorum, yargı ve tepkiler... Bunlar öğretilmiş bilincin, egonun ürünleri. Ego çöküyor. Bu yüzden bunlar size tesir etmiyor.

    YanıtlaSil
  4. Ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda
    Dokunabilir misiniz gözyaşlarıma ellerinizle
    Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel
    Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu bu derde düşmeden önce
    Bir yer var biliyorum
    Herşeyi söylemek mümkün
    Epeyce yaklaşmışım duyuyorum
    Anlatamıyorum
    Orhan Veli Kanık

    YanıtlaSil
  5. galiba bu ruh halini yasayan herkesin durumu ayni...hissetmek bilmek ama anlatamamak.

    YanıtlaSil
  6. İnsanlığını ara ve yuzlesme yap yüzleşme aydınlanma kapısını açar çok güçlüdür karşı konulamaz ve maskeli balo biter harikaları yaşamaya baslarsin

    YanıtlaSil