Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Sevgiye engel kendinsin

By | Leave a Comment
Şu an sahip olduğun her şeyi burada bulunduğun zaman boyunca öğretilenler ya da şahsi tecrübelerinle kazandın. Yani sen şu anda bunu okurken, ben aslında bu kimliğin arkasından senin asıl benliğine doğru hitap ediyorum. Sen benim sesimi bir nevi filtre arkasından duyuyorsun. Bu filtrenin karakteri ve bu filtrenin içinden geçenlere ne yapacağını senin kendin hakkındaki ve benim hakkımdaki görüşlerin belirliyor. Artı benim üslubum ve ilgilendiğim konular ve bunları ele alış biçimime dair kafanda bulunanlar da senin beni anlamanda yol gösteriyor. Yani iletişimimizin ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu, tamamına yakınının bize ait olmayan birçok parametreye dayalı olduğunu görmeni istiyorum. Aramızda "biz" olmayan ve anlaşmamızı doğrudan etkileyen öyle çok değişken var ki. 

Şunu da görmeni istiyorum. Biriyle tartışman gerekiyorsa, bu planlanmıştır. Bu, taraflardan en az birine hizmet etmek üzere yerleştirilmiş bir potansiyeldir. Kin tutmuyorsan, eğer kin tutacak kadar zavallı bir benlik değilsen gün gelecek, egonun bir anlık dalgınlığında gerçeği göreceksin. Bunu görecek saf bilinç haline geçebilir misin? Anlık bile olsa? Umarım bu başına gelir. Tüm rekabet, tüm gücenmeler, tüm yanlış anlamalar, rollere dair tüm çekişmeler... Hepsi bitmiştir. Varlığının en saf halini, birkaç saniye ya da dakika olsun yaşayabilirsen orada tüm algı ve hislerini sonuna kadar genişlet ve bu anı saatlere hatta yıllara kadar uzatmak için elinden geleni yap. Burası cenettir. Burada olabildiğince kal.

Saf bilincin rollerle, kimliklerle, taraflarla işi yoktur. Toplum ve benlik dediğimiz şeyin ne kadar dar, ne kadar sığ, ne kadar fani ve saçma olduğunu görebiliyor musun? Varlık ve deneyim denizini, engin ruhun bakışını bırakıp bu saçma ve çocuksu savaşlara kapılıyoruz. 

Ser şimdi kilimimizi şu hışırdayan ağacın altına da bu tatlı esintinin huzurunda çayımızı içelim.

sevgiye engel kendinsin
kimliksizliğin hafifliğiyle yaşa


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: