Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Bizden saklanan enerji gerçekleri. Bedava, sınırsız ve temiz elektrik.

By | 27 comments
GÜNCELLEME (18/04/14): Enerji konularıyla ilgilenenler, Nisan 2013'de çıkmış olan SIRIUS Belgesel Filmi ile ilgili yayınlarımı mutlaka okumalılar. Aşağıda sırasıyla çıkarıyorum. Film benim bu yazımı/videomu hazırladıktan tam iki sene sonra aynı gün çıktı. Aşağıdaki bağlantılardan film içeriği ile ilgili yayınlarımı okuyabilir, ya da filmi indirip Türkçe Altyazısı ile izleyebilirsiniz.  SIRIUS filmi altyazısı, Emre Güney ve ekibinin gönüllü katkılarıyla hazırlanmıştır. Ayrıca yine yoğunlukla enerji konularına yer vermiş Thrive belgeseli de şiddetle önerilir.
  1. http://www.yenidunyaicinipuclari.com/2013/04/sirius-turkce-fragman.html
  2. http://www.yenidunyaicinipuclari.com/2013/04/sirius-belgesel-filmini-duyurun.html
  3. http://www.yenidunyaicinipuclari.com/2013/04/sirius-filmi-izlenimlerim.html

[Buradan itibaren 2011 Nisan'ında hazırladığım yayın aynen devam etmektedir.]




Her yer enerji! Biz yeter ki onu kullanabileceğimiz dile çevirmesini bilelim! Videoda yapılan devre Nikola Tesla'nın saklanıp geliştirilmeyen "havadan" elektrik elde etme yöntemidir. Bahsi geçen diğer cihazlar Moray, Hans Coler, Lester Hendershot, Alfred Hubbard ve Testatika makinasıdır. Bu makinaların görsellerini videonun altında bulabilirsiniz.




İşte bu ahmak düzenin kurucu ve kollayıcıları bu bilgi ve teknolojileri sindirip engelleyerek en ilkel ve verimsiz enerjileri yaşam kaynağımız Dünya'ya zarar vermek pahasına, hem de parayla bize satmaktalar. Aşağıda Nikola Tesla sonrasında keşfedilen, videonun sonunda bahsettiğim diğer beş cihazı görebilirsiniz.

Moray Cihazı


Hans Coler Cihazı


Lester Hendershot Cihazı


Alfred Hubbard Cihazı



Testatika Makinesi



"Günümüz realitesinde teknoloji sıklıkla üst sınıfın elindedir. Öyle ki çoğu zaman bizi güce ve afetlere götürür. Bizler herşeyi para için inşa ediyoruz. Oysa galaktik toplumlarda para yer almaz. Teknoloji herkes için, herkes yararına ve sevgiyle kullanılır." [Ben-Arion]


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

27 yorum:

  1. Müthiş, üstelik bu bahsettiğin buluşlar 1920lerden beri var!

    YanıtlaSil
  2. bunların dışında daha neler vardır kimbilir

    YanıtlaSil
  3. Merhaba En üstteki basit devre hepimizin iştahını kabartsa da , bu devrenin etrafta dolaşan radyo dalgalarını topladığını düşünelim.Bu radyo dalgalarını ortaya yaymak için zaten enerji harcamıyor muyuz?Çok mantıklı değil!!!!Bu problemin bana göre en mantıklı çözümü dünyanın manyetik enerjisini kullanabilen bir sistem tasarlamaktır...

    YanıtlaSil
  4. Dünya üzerinde sürekli hareket halinde bir manyetizma var. Buda bir nevi radyo sinyali sayılır. Trafolar birbirlerini etkileyen en az iki bobinden oluşurlar ve iki bobin arasındaki bağlantı sadece manyetik alandır. Antende havadaki dalgalanmayı bir nevi manyetizmayı bize ulaştırır. Sadece trafo mantığındaki bobinin 2 ucu burda devreyi tamamlayan hava ve onun şasesi topraktır. Esasında görüldüğü gibi hepsi bir trafodur. İnsan vücudu da etkilenmektedir. Ben elektronik teknikeriyim en basit bu şekilde anlaşılacağını düşünüyorum. Şü surumda bir radio vericisine ihtiyaç yoktur. Sağlıcakla barış sevgi ve şevkatle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pionscor. Çok somut ve basit bir açıdan farklı bir açıklama getirmişsiniz. Oldukça açıklayıcı.

      Sil
    2. Sevgili Pionscor, izninle bir konuda fikrini almak istiyorum. Sence bu ilk şemadaki basit devreyi daha nasıl geliştirebiliriz ve bu mümkün müdür acaba? Teşekkürler.

      Sil
  5. devrede 2 elektrolitik kapasitör ve 2 seramik kapasitör var fakat devre şemasında ki bu iki farklı kapasitörün hangisini nereye bağlıyayım, yerleri fark edermi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süre 1:14 deki şemada +/- kutuplu kondansatörleri göreceksiniz. İşte oraya koyacaklarınız elektrolitik olanlardır. C1 ve C2 kondansatörler seramik ve kutupsuzdur. C3 ve C4 ler elektrolitik olanlardır.

      Sil
  6. bana bunların hepsinin elektronik şemasını ve ihtiyaç duydukları parçaların listesini yollayabilirmisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videoda yapılan küçük devre dışındaki projelerin şemasını ya da parça listesini temin etmem mümkün değil malesef. Araştırmak isteyenler için gerekli bilgileri verdim sadece.

      Sil
  7. Öncelikle sevgili Emre, bu muhteşem bir haber. Bizleri bu konuda harekete geçirdiğin için teşekkürler arkadaşım. İzninizle bir şey sormak istiyorum; ilk devre şemasında gösterilen basit tasarımı (cep telefonu şarj edilen devre) daha nasıl geliştirebiliriz acaba? Öyle düşünüyorum ki, bu uğurda atıyorum 100-200 lira bile insanları alıkoymayacaktır. Belki elektrik-elektronik mühendisi arkadaşlarımız bize bu konuda yardım edebilirler. Örneğin Pionscor arkadaşımızın bu konudaki fikrini merak ediyorum açıkçası. Teşekkür ederim, benim dünyamda sevgi ve barış hüküm sürer.

    YanıtlaSil
  8. Bu konuyu okuyanlar arasında elektrik mühendisi teknikeri gibi yetkin bir arkadaşımız yok mu acaba? Dünyanın en pahalı elektriğini mecburen satınaldığımız yetmiyormuş gibi bir de TRT'ye, havai fişekle göğe savurmaları için belediyeye,hırsızların çaldıkları elektriğin parasını benden zorla alan TEDAŞ'a vs vs haraç ödemekten bıktım usandım... Yukarıdaki sistemler içinde evde uygulayabileceğimiz birşey var mıdır? İlgili bilgileri nereden temin edebiliriz bilen var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işin elektriği elde etme kısmı nispeten kolay ve ucuz yönü. Esas yatırım maliyeti enerjiyi depolamada ve inverter ile 220V şebeke cereyanına çevirmede çıkıyor. Şunu biliyorum. Mesela medeniyet olmayan bir yere, bir ev yapıyorsunuz. Dağ evi, köy/yayla evi gibi. Altyapı çekmektense kendi kendine yeter bir sistem kurmak bir kaç senede kendini amorti ediyor diyorlar. Bürokrasiyle uğraşmamak, belediye şuna buna verilen harçlardan kurtulmak bile bir kazanç. Çatıya uygun metrekareli bir güneş pili artı tek bir rüzgar gülü bu gibi evler için yeterli. Tüm beyaz eşyalarınız dahil çalışıyor. Böylece her havada en az ikisinden biri enerji üretmeye devam ediyor. Katıldığım bir doğa yürüyüşünde bir tepe başında böyle bir ormancı evi gördüm. Artı Antalya'da Belediye kendi kendine yetebilir muhtar evleri yapıyor muhtarlıklar için. Şebeke gücü kullanmıyorlar.

      Sil
    2. Valla ben yukarıdaki gibi basit şeylerle imal edilip ucuza mal olacak birşeyler bekliyordum... Ne yazık ki piyasada satılan güneş pili ve rüzgar gülü türü sistemler de bayağı bir para tutuyor... Neyse anlaşılan, maalesef Deli Dumrul vergilerini ödemeye devam edeceğiz...

      Sil
  9. benimde bir projem var adı neo manyetik jenaratör sponsor bulabilirsem yaparım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bulabilirsin Detay. Zaman zaman fikir, proje, buluş yarışmalaraı düzenliyor bazı firmalar, devlet kurumları. Bunları iyi takip edin. Fikir sizden proje bizden gibi birkaç kampanyaya rastladım. Bu tip çevreleri iyi izlemek lazım. Yolun, şansın açık, ilhamın bol olsun Detay. :)

      Sil
  10. Bu hendershot ın moray ın cihazlarının falan çakma olduğu hep kanıtlanmış.. Kimisinde pil bulunmuş adamda içinde unutmuşum falan demiiş, kimisindede başka güç kaynakları bulunmuş.. Telefon şarj eden ise öle rastgele her yerde çalışmıyormuş bildiin radyo istasyonunun yanında yapmışlar o deneyi.. Bende baya ümitlendim sevindim falan babama koştum yapalım şunlardan birini diye, yapmak için malzeme listesi ararken bunları buldum.. Sizde boşa sevinmeyin bence..

    YanıtlaSil
  11. Size başarılar dilerim daha farklı faydalı paylaşıölarınızın devamını beklerim.

    YanıtlaSil
  12. bunun çalışmasına imkan yok..baz istasyonunun dibinde değilseniz tabi ki....Sadece konudan çok uzak amatörlerin bel bağlayacağı çok basit bir devre..Allah aşkına 4-5 devre elemanı ile şarj edebilecekse tüm insanlık şu ana kadar koyun gibi ona buna boşa paralar dökmüş..

    YanıtlaSil
  13. . radyo dalgaları, kızıl ötesi ışınlar, gama ışınları vs. bunları burada bulunan birçok kişi daha önce okulda ya da orda burda illa ki duymuştur. konuya bu dalga boyu denen şeyi açıklayarak başlamak lazım. ışınlar dalgalar halinde ilerlerler tıpkı deniz dalgaları gibi. iki dalga tepesi arasındaki mesafeye dalga boyu denir. frekans da; 1 saniyede bir noktadan geçen tek bir çeşit ışının dalga sayısıdır. dolayısıyla birimi saniye^-1'dir. bir de bu elektromanyetik tayfta bulunan dalgalarla ilgili bilmemiz gereken şey hepsinin hızının sabit olduğudur. buna ışık hızı denir ve "c" ile gösterilir. bunu formül ile gösterecek olursak ''c=frekansXdalgaboyu''dur. bir de belirli bir dalgaboyuna sahip fotonun( ışık taneciği) enerjisine bakacak olursak ENERJİ=hXf formülü ortaya çıkar. h sabit bir sayıdır(planck sabiti) f= frekans. bu durumda bir fotonun enerjisinin yüksek olması için yüksek bir frekansa sahip olması gerekir.c=frekansXdalgaboyu formülüne bakacak olursak. buradaki c 300.000 km/saniyedir(ışık hızı) formülleri okuyacak olursak görüyoruz ki yüksek enerji, yüksek frekans demek dolayısıyla yüksek frekans da düşük dalga boyu demek. yani elektromanyetik yolla enerji üretiminden bahsediyorsak düşük dalga boyuna sahip olmamız lazım. bunu cebimize koyalım. peki ne kadar küçük dalga boyu. dalga boyuna göre ışınları küçükten büyüğe sıralayacak olursak GAMA IŞINI - X IŞINI - MOR ÖTESİ IŞINLAR- görünür ışık(küçük bir aralık) - KIZILÖTESİ - MİKRODALGA - RADYO DALGALARI - UZUN DALGA. şimdi burada bize bişeyleri işaret eden ışınlardan radyo dalgalarını ele alıp yorumlayalım. radyo dalgaları evrende zaten var ama biz kontrollü bir şekilde radyo dalgası üretip tüm dünyaya radyo yayını yapabiliyoruz. yani - ÇOK DA FAZLA ENERJİ HARCAMADAN- bu işi yapmak mümkün. atmosfere yatay açıyla rastgele bu dalgaları yayıyorsunuz bunlar da iyonosfer tabakasıyla yer arasında sürekli yansıyarak rastgele dağılıyorlar, elimizde de radyo dediğimiz bu frekans aralığında ayarlamalar yapabildiğimiz cihazla istediğimiz frekansı yakalayıp o frekanstaki yayını dinliyoruz. yani radyo dalgalarının enerjisi inanılmaz düşük. yanlış bilgi vermiş olmayayım ama galiba 0,1mm ile 100m (hatta kilometre mertebelerinde de olabilir) arasındaki dalga boyuna sahipler. bir de görünür dalga boyuna bakalım. 400 ile 700 nm arası bir şey, rakamlardan emin değilim ancak nm seviyesinde olduğundan eminim hızlı yazmak zorunda olduğum için araştırıp net değeri yazamıyorum şu anda. görünür dalga boyları da çok düşük enerjiye sahiptirler, ki yüksek enerjili olsalar biz yaşıyor olmazdık, en başta kör olurduk. atmosfer bizim için bu görünen dalga boylu ışınları geçiriyor ve görüyoruz, bunun bir miktar daha altında dalga boyu olanları da geçiriyor ancak zararı yok. fakat çok düşük dalga boylular bizim için sorun. eğer ozon tabakası ve atmosferdeki gazlar olmasa bu ışınlara maruz kalıp kanser olurduk, kavrulurduk vs. çünkü bu ışınlar çok düşük dalga boylu yani yüksek frekanslı yani YÜKSEK ENERJİLİ. bu noktada eğer enerji iletiminden bahsediyorsak çok düşük dalga boylu ışınlara ihtiyaç duyarız. eğer atmosfer içinde hali hazırda bulunan manyetik alandan enerji yakalıyorsak ve bununla ev gereçlerini çalıştırabiliyorsak bu ancak ve ancak ÇOK DÜŞÜK DALGA BOYLU IŞINLARLA MÜMKÜNDÜR. atmosferde doğal halde bu ışınlar yoğun olarak bulunmadığından bi anten dikip kullanılabilecek düzeyde enerji üretmek imkansıza yakındır. ödevim olduğu için yazıyı burada kesmek zorundayım. dediğim gibi bu konular çok da zor değil, "havadan bedavadan nasıl enerji elde ederim"i araştırmak ve okumak eğlencelidir, ancak bu konudan daha somut anlamlar çıkarmak istiyorsak işin temelini bulup okumalıyız. çok da zor şeyler değil, hiç karmaşık değil bunlar aslında tüm lise çağındaki öğrencilere anlatılıyor, en azından sayısal bölümdekilere. bir sözelcinin, bir memurun yahut bir tarihçinin anlaması da çok zor değildir bunları.

    YanıtlaSil
  14. Madem boyle biseyler var devletler salakmi milyarlarda dolar verip nukleer santraller hidroelektrik santralleri kuruyorlar. Birakin bu bos isleri bedeva elektrik olsa coktan bulunmus kullaniliyordu

    YanıtlaSil
  15. http://www.onaltiyildiz.com/haber.php?haber_id=3190 Burada da bir Türk'ün ilginç bir keşfi var... Bakalım bundan birşey çıkacak mı... http://www.onaltiyildiz.com/haber.php?haber_id=3190

    YanıtlaSil
  16. Bilgilendirmen için teşekkür ederiz Lordofsunshine. Yakında çıkacak enerji ile ilgili yeni yazıma da katkısı olacak.

    YanıtlaSil
  17. Madness arkadaşım bkapukaya@yahoo.com bulentkpky@gmail.com
    Adresime bu şemaları ve parça listelerini birde bunları nereden bulabilirim tedrikçi adreslerini verirsen çok memnun olurum

    YanıtlaSil
  18. Dünyanın sahip olduğu enerjiyi 7 milyar insan istediği gibi kullanabilseydi, tüm galaksi bir anda yok olurdu. Kusursuz işleyen devasa evren, basit bilinçlerin elinde oyuncak olacak kadar sıradan değildir. Bu muhteşem mekanizmayı yaratan sonsuz irade, elbette kontrolü elinde tutacaktır. Yaratıkklarına yaradılış amacına göre gereği kadar enerji tahsis ediyor zaten.

    YanıtlaSil
  19. https://youtu.be/hgRcGmqUz30

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil