Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güçlü bilgisayarın mı var? Dururken kripto para kazansın. Hemen bir madencilik hesabı aç!

Bölüm III ─ EGO çözülüyor

By | 1 comment

EGO'nuz kaldırılırken lütfen bekleyiniz... 😝

Ego Çözülüyor

Çiğdem'in Yazı Dizisi ─ Bölüm 3






Arkadaşımla ilk iki gecemi paylaştım ve dedim ki herkes yaşadığımı yaşayabilir, görebilir mi? Eğer öyleyse herkesin bunu bilmesi lazım. Cevabı; "Herkese ihtiyacı olan ve anlayabileceği şeyler gösteriliyor" Tamam dedim, anlaşılmıştır.

Bu yüzden hakikati bilmek için ayahuasca kullanın diye hiç kimseye öneremem. Bu paylaşımlar sadece ayahuascayı kapsamıyor. Kendi bilinç idrakimi de kapsıyor. 5 buçuk yıldır benim kendimi adadığım tek şey bizzat gerçeği bilmektir. Kafamı koltuğumun altına aldım, çıktım yola, ya hakikat ya ölüm diye! Başlarda ağzımdan çıkan bu sözlere ben de şaşırıyordum, ne saçmalıyorum diye. Ama böyle oldu, sadece böyle oldu!

Gurdjieff'in 4. Yol öğretisi ile kendimi gözlemlemeyi çok iyi öğrenmiştim. Rüyamda Kitapların sayfalarını tekrar okuyordum. İnsanın kendini sandığı gibi değil de olduğu gibi görmesi başlangıçta dehşet acı vericidir. Ego nedir'i bilen insanın tek isteği ondan kurtulmaktır. Çoğu insan kendini olduğu gibi göremez, çünkü henüz o acıyı kaldıramaz. Tamponlar diye bir terimi var Gurdjieff'in. Tamponlar, insanın kendini olduğu gibi görmesini engeller. Çekmecelerin fren sistemi gibi. Çekmeceyi sert kapatsanız da fren sistemi (tamponlar) devreye girer ve çarpmadan kapanır çekmece. Çünkü insan kendini hazır olmadan (kişilik ve ego bakımından) olduğu gibi görürse acıdan ölür. Ayahuasca da öyle. Her insanın hazır olduğu ve anlayabileceği ölçüde yüzleştiriyor.

Ayahuascadan çok önce ol'arak bildiğim Ben O'yum da; Zihni'n ve bilincin ötesiydi. Bu yüzden şaşkınlık falan gibi şeyler elbette yoktu. Ebedi huzur, sarsılmazlık, sonsuzluk, kesinlik gibi tarifler beden ve dünya göründükten sonra ifade edebildiklerimdir. Ama ayahuascada olan tamamen bilinçli bir şekilde gerçekleşti. Bilinç olmadığında hiççç sorun yok. Bilinçli olunca elbette ki sağlam şok oluyor insan. Yani ben; hem bilincim, hem de O'yum, sizin gibi!

1 hafta dinlendim ve 3. buluşma için tekrar hazırlığımı yaptım. İtiraf edeyim nasılsa acı sona erdi diye fantastik beklentilerim vardı 🙈

Yine akşam 8 civarı ve elbette yüksek doz içtim ayahuasca çayımı. Deniz'le konuştum. Deniz benim hem hakikat yoldaşım, hem arkadaşım, hem de kızımdır. Ben ayahuascayı içtiğimde Deniz de sessizliğe girer. Dehşet heyecanlıyız ne olacak diye... 😊 Vücudumda ayahuascayı hissetmeye başladığımda telefonu kaldırdım kenara ve uzandım sakince.

Tabii bu sakinlik pek uzun sürmedi. Vücudum içten dehşet sarsılmaya başladı. Vücudumda yaşadığımı asla ifade edemem, aslaaa! Yine beklentiyle gelirsin öyle mi? Hem de fantastik! Al sana beklenti! Hepsini yıktı geçti, hepsini! Sadece yıkmakla kalmadı, tamamının sahteliğini tokat gibi çarptı yüzüme. Eyvah dedim, bu gece çok sert geçecek, bittim ben. 😫 Ama hiç korkum olmadı, hiç! Çünkü her şeyin ötesinde olduğumu adımdan daha iyi biliyorum. Ne olacaksa bedene ve zihne oluyor. Pekala razıyım, razıyım, neyse o olsun...

Yine dünyanın, her şeyin ötesindeyim. Başka kimse yok! Deliliğin dibinin dibini yaşıyorum, dibini! Öyle görmek hissetmek falan gibi değil, dibini yaşıyorum! Nediri tarif edebilir miyim? Aslaaaaaaaa!!!

Bedenime dönüyorum, öyle bir kusuyorum ki, annem beni o halde görse yüreğine iner, o derece! Tüm ruhum kusuyor, bedenim kusuyor! Zihnim sarsılıyor, bedenim sarsılıyor, deliliğin dibindeyim! Fantastik beklentilerden sonra şokun şoku oldu bu. Alt karnımın içinde ayahuasca hareket ediyor, yeni başladım der gibi. Kaytarmaya çalışıyorum, uyumak kurtulmak istiyorum, asla bırakmıyor.

Aman tanrım, ben ne bok yedim de başıma açtım bunları. 😫 Seni geri zekalı, aptal, ne bekliyordun? Al sana, al, iyi oldu. Boku yedin, hadi bakalım!

Ve yine dünyanın ötesindeyim, elbette hiç kimse Yok! Beden Yok! Ölümün buz gibi soğukluğunu yaşıyorum. Buzzzzz gibi, soğuk, basit beden ölümünün çok ötesinde tüm ruhumla ölümün içindeyim 😱 Yalnızlığın dibindeyim, deliliğin dibindeyim, ölümün ta içindeyim!!!

Bedene dönüyorum, ahh sarsılıyorum, çok sarsılıyorum! Soluğum kesiliyor şoktan! Tekrar her zerremle kusuyorum, kusuyorum!

Tekrar dünyanın ötesindeyim, delilik, soğukluk yapayalnızlık, ölüm!!!

Kaç saat sürdü, benim için binlerce saat! Şok olmuş, dehşet yorgun, hayır! Tamamen bitmiş bir şekilde sigara yakıyor, susuyorum, sadece susuyorum, konuşamıyorum, sessizlik...

Sabah Deniz Whatsapp'tan yazdı; Cancağızım nasılsın, nasıl geçti diye.

Konuşabilecek halde değilim yavrum dedim. Boku yedim sadece, bittim ben. 🤐 Çok zeki ve idrak seviyesi yüksektir Deniz'in, hemen anladı beni.

Akşama kadar dinlendim, düşündüm, sessiz kaldım. Deniz'le konuştum, iyiyim cancağızım dedim, merak etme, kendime geldim.

Çarmıhı yüklenmişim nasılsa, devam, yürü Çiğdem. Sonuna kadar gitmekten başka çaren yok nasılsa; yürü, sadece yürü. Siktir et, ne olacaksa olsun, yürü kızım...

Haddimi bilerek tekrar akşam 8 civarı içtim ayahuascayı. Tabii ki beklentim yok! Yer mi bir daha? Aslaaaa 😊

Vücudumun içi bir dalgada yüzüyormuşum gibi sallanıyor. Resmen organlarım alabora oluyor. Midem bulanıyor ama fiziksel bir bulantı değil. Uzun meditasyonlarda yaşadığım gibi bir bulantı. Ama daha serti. Başımdan akan enerji katlanarak artıyor, hiçbir şey yapamıyorum, üşüyorum, çok fena üşüyorum. Cenin pozunda yatarken titriyorum. 1 saatten fazla böyle titreyerek kıvrandım. Ve tekrar dünyanın ötesindeyim! Ölüm, delilik, yapayalnızlık nediri gösteriyor ve yaşatıyor bana. Ego! Bu ego 😱

Aman Allah'ım EGO'nun tüm gerçek yüzü ne halt olduğu, tüm mekanizması açılıyor, aman Allah'ım 😱

Yarattığı tüm dehşeti hem kendi projekte ediyor, hem de sorun dışardaymış gibi çözüm arıyor, üstüne zavallı pozu kesiyor. Kendini böyle gizliyor. 😱 Açıkça tüm hilelerini görüyorum, açıkça kendini nasıl gizlediğini görüyorum, açıkça kendinden nasıl kaçtığını görüyorum, açıkça tüm oyunları önüme seriliyor. Hastalık ego, dehşet ego, nefret ego, tüm kötülükler ego, delilik ego, ölüm ego, eksiklik ego, ihtiyaç duyan ego!

Kendi kendini yansıtıp, şikayet ediyor, suçluyor, kurtulmaya çalışıyor. Bu şekilde varlığını sürdürüyor! 😱 Sorunun kaynağı çareler arıyor!!!

Tekrar bedenimi hissediyorum, nutkum tutulmuş vaziyetteyim. Ego nediri bildiğimi sanıyormuşum, bilmiyormuşum meğer, bilmiyormuşum. 😫 Bildiğimi sandığım sadece fragmanıymış. 😫

Esniyorum, dehşet esniyorum, içimden bir şeyler çıkıyor, şoktayım! Tekrar Dünya'nın ötesindeyim!

Ben, ben, ben, ben... Sürekli bu ben farkındalığıma getiriliyor, ben, önüme seriliyor! Daha doğrusu gözüme sokuluyor! Ah şimşekler çaktı, artık biliyorum! Ego= ben 😱 Entellektüel biliş hiçmiş meğer, hiç! EGO'yu tüm varlığımla biliyorum! Onu gördükçe tüm dünya sarsılıyor, tüm görüntü sarsılıyor, her şey sarsılıyor!!! Tüm dünya EGO'nun dünyası ve ego görüldükçe dünya yıkılıyor, her şey yıkılıyor!!! Tüm benliğim yıkılıyor!!!

Tekrar bedenimi hissediyorum, resmen tsunami oluyor içimde, ağzım esnemek için öyle açılıyor ki, hayretler içindeyim. İçim boşalıyor, esneyerek, görünmeyen bir şeyler esneyerek vücudumdan çıkartılıyor! Sigara yakıyorum, sindirmeye çalışıyorum başıma geleni, bitti sanıyorum ahmakça, ama ayahuasca gümbür gümbür son vuruşuna hazırlanıyor!
Kaytaramıyorum, sigarayı söndürüyor, çaresizlikten teslim ediyorum kendimi!




Tekrar her şeyin ötesindeyim, 'ben' tekrar önüme seriliyor tüm dehşeti ile. Kimdir bu ben? Kim?
Ve büyük biliş geldi!!! Ha siktir, O dediğim, 'Ben', o değil, bizzat benim. Ben ölüyorum... Çünkü görüldüm!!! Ölümün ölümünü yaşıyorum. Kendi ölüm fermanımı imzalamışım!!! Ben ölüyorum, ego olan ben ölüyorum! Farkındalık mevcudiyetimin ışığında ölüyorum...
Ölmeden önce ölmek, artık biliyorum, biliyorum. Ölümün ölümü gerçekleşiyor, gerçekleşiyor!!! Benim başıma geliyor bu, aman Allah'ım ölüyorum!!! Dillerin konuşamayacağı yerdeyim, ölüyorum... Derin sessizlik....

Çiğdem Gürler
28 Mayıs 2019

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Ölmeden önce ölmek, egonun ölümü, ölümün ölümü. Dillerin konuşamayacağı yerdeyim, ölüyorum... Derin sessizlik... olmuş son sözleriniz.
    Okudum, bekliyorum öyle :))) Şşşştt!.... Deriinndenn ve sesssizzzz...
    Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil