Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Referans noktası

By | 3 comments
Referans noktamız yok ki? Referans noktamızı bilmiyoruz. Bilemeyiz de; içimizde bir sonsuzluk varken. Tüm sınırlamalara rağmen düşündüğümüz şeyi kimyasal olarak vücudumuzda yaşayabiliyoruz. Hem de düşündüğümüz anda. Biriyle düşüncelerinde kavga edersin, Ona karşı nefretin kabarır. Vücudun zehirlenmeye başlar. Veya dara düştüğünde huzur veren o doğadan kendi köşene çekilirsin. Ya da sevdiğini düşünür başını dizine koyarsın hayalinde, sırtını Ona yaslarsın. O anda yine kendi yarattığın drama bir nebze huzur katmak ve dünyaya tahammül etmek için güvenli duygu limanını yaratırsın. Demek ki her şey düşüncelerinde var oluyor. Sen belirliyorsun. Her yerde ve her anda istediğin durumda varolabiliyorsun. 

Hele bir de bedeninden ayrılmış bir varlık olduğunu düşün. Zihnin tüm tutsaklığından, tüm etik ve sosyal kalıplardan ve bedenindeki kapana kısılmışlıktan özgürsün...

Referans noktamız yok ki? Referans noktamızı bilmiyoruz. Düşüncelerimizde her zaman her yerde varolabiliyoruz. Bu halde bile. Şimdiden bile. 

Referans noktamızı bilmiyoruz. Merkezimiz yok ya da her yer merkez. 
  • Bu yüzden neye göre küçük, neye göre büyüğüz?
  • Kime göre haklı, kime göre haksızız?
  • Kime göre iyi, kime göre kötüyüz?
  • Hangi medeniyetlere göre gelişmişiz, hangilerine göre ilkel?
  • Uzayın merkezine hangi mesafedeyiz?
  • Yaradana ne kadar uzaklıktayız?
  • Nereden ölçmeye başlayacağız?
  • Kime göre neyiz biz?
İşin aslı...
Hepsiyiz biz. Mesafe yok. O burada ve şimdi. Ve her ne OL'ursa.

Papaji usta: Uyanmanın Mutluluğu.
İzleyin lütfen. Video görünmüyorsa tıklayın.
Fotoğraf: Emre Güney
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

3 yorum:

  1. Süperdi :) ama itiraf etmeliyim koptum gülmekten :)

    YanıtlaSil
  2. papaji niye yüksekte oturuyor
    niye bir çemberle çevrelenmemiş ya da aynı hizada değil
    niye onlarla oyun oynamıyor ama mesele bu değil

    niye gülüsmemiyor ve coşkun değil ama hiç mesele değil
    niye bunları kimse sormuyor -o değil
    o adamın ne bildiğini düşünüyorlar - o da değil

    neden ayakta ve enerjik değil ama tabi ki mesele bu da değil
    Papaji yi sevmedim ve daha yüzüne baktığımda tuhaf-sevmedim sadece ve beni rahatsız ediyor
    bu adamı dinlemezdim tek bildiğim bu-sevmezdim ve umrusamızdım-
    ondan gerçek ummazdım-bilsede bana "o" vermesin
    dedem olsun istemezdim mesela-babamda
    bunu biliyorum ben sadece
    bu adamı daha baştan nedense sevmedim-bunun nedeni (var ve) yok

    (garip cevaplar veriyor-izlemeyecektim ama izledim biraz)
    (eğitimle öğretim arasındaki fark gibi bu-bunu izlemek. kaba ve sadece böyle açıklanır gibi bu. Bir fili bile eğitebilirsiniz ama öğretemezsiniz-Yönergeler veriyor-yönergeleri çok sert.
    Ezberletebilirsiniz ama bilmez. Size Papaji'nin beni bildiğini kim söylüyor. Sizden iyi. Kednini biliyordur kesin. Size beni aradığınzı siz söylüyorsunuz- söyleyen sizsiniz ve neyi soruyorsunuz siz daha baştan. Dalga geçirtmeyin kendinizle . Benim çağımın eski insaları ahh bin papaji gücünde . ne soracağınızı daha baştan bilmiyorsunuz/anlamıyorsunuz-
    bu adama bi şeyler sormalı ya da burda bi şey varmış ve o konuşmaya başlıyor -ruhsuz bi tavşan gibi-hissiz ve duysuz daha -hiç etkileme gücü yok bunun
    Sizin ben diye aradığınız ne?Size ben aramak öğretildi sadece daha baştan. Verdiğiniz cevaplar tuhaf ve düşünmüyorsunuz ve o adam bir tuhaf, uyanık ve sizinle vakit geçiriyor -komik)

    doğudan tahammül edebildiğim ve biraz olsun umursayabildiğim- okuduğum bi insan örneğin-farkı bakalım
    https://www.youtube.com/watch?v=Uzd0txiRN2E

    adam meraklı-heyecanlı gülümsüyor ve coşkun Onunla arkadaş olabilirdim ve oynardım tek bildiğim bu. Sanarım Papaji ile oyuncak kavgası yapardık ancak ve komsunun tuhaf cocugu olurdu. ben ona yine de iyi davranırdım-bunu biliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence siz onu tip olarak sevmediniz. İçiniz ısınmadı yani. Duruşu, yüksekliği öyle arsızca, lüks düşkünü ya da ben merkezci bir yalıtım değil toplumdan. Sadece daha rahat ses ve göz teması ve verimli etkileşim için bence. Esprili ve güleç de. Hatta muzur bile. Bunu öğrencisi Mooji de öyle. Bakın isterseniz. İkisi de son derece eğlenceli ve muzipler. Gönderdiğiniz videoya baktım. Ama bu video kıyaslanamaz. Çünkü burada bu insan gündelik hayatını sürüyor, işlerini görüyor. Aynı şeyi bizim çirkin Papaji ve daha güzel Mooji'de yapıyor. :)
      Bu iki üstadın gerçek ve sahte benlik ayrıştırmasını en iyi yapanlar olduğunu düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkürler. Renkli bir insansınız. Çok farklı bir yorum ve ifade şekliydi bu. Sizi daha yakından tanımak isterdim.

      Sil