Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Karmayı hacklemek: Zihinde korsanlık

By | Leave a Comment
30000fps@tumblr.com
Programı değiştiremiyorsun. Küçük oynamalar yapabilir, detayları değiştirebilirsin. Görünümü süsleyip bozabilirsin biraz. Ama ana hatlara dokunamıyorsun. Yapabileceğimiz şey onun, yani olan bitenin bizdeki versiyonunda oynama yapmak. Algılarımızla çalışacağız, dönüştüreceğiz. Müdahale edilebilir olan, ─ hatta bilgisayar diliyle ifade etmeyi severim─ kaynak kodu açık olan kısım, "Bundan nasıl istifade edebiliriz mevzusu." İşte açık port burası. Buradan başlayacağız. Çekirdek! Program değişmese de onun sendeki hizmeti tümüyle senin kontrolünde artık.

Onun sendeki algısını değiştir, her şey değişir. Hizmeti değişir. Keder mi sevinç mi? Eksiltme mi arttırma mı? Neresinden bakarsan! E bak o zaman işte; senin için doğru yerden bak. Senin için en doğru bakış neresi? Sana en iyi ve en geniş hizmet eden. Peki yine de biraz dram mı getirecek? O zaman en iyi hizmet ile en az dram arasında makul bir harman yap.

Sonrası güvenle teslimiyet. Arkana yaslan ve "oyun" olduğunu hatırlayarak, asla zarar görmeyecek ebedi bir varlık olduğunu bilerek izle!

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: