Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Corona Virüs Gündemi

By | 1 comment

Merhaba Sevgili Dostlar. Bu gündemle ilgili birkaç satır yazma ihtiyacı duydum. Bu gibi ateşli ama geçici konuları genelde Facebook'ta geçiştiririm. Ama buranın ayrı bir kitlesi var ve onlara da düşüncelerimi aktarmak istedim.

Corona Virüs Özel Yazısı
Daha #domuz gribi reyting yapan ve köpüklü ağızlarımıza dolanan korkulu bir TV haberi iken onu tedirginlikle izliyor, dinliyorduk. Ondan önce de kuş gribi yaşandı ve fayda gören tek taraf ilaç-sağlık sektörü ile büyük tavuk ve yumurta çiftlikleri oldu. Küçük ve orta ölçekli üreticilerin tepesine çöktüler, ürünlerine el koyup imha ettiler, büyükler daha büyüdü ve piyasa üzerinde daha yüksek kontrol elde ettiler. Bundan 4-5 sene önce ödümüzü koparan domuz gribi son iki-üç senedir pek çok eve girdi çıktı ve bir kısmı tanısı bile konulmadan ayakta geçirilip gitti. Öylesine sıradanlaştı ve normalleşti. Şu anda geçirdiğimiz griplerin belki çoğu artık domuz gribi ya da onun varyasyonları. İlaç dahi kullanmadan, çok zorda kalınca da birkaç vitamin ve soğuk algınlığı hapı ile işimizde gücümüzde geçiştiriyoruz.

Çok geçmeden #coronavirus de aynı kaderi paylaşacak ve endişe kaynağı, ölüm korkusu olmasını bırakın, farkında bile olmadan ilaçsız ve ayakta, otomatik olarak savaştığımız küçük bir pürüz, bir haftalık bir konforsuzluk haline gelecek. Domuz gribi ve kuş gribinin Corona'dan daha yüksek öldürme oranlarına bakılırsa Covid-19'un basın ve medya yoluyla çok iyi pazarlanıp satışa hazırlandığı ortada. Kazananlar yine aşıyı satan küresel odaklar ve virüse karşı savunma için ürün üretenler, ülkemizdeki vicdansız, kalpsiz, onursuz, hayatındaki tek değer para olan fırsatçılar, toptancılar, üreticiler olacak. Medeni devletler böyle zamanlarda halklarını korumak için ücretsiz maske, dezenfektan dağıtırken, bunun için ekstra hizmet birimleri devreye alırken bizim ülkemizde maske, kolonya, dezenfektan ve hatta alkol fiyatları havaya uçuyor. Her şey para ve fırsat. Bunların hepsi manevi boşluklardan kaynaklanıyor.

  • Son derece dünyevi, insani, duygusal ve egosal bir çerçeveden konuşmak gerekirse düşmanımızın yine virüs olmayacağını; düşmanın kalpsizlik, onursuzluk, vicdansızlık ve şerefsizlik olduğunu görelim. Biz neden böyleyiz? 
  • Hakikat düzleminden konuşmak gerekirse tüm bu yaşananların ve hatta yaşanabilecek en acı (dahi en mutlu) tecrübelerin bile bizde  yaşanmadığının farkedilmesini, olup biten her şeye bu şekilde bakışın refleks haline gelmesini tavsiye ediyorum. Dünya bizim içimizde. Biz dünyanın içinde değiliz. Biz nefes durduğunda uçup gidecek hayat ya da kimliklerimiz değiliz. Biz nefesi alıp vereni gören bile değil, onu da farkedeniz.

Bedeninizi hissetmeyin demiyorum; bunu yapamazsınız. Ama bedeninizden DÜŞÜNMEYİN! Akıl yürütüp bedeninizin ürünü zihinsel faaliyetlere girmeyin. Bedeniniz dışında varolun. Bu şekilde BAŞINIZA HİÇBİR ŞEY GELEMEZ!
Velhasıl çoğunluk için bu mesaj çok gülünç ve saçma olacaktır. Gerçek varlığını keşfeden, onun başına hiçbir şey gelmediğini görür ve bilir. Dramlar dahi bir dalga unsuruna bile çevrilebilir.

Okul ve kreşlerdeki tatiller sebebiyle başta düzenleri altüst olup acil çözüm yolu arayan küçük çocuklu çalışan anne-babalar olmak üzere herkese iyi şanslar diliyorum. Virüs en çok ekonomik olarak etkileyecek. Tüm ticaret ve iş dünyası kilitlenmiş ve donmuş durumda. Ancak biz Türk toplumu olarak bir taraftan birbirimizi düdüklemeye devam ederken bir yandan da bu ortamı en eğlenceli şekilde yaşamaktan geri kalmayacağız. Bakınız Gezi Parkı. Dünya'nın hiçbir yerinde böyle bir zeka, böyle bir yaşam gücü ve gizli bütünlük göremezsiniz.

Türkiye'nin en samimi uyanış portalı Yeni Dünya için İpuçları son iki yıldır kendini tanıma üzerine yayın yapıyor. Kendini tanıyan Dünya üzerinde olup biten acı tatlı her şeyden azadedir. Tüm acıyı kökten yok etmeye çalışıyoruz. Tüm dramın ve geçici bağımlılık mutlulukların bizim başımıza gelmediğini, gelemeyeceğini anlatıyoruz. Kalıcı, gerçek ve sarsılamaz doyumu, kudreti anlatıyoruz. Sizi tüm beklentilerden, dış oyunlardan, dış mutluluklardan, sahte ve uyuşturucu kurtuluş planlarından, umut projelerinden koparmayı hedefliyoruz. Uyanışın en basit ve çıplak biçimde herkes için eşit şekilde ve kademesiz olarak mümkün olduğunu anlatıyoruz. Kademesiz dedim! Uyanış kendini farkedişle bir kereye mahsus patlama gibi gerçekleşir ve geri dönüşsüzdür. Dalgalanmalar yaşıyorsanız takip ettiğiniz kaynaklar ya da önderler tarafından kandırıldınız. Hakikati gizleyen şey çok basit, çok ulaşılabilir, kayırmasız ve ortada oluşudur.

İhtiyaç duyanlarla bu yazıyı paylaşınız. Sağlıklı ve neşeli günler! 


 

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum: