Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Işığın Görev Tanımı: Aydınlat!

By | 4 comments
Işık nedir biliyor musunuz? Zar gibi ince bir yırtıktan da girse koca bir karanlık odayı aydınlatandır. Işık agresiftir. Ulaşabildiği her yere sızmak için çırpınır, yollar arar. Gözler acımadan olmaz. Yürekler yanmadan olmaz. İnsan yanmadan öğrenmiyor. Öğrenmek istiyorsa yaşayacak. Olduğu yerde durmak istiyorsa odasında oturacak. Bu ışığın davranışı değil. Bu aydınlanmak ya da aydınlatmak isteyenin davranışı olamaz. Tüm ruhlar ışığa çekiliyor, çekilecek. Yanmak pahasına. Bu yazdıklarımın elbette daha üst bir perspektifi var. Ama ben şu an hedef kitleye o perspektifle laf anlatamam. Diyeceğim şu ki, yine de ve ısrarla karanlıkta kalmak isteyenlere gelirsek...

Dua etsinler ki gelişmelerini kendi gibiler ya da daha vicdansız olanlarla değil daha "insan" olanlarla gerçekleştirsinler. Bu onlar için büyük fırsat. Yoksa kendi gibilerle aynı gelişmeyi çok daha acılı ve yıpratıcı şekilde kaydetmeleri gerekecek.

Karanlık pasiftir, durağandır. Yüzleşmemeye çalışır. Bakmamaya çalışır. Kendini ışıktan varlık mı görüyorsun? Öldürmeden yak, kör etmeden parla. Yoksa burası aydınlanmayacak ve Onlar ─karanlık olanlar─ olduğu yerde kalacak.

Soru:
─ Bu da Onların çizgisi ama? Bu da Onların yolu? Neden müdahale ediyorsun? Seçimlerine saygı duy!

Cevap:
─ Kötü(!) bir adamın bile rüyasında huzur, mutluluk var değil mi? Peki adam kötü ama huzuru ve mutluluğu nereden biliyor? Özden/ruhtan esinle geliyor. Yuvayı biliyor. İçinde susturamadığı yanan bir ateş var. Herkesin huzurlu ve mutlu olacağı bir dünya nasıl mümkün? Herkesin vicdani, ruhani, adil ve dürüst olduğu canlı ve cansız tüm varoluşa saygı, sevgi, sorumluluk ve minnet duyduğu, "ince" davrandığı bir dünya ile mümkün, doğru mu? Ve bu insanlarla neden aynı dünyadayız hiç düşündün mü? Çünkü birbirimizden öğreneceğiz. Aydınlanma zorlukla, dirençle başlar. O zaman kendini daha aydınlık sayanlar, ışık işçisi varsayanlar daha çok çalışmalı ve daha çok konuşmalı. Negatif eğilimde olanlar için kendileri ya da daha karanlık olanlarla gelişmenin çok ağır bedelleri var. Bu yüzden yeri gelecek bu işi biz yapacağız. Emin olun bu Onun ─karanlık olan─ için büyük şans olacak.



Görsel: 30000fps.tumblr.com
PFÖPBÜFÜ
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

4 yorum:

  1. Teşekkürler Emre Güney. Işığınız daim olsun.

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil